Cum. May 17th, 2024


Türkiye’de ve dünyada son yıllarda büyük ilgi görmeye başlayan spor branşlarından plaj hentbolu, bu hafta sonu Kalamış Spor Kompleksi’nde sporseverlerle buluşuyor. Kadıköy Belediyesi, 7 Ekim Cumartesi günü Türkiye’nin plaj hentbolu kısmında önde gelen grup ve atletlerinin iştirakiyle Plaj Hentbolu Şenliği düzenleyecek.

2024 Paris Olimpiyatları’nda şov sporu, 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda ise olimpik spor olarak yer alacak plaj hentbolu, Türkiye’de gençler için tanınan spor branşlarından biri olmaya aday.  Kadıköy Belediyesi de dünyada son yıllarda tanınan olmaya başlayan plaj hentbolunu gençlere tanıtmak ve atletlere dayanak olmak için kolları sıvadı. Kadıköy Belediyesi, Türkiye Hentbol Federasyonu ve Defne Spor Kulübü ile birlikte 7 Ekim Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri ortasında Kalamış Spor Kompleksi’nde Plaj Hentbolu Şenliği düzenleyecek. 

Profesyonel antrenörlerin de katılacağı aktiflik, plaj hentboluyla ilgili gerçekleştirilecek idmanlar ve eğitimler ile başlayacak. Aktifliğin ikinci kısmındaysa 16 yaş kız ekipleri ortasında dostluk maçları oynanacak. Bu aktiflik ayrıyeten 2024 yılında Türkiye’yi Avrupa Şampiyonası’nda temsil edecek 16 yaş kümesindeki atletlere yönelik birinci turnuva olacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen