Sal. May 21st, 2024


DAP Holding’in sanata ve sanatkara verdiği dayanakla kurulan RS Sanat Alanı’nın ikinci standı ‘Zihni Manzaralar’ Marcus Graf küratörlüğünde sanat severlerle buluşacak. DAP Holding’in takviyesiyle gerçekleştirilen, sanat ve toplum için tabiat ve kentin manasını gözden geçiren ‘Zihni Manzaralar’ standı dokuz aktüel sanatkarın yapıtlarına konut sahipliği yapacak.

 

DAP Holding’in takviyesiyle sanata ve sanatkara dayanak olmak ve sanatın ulaşılabilirliğine katkı sağlamak hedefiyle Filiz Yılmaz tarafından Nisan 2023’te Koşuyolu’nda kurulan RS Sanat Alanı, İstanbul’un Anadolu Yakası’nı sanatla buluşturmaya devam ediyor. RS Sanat Alanı’nın dokuz kıymetli aktüel sanatçıyı bir ortaya getiren ikinci standı ‘Zihni Manzaralar’ Marcus Graf küratörlüğünde 7 Ekim’de ziyarete açılıyor. 

Sergide tabiatın hoş, mistik ve ilahi taraflarını ortaya koyan Adem Kıpçak, Ayşima Melike Kuş, Gültaze Gündüz, Özge Kahraman ve Selin Sade Çöplü’nün yanı sıra insan ve tabiat ortasındaki bağlantıyı ele alan Berkan Baycan, İlyas Arapoğlu, Yeşim Pektok ve Zeynep Neris Kaplan’ın yapıtları yer alacak. Stant, 13 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

DOĞANIN DÜZGÜNLEŞTİRİCİ GÜCÜNE DİKKAT ÇEKMEK İSTİYORUZ

RS Sanat Alanı Kurucusu Filiz Yılmaz ’Zihni Manzaralar’ standı ile tabiatın düzgünleştirici gücüne ve tabiat ile insan ortasındaki bağa dikkat çekmek istediklerini söylüyor. Sanatın da tıpkı tabiat üzere uygunlaştırıcı bir güce sahip olduğunu tabir eden Filiz Yılmaz, “Sanat ve tabiat birbirinin içinde iki bâtın kavram üzeredir. RS Sanat Alanı’nın ‘Zihni Manzaralar’ başlıklı standında tabiat ile kentin sanat ve toplum açısından manasını inceleyen dokuz çağdaş sanatkarın yer almasının nedeni de budur. ‘Zihni Manzaralar’ standıyla, tabiatın büyülü ve manevi taraflarının yanı sıra tabiata ve onun kentteki kültürel formlarına dair çeşitli fikirleri ortaya koyan yapıtları sanat severlerle buluşturacağımız için çok heyecanlıyız” diye konuştu.

resimsepeti.com ile HEDİYELEŞME KÜLTÜRÜNE YENİ BİR YAKLAŞIM GETİRDİK

Filiz Yılmaz, RS Sanat Alanı ile eş vakitli olarak kurduğu resimsepeti.com hakkında ise şu bilgileri verdi: resimsepeti.com ile sanatın düzgünleştirici tesirini toplumun her bölümüne ulaştırabilmek ve erişilebilir sanat yaklaşımı ile farklı jenerasyonlardan sanatkarları bir ortaya getirerek, Türk toplumundaki ‘hediye’ kültürüne orijinal bir yaklaşım getirmeyi hedeflemiştik. Akla gelen birinci armağan alternatifleri yerine, makul sanat yapıtlarıyla unutulmaz izler bırakmayı hedefledik ve kısa mühlet içinde bu bahiste çok kıymetli bir yol aldık. resimsepeti.com ile hem genç sanatkarları desteklemek hem de sanatı toplumun her bölümüne ulaşmasına aracılık etmek bizi gururlandırıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen