Çar. May 15th, 2024


Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, öğrencilerin ekip kurarak yarıştığı, birçok dalda mücadelelerin gerçekleştirileceği ‘Takımını Sen Kur’ spor şenliği, Tınaztepe Spor Kompleksinde başladı. Birçok branşta gerçekleştirilecek olan aktifliğin bir hafta boyunca devam edeceğini belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bu yıl Üniversitemizi kazanarak ortamıza katılan öğrencilerimizle birlikte futboldan basketbola, voleyboldan yüzmeye kadar farklı branşlarda onlarca karşılaşma düzenlenecek. Öğrencilerimiz şenlik tadında, sporla iç içe bir hafta yaşayacak” dedi.

Türkiye’nin esaslı eğitim kurumlarından olan Dokuz Eylül Üniversitesi, spor etkinlikleriyle dolu bir haftaya başladı. 2023-2024 Akademik Yılının açılmasının akabinde öğrencilerine yönelik faaliyetlere süratli bir başlangıç yapan DEÜ, 9-13 Ekim tarihleri ortasında birçok spor dalında karşılaşmaların gerçekleştirileceği ‘Takımını Sen Kur’ spor şenliğini başlattı. Tınaztepe Spor Kompleksinde yapılacak olan etkinliklerde, öğrenciler kurdukları takımlarla mücadele edecek; Cuma günü yapılacak olan final karşılaşmalarında şampiyon olmak için ter dökecekler.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, spor karşılaşmalarında hedefin kupa yahut ödül kazanmak olmadığını belirterek, sporun hep birleştirici bir güç olduğunu kaydetti. Düzenlenen aktifliklerin öğrencilerin DEÜ’ye olan aidiyetini de arttırdığını dile getiren Hotar, “Üniversitemiz, yıl uzunluğu sürecek olan öğrenci odaklı aktifliklerine ‘Takımını Sen Kur’ spor karşılaşmalarıyla başladı. Bir hafta boyunca öğrencilerimiz takımlarının şampiyon olması için gayret edecek. Öğrencilerimizin akademik periyodu boyunca onları zinde tutacak, nefes aldıracak faaliyetlerimize devam edeceğiz. Biz sporu yalnızca aktivite olarak değil, bir ömür biçimi olarak görüyoruz. Spor; ülkesini ve kulübünü temsil etmektir, mücadele etmektir, rakiplerine hürmet duymaktır” dedi.

SPORA VE ATLETE DAYANAK VERİYORUZ

DEÜ’nün spora ve atlete takviye veren bir Üniversite olduğunu hatırlatan Rektör Hotar, “Öğrencilerimizin en âlâ halde spor faaliyetlerini yapabilmeleri için spor kompleksleri kuruyor, buraları aktif formda yönetiyoruz. Üniversite olarak bizler, spora ve atlete destek olan bir yükseköğretim kurumuyuz. Kuruluş prensiplerimizin gereği olarak da bu alanda gayret gösteriyor ve yeni başlangıçlar yapmak için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen