Cts. May 4th, 2024


Canik Belediyesi’nin Ayasofya Cami Başimam Hatibi Mehmet Emin Ay’ın iştirakiyle ilçede düzenlediği Sabah Namazı Buluşması’nda Filistin için dualar edildi.

Vatandaşları maneviyat yüklü programlarla buluşturmayı sürdüren Canik Belediyesi, ilçede Sabah Namazı Buluşması düzenledi. Ayasofya Cami Başimam Hatibi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın konuk olarak katıldığı programda bir ortaya gelen yüzlerce vatandaş, İsrail’in Filistin’e yönelik sürdürdüğü işgal siyasetini ve sivilleri amaç alan taarruzlarını şiddetle kınadı. Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü ile Filistin halkı için dualar edilen programda, Kuran’ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Canik Merkez Cami’nde düzenlenen programa, AK Parti Samsun Milletvekili Av. Ersan Aksu, Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, Ayasofya Cami Başimam Hatibi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, AK Parti Canik İlçe Lideri Mahmut Gençay, Canik İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Mirasımız Kudüs Derneği Samsun Temsilcisi Vahdettin Dumanoğlu ve vatandaşlar katıldı.

 

“Filistinli kardeşlerimizin yanındayız”

İsrail’in Filistin’de sivil halkı amaç alan hücumlarının savaş hatası olduğunun altını çizen Canik Belediye Lideri İbrahim Sandıkçı, “İsrail her geçen gün savaş cürümlerine bir yenisini daha eklemeye devam ediyor. Suçsuz insanların ve sivil vatandaşların canice canına kast ediyor. İsrail bu caniliğin, hukuk tanımazlığın hesabını elinde sonunda verecektir. İsrail’in Filistinli kardeşlerimize yönelik, sivilleri amaç alan hücumlarını bir kere daha lanetliyorum. İsrail’in barbar tavrı karşısında tüm insanlığı birlik olmaya davet ediyorum. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen