Per. May 2nd, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Kocaeli Kitap Fuarında bu yıl Ormanya’da doğal ortamlarda hazırlanan özel setlerde çekilen “Gamonya: Hayaller Ülkesi” sineması özel gösterimiyle fuarın minik konuklarının beğenisine sunuldu. Kocaeli’nin can damarı Ormanya’nın birçok noktasında çekilen sahneler ile kentin doğal hoşluklarının tanıtımına katkı sunan sinemanın özel gösterimi büyük ilgi gördü. Kitap Fuarı’nın minik okurları sinemanın oyuncularıyla tanışma fırsatı buldu. Minikler sahne önüne çıkarak, çok sevdikleri sinemanın oyuncularına sevgi gösterisinde bulundu. Sinemanın oyuncuları, özel olarak hazırlanmış dekoru ve kostümlerinin yanı sıra heyecan verici kıssanın çekimleri sonrasında yaşananları minik seyircileriyle paylaştı. 

 

GAMONYA’NIN OYUNCULARI MİNİK SEYİRCİLERİYLE BULUŞTU

“Şehirlerin Işığı” temalı aktiflikleri kapsamında özel gösterimi yapılan “Gamonya: Hayaller Ülkesi” sineması Kitap Fuarında çocuklar tarafından büyük ilgiyle izlendi. Fantastik macera cinsindeki “Gamonya: Hayaller Ülkesi’’ filminde  ‘BKM Güldüy Güldüy Çocuk’ takımının birbirinden yetenekli oyuncuları rol alıyor. Sinemanın oyuncu takımından Zeynep Ilgın Çelik, Dora Dalgıç, Arda Taşarcan ve Arda Şahin de özel gösterimde konuk olarak yer aldı. Kongre Merkezi Akçakoca Salonunda sinema gösterimi öncesi oyuncular minik konuklarıyla tecrübelerini paylaştı. Oyuncu Dora Dalgıç, Kocaeli’de bir doğal hayat alanı olmasının çocukların avantajına olduğunu lisana getirdi. Bu kapsamda Kocaeli’de çocuk olmanın büyük bir talih olduğunun altını çizdi. Oyuncu Arda Taşarcan doğayı çok sevdiğini, Gamonya sinemasının çekimleri sırasında yaşadığı anılarını miniklerle paylaştı. Oyuncu Zeynep Ilgın Çelik ise ‘’Bugün Gamonya sinemasını tekrar çeksek tıpkı heyecanla ve keyifle çalışacağıma inanıyorum’’ tabirlerini kullandı. Arda Şahin minik seyircilere eğitimin değerinden bahsetti. Söyleşi sonrası Akçakoca Salonunda çok sevilen Gamonya sineması ile hem çocuklar hem de büyükler Ormanya’nın sihirli dünyasıyla tanıştı. 

 

FİLMİN KONUSU

Gamonya: Hayaller Ülkesi, bilmediği bir dünyada şiddetli bir çabaya girişen küçük bir çocuğun öyküsünü mevzu ediyor. Mutsuz bir çocuk olan Umut, dedesi Ahmet ile birlikte yaşamaktadır. Dedesinin yaşadığı bir kaza, hayal kurmayı unutmuş bir çocuk olan Umut’un bilmediği bir dünya ile tanışmasına neden olur. Kaza sonucu fantastik bir dünya olan Gamonya’da yaşayan beşerlerle tanışan Umut, burasının umutsuz çocuklara hayal ürettiğini öğrenir. Gamonya’da yaşayan insanların kendisinden yardım istemesi üzerine, kendisini sihirli bir maceranın ortasında bulan Umut, bu süreçte yine hayal kurmayı öğrenebilecek midir? 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen