Cum. May 17th, 2024

Ege Üniversitesi ile Ege Manisiz Ömür Derneği özel ihtiyaçlı çocuklar için el ele verdi
İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ege Manisiz Hayat Derneği ortasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol imza merasimine EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Banu Yücel, Prof. Dr. Birincinin Şengün, Merkez Müdürü Prof. Dr. Kazım Çapacı, Ege Manisiz Hayat Derneği Lideri İnci Sancak ile idare heyeti katıldı.
Protokolün içeriği ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “İmzaladığımız iş birliği protokolü kapsamında özel çocuklar ve ailelerine yönelik eğitim ve etkinlikler, topluma yönelik farkındalık çalışmaları üzere faaliyetleri Ege Manisiz Ömür Derneği ile birlikte yürüteceğiz. Özel ihtiyaçlı çocukların eğitim ve tedavi süreçlerine takviye olmayı ve bu  alanda ortak çalışmalar sürdürmeyi hedefliyoruz. İş birliği protokolümüzün hem üniversitemiz hem de Ege Manisiz Ömür Derneği ismine iyi olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Ege Üniversitesi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezinde gerçekleştirilen çalışmalara değinen Prof. Dr. Budak, “Merkezimiz, engelli çocukların rehabilitasyonu, eğitimi ve toplumsal yaşama adaptasyonu ile ailelerinin bilinçlendirilmesi noktasında değerli rol üstleniyor. Yalnızca engelli çocuklara değil, ailelerine yönelik bilim temelli çalışmalar da yürüten merkezimiz, çocuklar ve ailelerinin keyifli vakit geçirebilecekleri bir konseptle hizmetlerini sunuyor. Tüm engelli bireylerin manisiz bir hayat sürmesi önceliğimiz ve bunun için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız sonucunda de üniversite olarak YÖK tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Üniversite’ ödüllerinde son yıllarda değerli başarılara imza atıyoruz” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen