Per. May 23rd, 2024


Canon’un ana sponsorluğunda, Fotoğraf Tertipleri Derneği (FOTON) tarafından gerçekleştirilen fotoğraf müsabakası 21 Ekim Cumartesi günü saat 09:00’da Tarihi Sirkeci Garı’nda başlayarak Sirkeci, Beyazıt ve Şişhane sokaklarında 9 saat boyunca renkli anlar oluşturacak. 

Geçtiğimiz yıl 3.563 fotoğraf ve 15 görüntü gönderimi ile bu vakte kadarki en yüksek iştirakli PhotoMaraton olarak tarihe geçen aktiflik, bu yıl da yüksek ilgiyle karşılanıyor. Türkiye’de 6. kere tıpkı heyecan ve tutkuyla gerçekleştirilecek yarış müzik, dans ve performanslar eşliğinde yeniden adeta bir şenlik havasında hayata geçirilecek.  

Amatör ve profesyonel olmak üzere binlerce fotoğraf tutkunu sırasıyla Sirkeci Garı, Beyazıt Meydanı ve Şişhane Meydanı’nda duyurulacak 1 cep, 1 görüntü ve 3 dijital kategorideki fotoğraf temaları çerçevesinde kıssalarını anlatacak fotoğraflar çekecek. Dijital kategoride Canon yeni Marka Elçisi Cem Talu ve Gezgin Foto İmtiyaz Sahibi Adem Meleke yer alırken görüntü kategorisinde ise Mert Sezer tema belirleyicisi olarak Canon’u temsil edecek. Toplamda belirlenen 15 farklı temanın kazananları Canon’un üstün özellikli eserleriyle ödüllendirilecek. 

Canon ise aktiflik müddeti boyunca Sirkeci Tren Garı’nda açacağı stantla her yıl olduğu üzere iştirakçilere sağlayacağı fiyatsız Canon fotoğraf makinesi “bakım & temizlik” hizmetinin yanı sıra, yılın öne çıkan eserlerini de fotoğraf severlerle buluşturacak. “EOS R Sistemi’nin 5 yılı” kapsamında 2018’den bu yana geliştirilen 11 aynasız fotoğraf makinesi gövdesi, RF ve RF-S lens serisi ve çeşitli aksesuarların yanı sıra; vlog kameralarından kompakt fotoğraf yazıcılarına kadar farklı segment ve tahlillere hitap eden eserler iştirakçilerin tecrübesine sunulacak.

Hafızalara kazınacak imgelere sahne olacak aktifliği bu yıl da ana sponsor olarak destekleyen Canon’un Ülke Yöneticisi Alexandre Emeryk tertibi şu kelamlarıyla kıymetlendirdi; 

“Türkiye’nin en büyük ve en kıymetli fotoğraf müsabakası tertiplerinden biri olan PhotoMaraton, dünya çapında 1984 yılından bu yana gerçekleştirilen çok kıymetli bir aktiflik. 2018 yılından itibaren Türkiye’de de birebir heyecanla yaşatılması ve fotoğraf tutkusunun yüzlerce fotoğraf severin bir ortaya gelmesiyle paylaşılması, birbirine aktarılması çok değerli.  

Fotoğrafın sadece bir andan ibaret olmadığını anlatan bu aktiflik, Canon’un benimsediği öykü anlatıcılığını desteklemek misyonuyla örtüşerek fotoğraf ve fotoğrafçılığın yaşatılması ismine büyük katkı sağlıyor.”

 Bu yıl da tema birincilerinin mükafatları Canon’dan! 

PhotoMaraton İstanbul 2023 sonuçlarının Aralık ayında düzenlenecek bir merasimle ilan edilmesi planlanıyor. Yılın büyük mükafatı olarak PhotoMaraton İstanbul 2023’ün genel birincisi Canon EOS R10 + RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM Kitin sahibi olacak. Dijital kategorilerdeki öteki 8 tema birincisine Canon EOS R50 + RF-S 18-45mm S Creator Kit; 3 taşınabilir tema birincisine Canon Selphy Square QX10 Fotoğraf Yazıcısı + XS-20L Mürekkep ve Kağıt Seti; 2 analog tema birincisine SELPHY CP1500 + KP-108IN Fotoğraf Kağıdı seti ve 1 görüntü tema birincisine ise Canon PowerShot V10 Advanced Vlogging Kit ikram edilecek. 

39. yılını kutlayan PhotoMaraton tüm dünyada 90’dan fazla ülkede düzenleniyor

1984 yılından bu yana 90’dan fazla ülkede düzenlenen milletlerarası sokak fotoğrafçılığı aktifliği PhotoMaraton, 2018’den itibaren Türkiye’de her sene giderek artan bir iştirakle düzenlenmeye devam ediyor. 

Her yıl değişen ve tarafsız bir çizgide olan PhotoMaraton heyeti 2023 yılında da birbirinden pahalı isimlerden oluşuyor. Ali Kahveci, Ali İstek Demir, İstek Eke, Ebru Ceylan, Prof. Dr. Habip Koçak üzere isimler bu sene PhotoMaraton’un heyeti olarak misyon alacak.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen