Cts. May 18th, 2024


Karşıyaka Belediyesi Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından düzenlenen 14. Sağlıklı Kentler En Güzel Uygulama Yarışması’nda mükafata layık görüldü. 

‘Sosyal Sorumluluk ve Sağlıklı Yaşam’ kategorisindeki birincilik mükafatı, Mardin’de düzenlenen merasimde Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş ile Mardin Valisi Tuncay Akkoyun tarafından Karşıyaka Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay’a takdim edildi. 

Başkan Tugay “Bu mükafatın gururu, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezimizin kurulmasında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza ve elbette Karşıyaka’mıza aittir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

SOSYAL SORUMLULUK VE SAĞLIKLI YAŞAM

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği Sağlıklı Kentler En Düzgün Uygulama Yarışması’nın ödül merasimi, 40. Olağan Meclis Toplantısı ve Mardin Konferansı kapsamında gerçekleştirildi. Ülke çapında 39 üye belediyenin 79 projeyle başvurduğu yarış sonucunda Karşıyaka, ödül kazanan 15 mahallî idareden biri oldu. Karşıyaka Belediyesi’nin kente kazandırdığı “Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi” projesi, “Sosyal Sorumluluk ve Sağlıklı Yaşam” kategorisinde birinci seçildi. Ayrıyeten Karşıyaka, müsabakada İzmir’den ödül kazanan tek ilçe belediyesi oldu.  

 

“BU MÜKAFATIN GURURU KARŞIYAKA’MIZA AİTTİR” 

Mardin’de düzenlenen merasimde mükafatı teslim alan Karşıyaka Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay “Yerel idareler seviyesinde Türkiye’de gibisi olmayan Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde, hem yurttaşlarımıza hem de profesyonellere yönelik nitelikli hizmetler üretmenin memnunluğunu yaşıyoruz. Merkezimizin ehemmiyetini ve muvaffakiyetini tescilleyen bu bedelli mükafatı kazanmaktan mutluluk duyduk. Bu mükafatın gururu, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezimizin kurulmasında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza ve elbette Karşıyaka’mıza aittir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

TÜRKİYE’DE BİRİNCİ VE TEK 

Karşıyaka Belediyesi’nin Ocak 2023’te hizmete açtığı Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi, alanında kapsamı ve teknolojisi prestijiyle Türkiye’de bir mahallî idare tarafından kurulan birinci ve tek tesis olma özelliğini taşıyor. Belediye iştiraki Kent A.Ş. bünyesindeki merkez; Ege’nin kadim mutfak kültürünün korunarak genç jenerasyonlara aktarılmasına katkı sunmayı ve bölüme nitelikli işçi yetiştirerek istihdama takviye sağlamayı amaçlıyor. Sağlıklı beslenme ve atıksız mutfak prensibi doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren merkezde bugüne kadar usta şeflerin eşliğinde onlarca eğitim, atölye ve aktiflik gerçekleştirildi, stantlar açıldı. Kısa müddette İzmir’in yeni gastronomi üssü haline gelen merkez, aynı vakitte dezavantajlı kümelerle da gerçekleştirdiği toplumsal sorumluluk projeleriyle de fark yarattı.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen