Çar. May 15th, 2024


Cumhuriyet Meydanı’nda 19 Ekim Muhtarlar Günü için düzenlenen merasim Menemen Muhtarlar Derneği Lideri ve Yanıkköy Mahalle Muhtarı Nevzat Güven’in çelenk sunumuyla başladı. Merasime, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Belediye Lideri Aydın Pehlivan, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları, meclis üyeleri, muhtarlar ve azaları katıldı.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ MUHTARLARA ÇOK EHEMMİYET VERDİ”

Menemen Muhtarlar Derneği Lideri İnanç, “Muhtarlar, bir yandan kırsalda ve merkezde yaşayan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla münasebetlerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu idaresi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında kıymetli bir vazifesi yerine getiriyor. Bu nedenle muhtarlar insanların itimadını kazanmış çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış bireylerdir. Bu vesileyle 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en kalbi hislerimle kutluyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. İnanç ayrıyeten, muhtarların özlük hakları ve çalışma koşullarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devrinde uygunlaştırıldığını ve özel kıymet verildiğinin belirterek Erdoğan’a teşekkür etti.

TÖREN SONRASI BELEDİYEDE BİRLİK POZU

Tüm muhtar ve azalarına karanfil veren Lider Vekili Pehlivan ise merasimin ardından muhtarları makamında ağırladı. Burada muhtarlara seslenen Pehlivan, “Sizler, toplumumuzun kalbinde yer alıyorsunuz. Vatandaşlarımızın sesi, yüzü ve umudu olarak hizmet veriyorsunuz. Mahalle sakinlerimizin gereksinimlerini anlamak ve bu gereksinimleri karşılamak için büyük gayret sarf ediyorsunuz. Lokal idarelerimizin temel taşlarısınız ve bu görevinizi Menemen’imizde layıkıyla yerine getiriyorsunuz. Ben sizlerle çalışmaktan ötürü onur ve gurur duyuyorum. Menemen’imiz için en uygununu yapmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar göstermiş olduğunuz, samimiyet ve dayanışma için her birinize başka farklı teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum. Bu özel gün vesilesiyle, siz değerli muhtarlarımın ve azalarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü canı gönülden kutluyorum. Yeterli ki varsınız.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen