Pts. Haz 10th, 2024


Konya Büyükşehir Belediye Meclisi, Gazze’ye yönelik düzenlenen insanlık dışı taarruzlar münasebetiyle İsrail’i kınarken Filistin’e dayanak açıklaması yaptı. 

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısında Gazze’ye yönelik düzenlediği taarruzlar hasebiyle İsrail’i kınadı.

Büyükşehir Belediye Lider Vekili Mustafa Uzbaş başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Filistin’e takviye maksadıyla okunan metinde şu sözler yer aldı:

“Ne yazık ki dünya genelinde yaşanan acılar ve farklı coğrafyalardaki insanlık dramı her geçen gün artıyor. Bilhassa Filistin konusu, milletlerarası toplumun ve kurumların haysiyet imtihanı haline gelmiş durumdadır. Bu durum, verilen kelamların tutulmaması ve BM’nin Filistin halkını yalnız bırakmasıyla, insanlık için daha da utanç verici bir hale gelmiştir.

Siyonist siyasetlerle hareket eden İsrail, Filistinlileri sistematik olarak öz vatanlarından koparmış ve acımasız katliamlara sebep olmuştur. Bugün yaşanan hadiselerin tüm sorumlusu İsrail’dir. Gazze’ye yönelik orantısız ataklar ve katliamlar, insan haklarının tümüne ve ahlaki kıymetlere alışılmamıştır. Bölgede barış ikliminin karar sürmesi, İsrail’in katliamlara son vermesi ve Gazze’ye yardımların ulaşmasına bağlıdır.

Uzun vadede ise 1967 hudutları temelinde, başşehri Kudüs olan, bağımsız, hâkim ve coğrafik bütünlüğü haiz Filistin devletinin kurulması kalıcı barışın anahtarıdır. 

Başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu olmak üzere, tüm memleketler arası toplumun, artık daha fazla gecikmeksizin iki devletli tahlil vizyonu temelinde tarafları adil bir tahlile yönlendirmek için sorumluluk alması gerekmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın söz ettiği üzere; ‘İsrail’in devlet olarak varlığını sürdürebilmesi ve vatandaşlarının güvenliğini sağlaması lakin bu halde sağlanabilir.’

Son olaylar, 56 yıldır devam eden hukuksuz işgal ve buna bağlı siyasetlerin doğurduğu bir sonuçtur. Toprakları, hayat ve gelecek umutları elinden alınan Filistin halkı bugün yeni ve emsali görülmemiş bir kuşatma altındadır. İki milyon insanın yaşadığı ve 16 yıllık ablukayla çoktan bir açık hava hapishanesine dönüşmüş bulunan Gazze’ye sağlanan besin, güç ve insani yardımların kesilmesi, sivil yerleşimlerin gaye gözetilmeksizin vurulması memleketler arası hukukun açık ve ağır bir ihlalidir. Bu tansiyonun telafi edilemez sonuçlar doğurmaması için tüm tarafları barış-güvenlik-istikrar vizyonumuz çerçevesinde itidale ve aklıselime davet ediyoruz.

Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde coğrafyamızı bu kuvvetli durumdan en kısa müddette kurtarmak için büyük bir uğraş sarf ediyor. Konya Büyükşehir Meclisi olarak bizler de işgalci İsrail’in yaptığı katliamları şiddetle ve esefle kınıyor, bölgede barış ikliminin bir an önce tesis edilmesini temenni ediyoruz. Dualarımız ve takviyelerimiz, dün olduğu üzere bugün de Filistinli kardeşlerimizin yanındadır. Filistin’de hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifa temenni ediyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen