bebegen markasının kurucusu Gürler Global’in hidrolize proteinli bebek ve devam sütü üreten ikinci markası bebehum, hisseye dayalı kitle fonlama kampanyasını başlattı. Yatırım tipinde şirket hisselerinin yüzde 10,20’sinin yatırımcılara arzıyla 24 milyon TL fon talep eden bebehum, Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren birinci yerli marka olarak pazara açılmanın yanı sıra mamada kullanılan yağ tozunu da ülkemizde bir birinci olarak bünyesinde üretiyor. Yatırım tipinin ön talep toplama basamağında 4 bin 638 yatırımcıdan 39 milyon 635 bin 346 TL ön talep alan bebehum, bu kademede uzun vadeli bir ihracat muahedesi kapsamında yaklaşık 1,5 milyon dolar pahasındaki 800 bin kutu mama satışı da gerçekleştirdi.
Belirli kuralları sağlayan yatırımcılara bedelsiz hisse dağıtımı yapacak
Girişim şirketinden gelen bilgiye nazaran yatırım tipinin başlama tarihi olan 19 Ekim Perşembe günü saat 10.00 prestiji ile 20 iş günü içerisinde EFT yahut kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %15 fazladan hisse verilecek. Ayrıyeten birinci beş gün içerisinde en az bildirdiği ön talep fiyatı kadar yatırım yapan yatırımcılar, %15 bedelsiz hisseye ek olarak %15 bedelsiz paydan yararlanabilecek. fonbulucu LIC (Lead Investor Club) üyeliği için ön başvurusunu tamamlayan, kampanyada ön talep bildirmiş ve en az 30 bin TL yatırım yapan yatırımcılar ise tüm hak ettiği bedelsiz hisselere ek olarak %2 fazladan hisse sahibi olacak. fonbulucu platformunda 18 Kasım 2023’e kadar devam edecek olan cinse, kişisel yahut kurumsal tüm yatırımcılar asgarî bin TL ile iştirak sağlayabilecek.
5-7 yıl içerisinde borsaya kote olmayı planlıyor
Girişim şirketi; peynir altı suyu proteini ve proteinin hidrolizinin bebek mamalarında kullanılması ile bebeklerin sindirimi daha kolay, biyolojik yararlanımı yüksek ve alerjik hassasiyetlere uygun yapıda bebek maması üretimi sağlıyor. Hidrolize protein tekniğini kullanan birinci yerli firma olma muvaffakiyetini ihracat yaparak tüm dünyaya yaymak için faaliyetlerine devam eden bebehum, Türkiye’nin en büyük bebek maması, bebek sütü ve devam sütü üreticisi olmanın yanı sıra satış hacmini ve tesis kapasitesini büyüterek ülkemizin katma kıymetli üretim yapan birinci 500 firması ortasına girmeyi hedefliyor. Şirketin uzun vadeli planlamaları ortasında 5-7 yıl içerisinde borsaya kote olarak üretim kapasitesi ile satış hacmini globalde faaliyet gösterebilecek bir pozisyona taşımak yer alıyor.
Yarımcılara davette bulunan Gürler Küresel A.Ş Kurucusu ve İdare Şurası Lideri Ömer Gürler, “İnsan nüfusunun süratle artması nedeniyle hem mahallî hem de küresel pazarda bebek eserlerine yönelik yüksek bir talep kelam konusu. Ayrıyeten bu eserlerin tüketici nezdinde muhtaçlığı hiçbir vakit sona ermediği için daima büyüyen, sürdürülebilir bir kesimin içerisindeyiz. Bebek eserleri Türkiye’de yalnızca birkaç firma tarafından üretiliyor, bu taraftan yurt içinde de önemli bir pazar potansiyelimiz var. Dolayısıyla yurt dışı bağımlılığını en aza indirecek, ülkemizde muteber ve stratejik bir esere olan muhtaçlığı karşılayacak güçlü bir pozisyondayız. Yatırım tipinde elde edeceğimiz finansmanla üretim kapasitemizi artıracak ve kârımızı nizamlı olarak yatırımcılarımızla paylaşarak kısa vadede daima pasif gelir üreten bir şirket haline geleceğiz. Dalın geleceğine ve bize inanan tüm yatırımcılarımızı, şimdiden üç ülkeye ihracat yapmış bebehum’a ortak olmaya davet ediyorum” dedi.
Kampanya adresi: fnb.lc/bebehum
Kampanya görüntüsü: fnb.lc/bebehum-video
fonbulucu Platformları Hakkında:
fonbulucu, Sermaye Piyasası Heyeti (SPK)’dan 8 Nisan 2021 tarihinde lisans alarak “paya dayalı kitle fonlaması” alanında birinci kere faaliyete geçen ve Türkiye’de girişimcilik ve yatırımcılık ekosistemini geliştirmek, sermayeyi tabana yaymak emeliyle kurulan bir finans teknolojileri teşebbüsü.
Platforma 2021 yılı itibariyle bugüne kadar 5.000’den fazla teşebbüs finansmana erişmek için başvurdu. Platformda yatırım cinsine çıkmaya hak kazanan 101 teşebbüsten 85 tanesi kampanyasını muvaffakiyetle sonuçlandırarak toplamda 750 milyon TL’nin üzerinde fon toplandı. Sisteme bugüne kadar 70 binden fazla kişi üye oldu ve dijital girişimcilik yatırımcılığı ile tanıştı.
fonbulucu’nun kurmuş olduğu yenilikçi ve kapsayıcı yatırım ekosisteminin kıymetli bileşenleri olan “girişim sermayesi yatırım fonu” ve “melek yatırımcı ağı” da süratle gelişmeye devam ediyor. fonbulucu bünyesindeki “Reinves Melek Yatırımcı Ağı”, kuruluşunun ardından yaklaşık 1 yıl içinde 400’ün üzerinde müracaat aldı. Melek yatırımcılık konusunda yaptığı bilgilendirici çalışmalarla ülkemizde teşebbüs yatırımcılığına ait farkındalığın artmasına da değerli takviyeler sunan fonbulucu, şu an 3 farklı Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu’nu da yönetiyor.
Melek yatırımcılar, hisseye dayalı kitle fonlama platformu ve teşebbüs sermayesi yatırım fonu ile teşebbüslere takviyesini paydaşları ile büyüten fonbulucu, girişimcilik odağında butik çalışmalar yürütecek bir yatırım bankası kurmak amacıyla de çalışıyor. Fikir evresinden teşebbüslerin ölçeklenmesine kadar gereksinim duydukları finansman kademelerinde tüm bileşenleri ile teşebbüslere tahliller sunan fonbulucu, başarılı teşebbüslerin halka arzına kadar olan finansman gereksinimlerini karşılamak için de tüm üniteleri ile hizmet veriyor.
fonbulucu, hisseye dayalı kitle fonlaması alanında hayata geçirdiği yeniliklerin yanı sıra “Borçlanmaya Dayalı Kitle Fonlaması’ ile ilgili çalışmalarını da büyük ölçüde tamamlamış durumda. Bu sayede üretim ve teknoloji alanında faaliyet gösteren daha fazla teşebbüs finansmana erişim sağlayabilecek. fonbulucu bu çoklu yapının gücüyle 2022 yılı sonunda 150 milyon TL maksadını aşarak 230 milyon TL’den fazla fona ulaştı. Şirket, 2023 sonuna kadar ise 1 milyar TL finansman hacmi gayesi için çalışmaya devam ediyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı