Pts. Kas 4th, 2024


 

KOÇ ÜNİVERSİTESİ İŞLETME ENSTİTÜSÜ FINANCIAL TIMES SIRALAMASINDA
 BU YIL DA EN UYGUNLAR ORTASINDA ÖNE ÇIKIYOR.

 Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, en itibarlı yayınlardan biri olan Financial Times “Executive MBA” (EMBA) programları değerlendirmesinde 35’inci sırada yer alarak 10 sene üst üste Türkiye birinciliğini elde etti. Bayan öğretim üyesi oranında %50’ye ulaşan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, bu kriterde dünyadan öteki bir üniversite ile 1’inciliği paylaştı.

 Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü yöneticilere yönelik sunduğu “Executive MBA” (EMBA) yüksek lisans programı ile Financial Times’ın (FT) tüm dünyadaki en yeterli 100 Executive MBA programlarının değerlendirildiği sıralamaya girerek bu yıl 35. sırada yer aldı. Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, Financial Times’ın dikkate aldığı en değerli kriterlerden biri olan cinsiyet eşitliği alanında da yüzde 50’lik bayan öğretim üyesi oranıyla dünyada 1. sırada yer alan iki üniversiteden biri oldu. Meslekte gerçekleşen sıçramaları ölçmek için yapılan değerlendirmelerde Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü EMBA mezunları, %89’luk maaş artışıyla öne çıktı. 

 

Financial Times sıralamasında 16 kriter dikkate alınıyor. Bu kriterler, mezunların mesleklerindeki ilerleme, maaş artış oranları, öğretim üyeleri ortasındaki cinsiyet dağılımının yanı sıra programın memleketler arası denkliği ve öğretim üyelerinin saygın yayınlarda yer alan akademik çalışmalarının ölçüsü üzere ögelerde yapılan değerlendirmelerle belirleniyor. 

 

Koç Üniversitesi EMBA programı, kariyerde gerçekleşen sıçramaları ölçmek için yapılan maaş artış oranı değerlendirmelerinde de büyük bir muvaffakiyet yakaladı. Financial Times’ın en kıymetli kriterlerden biri olarak kabul ettiği bu değerlendirmede Koç Üniversitesi EMBA mezunlarının mesleklerinde yükselerek son üç yılda %89’luk maaş artışı elde ettiği saptandı.  

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Akademik Yöneticisi Prof. Dr. Şuhnaz Yılmaz Özbağcı bu yılın sıralamasıyla ilgili şöyle konuştu: “Bu programın elde ettiği sıralama hem akademik kalitemizi ortaya koyuyor hem de Üniversitemizin ve mezunlarımızın muvaffakiyetlerini gösteriyor. Alanlarında dünyaca tanınmış akademisyenlerden oluşan öğretim üyesi takımımızın, son derece seçkin ve yüksek motivasyona sahip öğrenci profilimizin, milletlerarası tanınırlık ve akreditasyonlarımızın, iş dünyası ve üniversite işbirliği vurgumuzun ve sürdürülebilir bir gelecek için toplumsal sorumluluk prensibiyle çalışan başkanlar yetiştirme vizyonumuzun bu başarıda değerli katkısı bulunuyor. FT Executive EMBA sıralamalarında bayan öğretim üyesi oranı kategorisindeki dünya birinciliğimiz de bizim için ayrıyeten büyük bir gurur kaynağı oldu.”

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Yönetici Yöneticisi Nida Bektaş ise, 

İşletme Enstitüsü olarak misyonumuza paralel stratejik ehemmiyet taşıyan Koç Üniversitesi EMBA programımızın Financial Times sıralamasında dünya devi okullar ortasında yer almasından ötürü büyük memnunluk duyuyorum” dedi. FT sıralamasında Koç Üniversitesi’ni öne çıkaran kriterlerden birinin maaş artış oranı olduğuna dikkat çeken Nida Bektaş, “EMBA programını muvaffakiyetle tamamlayan mezunların pandemi sonrası belirsizliklerin arttığı güç iş şartlarına rağmen son üç yıl içerisinde maaş artışı %89 oranında yükselmiş durumda. Bu muazzam yükseliş Koç Üniversitesi’nin sunduğu eğitim ile dünya çapındaki üniversite mezunları ortasında fark yaratabildiğini gösteriyor” dedi.

 

En az 7 yıl iş deneyimi olan orta seviye yöneticilerin idare ve liderlik marifetlerini artırarak mesleklerinin üst düzeylerinde muhtaçlık duyacakları analitik temeli sağlayan Koç Üniversitesi Executive MBA Programı 17 ay sürüyor. Öğrenciler, 17 ay süren ve özveri gerektiren Executive MBA programını tamamladıklarında Koç Üniversitesi mezun ağının ve memleketler arası bir etrafın de ayrılmaz bir modülü oluyorlar.

 

Executive MBA ve MBA programlarıyla Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, lisansüstü işletme eğitiminin önde gelen otoritesi AMBA (The Association of MBAs) akreditasyonuna sahip, Türkiye’deki tek kurum olma özelliği de taşıyor. Tıpkı vakitte AACSB akreditasyonu da bulunan Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, yenilenen EQUIS akreditasyonuyla birlikte Türkiye’nin “Triple Crown” (Üçlü Akreditasyon) unvanına sahip birinci ve tek akademik kuruluşu olma statüsünü koruyor. 

 

Koç Üniversitesi Hakkında

 

1993 yılında, en uzman mezunları yetiştirmek, bilimin hudutlarını ilerletmek ve bu alanlarda ülkemize, insanlığa ve Türkiye’ye hizmet etmek misyonuyla kurulan Koç Üniversitesi, memleketler arası seviyede eğitim veren bir kurumdur. 22 lisans, 43 yüksek lisans ve 30 doktora programı bulunan Koç Üniversitesi’nde lisans programındaki öğrencilerin yüzde 58’i burslu olarak eğitim görmektedir. Koç Üniversitesi’nde tahsil gören 8.880 öğrenci bulunuyor. Koç Üniversitesi’nin lisans ve yüksek lisans programlarından bugüne kadar 19.000’den fazla öğrenci mezun oldu. Koç Üniversitesi, dünya standartlarında geniş laboratuvar, bilgi süreç ve araştırma imkanlarıyla, öğretim üyesi başına düşen bilimsel makale sayısında Türkiye’deki eğitim kurumlarının ortasında en üst sıralarda yer alır.

 

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Hakkında 

 

Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü 30 yıldır dünyanın dört bir yanındaki şirketlerin üst seviye konumlarında misyon alan önderler yetiştiriyor. Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü, Executive MBA Programı, modüler MBA, Finans Yüksek Lisansı ve Memleketler arası İşletme Yüksek Lisansı programları sunuyor. Yüksek lisans seviyesindeki programlara ek olarak, Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü öğrencilerini akademik mesleğe hazırlamak için “İşletme İdaresi Doktora Programı” da mevcut. Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü hakkında daha fazla bilgi için: https://gsb.ku.edu.tr/

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen