Cum. May 17th, 2024


Teknolojinin her geçen gün gelişmesiyle birlikte bireylerin hayatında dijital alışkanlıklar artarken, dijital okuryazarlığı olan ebeveynler çocuklarının bilgisayar ve internet teknolojilerini nitelikli kullanmaları için dijital öğrenme platformlarına yöneliyor. Telefon, tablet ve bilgisayar üzere teknolojik aygıtları çocuklarının gelişimleri için kullanmak isteyen ebeveynler bir yandan vakit kaybının önüne geçerken başka yandan da çocuğunun dijital alışkanlıklarında yol gösterici oluyor. Şahsileştirilmiş bir tecrübe sunan ve 2011 yılından bu yana yüz binlerce kullanıcının hayatına dokunan yapay zeka dayanaklı Doping Hafıza ise bu süreçte alanında birinci sefer uygulamaya koyduğu teğe bir koçluk hizmetiyle ebeveynlere ve kullanıcılarına rehberlik ediyor. 

 Teknolojinin sunduğu imkanların giderek arttığı ve dijitalleşmenin hayatımızın her alanında yayıldığı günümüzde ebeveynler bir yandan çocuklarını ekran bağımlılığından müdafaaya çalışırken, öbür yandan da dijital dünyada sağlıklı yönlendirmeler yapmak istiyor. İmtihana hazırlanan çocuklarının öğrenme tecrübelerine rehberlik etmek için dijital okuryazarlığını geliştiren ebeveynler ise sınırlamanın ötesinde çocukların toplumsal, duygusal, zihinsel ve fizikî gelişimleri en hakikat biçimde yönlendirmek için dijital öğrenme platformlarına başvuruyor. Doping Hafıza ise 7/24 sabırla dinleyen, sorulara karşılık veren ve yol gösteren birebir ders koçları ile ebeveynlere ve kullanıcılarına rehberlik ederken birebir vakitte ebeveynlerin ‘dijital ebeveyn’e dönüşme seyahatinde da yol gösterici oluyor. 

 

Küçük yaşta teknoloji ile tanışan çocukları kısıtlamayın

Teknolojinin konutlara, iş yerlerine, ulaşıma ve insanın olduğu tüm noktalara entegre olduğu alanların süratle artmasıyla birlikte çocuklar da çok küçük yaşlarda teknolojiyle tanışıyor. Çocukların gelişimi için teknolojinin faydalarının farkında olan lakin tıpkı vakitte ekran alışkanlığı, ekran zorbalığı ve teknolojinin sunduğu çeşitli ziyanlı içeriklerden çocuklarını korumak isteyen ebeveynler dijital kaslarını geliştirirken, ‘Dijital Ebeveynlik’ kavramı her geçen gün daha çok gündeme geliyor. Ebeveynlerin dijital kaslarını geliştirmesi gerektiğine değinen Doping Hafıza Rehberlik Uzmanı Unsurum İşcan, “Çağa ayak uydurup, teknoloji konusunda kendisini geliştiren ebeveynler, online eğitsel içerikler, eğitici oyunlar, bilimsel yazılar ve araştırmalar ile teknolojinin hedefine uygun olarak kullanılmasını sağlayıp çocuklarına rehberlik ediyor. Bu doğrultuda imtihanlara hazırlık ve devir derslerinde muvaffakiyet için ebeveynlerin öncelikli tercihi için dijital öğrenme platformları oluyor” dedi. Yaşam alanlarının dijitalleşmeyle iç içe geçtiği günümüzde uzmanlar çocukları dijital ortamlardan kısıtlamanın kâfi ya da gerçek bir yol olmadığını savunurken hususla ilgili İşcan, “Sınırlamak yerine çocukların karşılaştığı içerik ve reklamlar dahil olmak üzere kullanılan uygulamalar ve web sitelerine karşı önlem alarak ziyanlı içeriklerden korumak daha sağlıklı. Bilhassa şuurlu ebeveynlerin çocuklarına rehberlik etmesi fayda sağlıyor. Yararlı öğrenme içerikleri konusunda da dijital öğrenme platformlarını tercih eden ve çocuklarını alıştırmaya çalışan ebeveynlere ise öncelikle merak ve öz-disiplin aşılamak gerekiyor. Bu noktada programa uyma konusunda da motivasyonu canlı tutmak gerekiyor” dedi.

 

Yapay zeka ile kalıcı öğrenme deneyimi 
Tasarladığı çağdaş programlarla yüz binlerce kullanıcının hayatına dokunan ve yeni kuşak öğrenme kültürüne daima olarak yatırımlar yapan Türkiye’nin en büyük dijital öğrenme platformu doping hafıza kullanıcılarına kalıcı öğrenme tecrübesi sunuyor. Microsoft OpenAI, Amazon Cloud Services, Oxford University Press üzere milletlerarası iş ortaklarıyla yaptığı geliştirmelerle platformunu yeni bir düzeye taşıyan Doping Hafıza sunduğu fırsatlarla kullanıcıların hayallerine ulaşması için kapı aralıyor. 200 kişilik profesyonel takımıyla farklı öğrenme enstrümanlarını bir ortaya getiren platform kullanıcılarına vakitten tasarruf etme ve yer hudutlarına takılmadan şahsileştirilmiş bir öğrenme süreci yaşama fırsatı sunuyor. Akıllı kıymetlendirme paneli ile çok daha süratli ve verimli çalışmayı sağlayan Doping Hafıza, kullanıcıların hangi derste ne kadar muvaffakiyet gösterdiğini ve gelişim noktalarını daima olarak takip etme imkanı sunarken; kullanıcıların çalıştıkları tüm derslere dair istatistikleri tutan yapay zeka temelli altyapısıyla da kullanıcıyı adım adım takip ediyor. Varlıklı bir içerik havuzuna sahip olan platform, kullanıcının zayıf olduğu hususlarda da özel içerikler sunarak öğrenme sürecini en güzel düzeye getirken birebir ders koçları sayesinde de hem ebeveynlere ‘dijital ebeveynlik’ konusunda yol gösterici oluyor hem de kullanıcıların imtihanlara hazırlık seyahatinde zorlanılan noktalarda takviye oluyor.

 

Doping Hafıza hakkında;

2011 yılında kurulan Türkiye’nin en büyük dijital öğrenme platformu Doping Hafıza, öğrenme teknolojileri alanında öğrencilere 360° öğrenme takviyesi ve imtihan hazırlığı içerikleri sunuyor. Kurulduğu günden bugüne yeni jenerasyon öğrenme kültürüne yatırım yapan Doping Hafıza, yaklaşık 200 kişilik takımıyla farklı öğrenme enstrümanları ile çağdaş programlar tasarlayarak öğrenme teknolojileri bölümünün gelişmesine öncülük etmeye devam ediyor.  Sisteminde yer alan 100 bini aşkın görüntü, tamamı tahlil görüntülü 200 bini aşkın soru, 5 bini aşkın konsept, 20 bini aşkın görsel ve animasyon, 350 bin dakikayı aşkın içeriğiyle her yıl YKS, LGS, KPSS, DGS, ALES’e hazırlanan ve İngilizce öğrenen 100 binden fazla kullanıcıya yapay zeka takviyeli test paneli, ve, şahsileştirilmiş çalışma programlarıyla farklı bir yol haritası sunuyor. Doping Hafıza; her biri alanında uzman olan dinamik, çalışkan takımı ve teknolojiye yaptığı yatırımlarla Türkiye’deki tüm kullanıcıları dijital öğrenme platformuyla buluşturmaya devam ediyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen