Çar. May 1st, 2024


11 – 15 Ekim tarihleri ortasında Çorum’da gerçekleşen 15 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası final karşılaşmaları sona erdi.

50 vilayetten yaklaşık 700 atletin katıldığı şampiyonada Bergama Belediyesi Badminton Takımı’nın rüzgârı esti. Tek Erkekler Kategorisi’nde Erdal Mert Demirhan birinci, Deniz Baran Karaman ikinci, Rüzgar Oğuz üçüncülüğe yerleşerek Tek Erkekler kategorisini doldurdular. Çift Erkekler Kategorisi’nde de birinciliğe oturan Erdal Mert Demirhan ve Deniz Baran Karaman 15 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonasına isimlerini altın harflerle yazdırdılar.

3 Altın, 1 Gümüş, 1 Bronz madalya toplayan Bergama Belediyesi atletleri kadro halinde Türkiye ikincilik kupasının sahibi oldu. Bergama Belediyesi Badminton Ekibini tebrik eden Lider Hakan Koştu spora ve atlete her vakit takviyelerinin devam edeceğini belirtti

 

“BADMİNTON GRUBUMUZU TEBRİK EDERİM, TÜM SPOR BRANŞLARINI DESTEKLİYORUZ”

Bergama Belediye Lideri Hakan Koştu yaptığı açıklamada; “Yıllardır muvaffakiyetten muvaffakiyete koşan Bergama Belediyesi Spor Kulübümüzün Badminton Ekibimizi tebrik ediyorum. Bilim, Sanat ve Kültür kenti olma sıfatımıza Spor Kenti sıfatını da artık eklediğimizi belirtmek istiyorum. Spora ve atlete olan dayanağımız biz olduğumuz sürece var olacak. Bergama Belediyesi Spor Kulübümüzün tüm branşlarına ve kentimizdeki amatör kulüplere desteklerimizle kentimizdeki spor aktivitelerini ve tertiplerini her gün artırıyoruz. Gençlerimiz bizim için çok kıymetli ve onların spor yapması, hem vücutlarını hem zihinlerini geliştirmesi için çok çalışıyoruz. Makûs alışkanlıklardan korumak için, kentimizi bir üst çıtaya çıkarmak için çalışmalarımız sürüyor. Sporun her kısmında gördüğümüz muvaffakiyetler, aldığımız madalyalarla gençlerimiz muvaffakiyetten muvaffakiyete koşuyor. Belediye olarak tüm atletlerimiz ve gençlerimizle gurur duyuyoruz. 15 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası’nda Bergama’nın ismini altın harflerle yazdıran atletlerimizi ve hocalarını tebrik ediyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen