Cum. May 3rd, 2024


Her yıl 16-22 Eylül tarihleri ortasında Avrupa çapında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yılki teması “Şehrini Keşfet”, sloganıysa “Gelecek enerjini koru” olarak belirlendi.Mersin Yenişehir Belediyesi de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bir dizi aktiflik programı hazırladı. Yenişehir Belediyesi birinci üç gün zumba, okçuluk ve bisikletli ulaşım aktiflikleri düzenledi.

Mersin Yenişehir Belediyesi her yıl olduğu üzere bu yıl da Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında sürdürülebilir hareketlilik biçimlerini desteklemek ve pak etraf konusunda farkındalık oluşturmak gayesiyle birbirinden renkli ve manalı etkinlikler düzenliyor. Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde okçuluk ve zumba aktifliği düzenleyen Yenişehir Belediyesi vatandaşları sağlıklı hareketliliğe teşvik ederek, farklı tecrübeler yaşamalarını da sağladı. Yenişehir Belediyesi işçileri fosil güçten uzaklaşmak ve karbon ayak izini azaltmak için bugün işe bisikletle geldi.

“Hep birlikte küçük adımlar atarak büyük değişiklikler yapabiliriz.”

Yönetim anlayışlarını oluşturan 6 temel unsurdan biri olan “Hareket” unsuruna dikkat çeken Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit, “Göreve geldiğimizde idare anlayışımızı 6 temel prensip üzerine kurduk. Birinci prensibimiz ise ‘Hareket’ unsuruydu. 4 yılı aşkın müddettir birçok alanda sağlıklı hareketliliği sağlamak maksadıyla etkinlikler düzenledik, eğitimler verdik. Avrupa Hareketlilik Haftası’nı da çok önemsiyoruz. Bu hafta boyunca çeşitli etkinliklerle, toplumumuzu sürdürülebilir ulaşımın ehemmiyetine daha fazla dikkat çekmeye çalışacağız. Pak bir etraf oluşturmak gayesiyle farkındalık yaratacak etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Daima birlikte küçük adımlar atarak büyük değişiklikler yapabiliriz.”diye konuştu.

Yenişehir’de Avrupa Hareketlilik Haftası aktiflikleri devam edecek

Yenişehir belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında ekolojik hassaslık ve sürdürebilir hareketliliği sağlamak emeliyle 19 Eylül Salı günü saat 17.30’da Gelincik Tepesi’nde tabiat yürüyüşü, 20 Eylül Çarşamba günü saat 08.30’da Yenişehir Belediyesi ana hizmet binası önünde sabah antrenmanı, 21 Eylül Perşembe günü saat 13.00’te Soli Pompeipolis ve Yenişehir Belediyesi ortasında bisiklet tipi, 22 Eylül Cuma günü saat 17.00’de ise denizaltı paklığı aktiflikleri düzenleyecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen