Per. May 23rd, 2024


Bilim ve teknoloji odaklı çalışmalar sonucunda son yıllarda Türkiye Patent Raporu’nun doruğunu kaptırmayan Ege Üniversitesinde bilim insanları tarafından yürütülen çalışmalar ulusal ve memleketler arası alanda patent tescili alarak ticari esere dönüşmeye devam ediyor.

         Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyokimya Kısmında çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Şenay Şanlıer ve grubunun “Targeted Drug Delivery System To Be Used in Treating Osteomyelitis-Osteomiyelit Tedavisine Yönelik İlaç Dağıtım Sistemi” başlıklı çalışması Avrupa Patent Ofisi tarafından tescil dokümanı almaya hak kazandı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Tam akredite araştırma üniversitemiz bünyesindeki akademik ünitelerde misyon yapan uzman araştırmacılarımız, bilim dünyasına değerli katkılar sunmaya devam ediyor.  Bilim insanlarımız tarafından yürütülen projeler esere dönüşüp,  hem ülkemizde hem de milletlerarası arenada tescil edilerek, insanlığın ve bilimin hizmetine sunuluyor. Vazifeye geldiğimiz günden itibaren üniversitemizde başlattığımız değişim-dönüşüm seferberliğimizin en değerli ayaklarından birisini de Ar-Ge ve inovasyon ile yenilikçi ve teşebbüsçü bir üniversite modeli oluşturuyordu. Hayata geçirdiğimiz uygulamalar sonucunda üniversitemizde; makale yazmadan proje hazırlamaya, patentten, yararlı modele uzanan değerli çalışmalar yapılmaya başlandı. Üniversitemizde yarattığımız bilim üretme iklimi sonucunda oluşturduğumuz yarar ağı, toplumun çabucak her kısmına ulaşmaya başladı. Ege Üniversitesinde yürütülen bilimsel çalışmaların katma bedele dönüşmesinden duyduğum memnunluğu söz etmek isterim. Hem eğitim hem de Ar-Ge faaliyetlerinde kalitemiz tescillenmiş bir üniversiteyiz.  Bu çalışmalarımızın bilgilere de yansıdığını müşahede ediyoruz. Fen Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Şenay Şanlıer ve takımının hazırladıkları çalışma Avrupa Patent Ofisi tarafından tescil evrakı almaya hak kazandı. Grubumuzu tebrik ediyor, muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum” dedi.

Ege Üniversitesi bünyesinde bulunan EBİLTEM ve Ege Teknopark arayıcılığı ile üniversite sanayi iş birliğine yönelik değerli bilimsel ve sektörel çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bugüne kadar olduğu üzere bundan sonrada Ar-Ge, inovasyon, patent, yararlı model ve sınai mülkiyet haklarına daha çok kıymet vereceğiz. Yeni teknolojiler geliştirerek, ülkemiz iktisadına nitelikli katkı sunmayı sürdüreceğiz. Bu motivasyonumuzu ve heyecanımızı kaybetmeden, üniversitemiz bünyesinde misyon yapan araştırmacılarımızın proje, patent, eser geliştirme çalışmalarında her vakit yanlarında olacağız. Araştırmacılarımıza bilim ve teknolojiye, üniversite sanayi iş birliğine, ülkemiz üretimine yaptıkları katkılar için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen