Cts. Nis 27th, 2024


Temsilcimiz Next Hayal, 4,2 milyon TL ödül havuzu bulunan PMPL Avrupa Şampiyonu oldu 

 PUBG MOBILE Pro League (PMPL) şampiyonasına Türk grupları damga vurdu. Temsilcimiz Next Düş büyük bir muvaffakiyet yakalayarak 4.2 milyon TL ödül havuzuna sahip turnuvanın şampiyonu oldu. Next Düş, bu başarısıyla finali İstanbul’da düzenlenecek PUBG MOBILE Dünya Kupası’na katılma hakkı elde etti.

 

Dünyanın en tanınan taşınabilir oyunlarından biri olan PUBG MOBILE’ın 19 – 22 Ekim tarihleri ortasında düzenlenen 2023 PUBG MOBILE Pro League Avrupa Güz Dönemine Türk kadroları damga vurdu. Temsilcimiz Next Düş büyük bir muvaffakiyete imza atarak Avrupa şampiyonu oldu.

 

4.2 milyon TL ödül havuzu

Ülkemizden sekiz grubun katıldığı ve toplamda 16 kadronun gayret ettiği turnuva, rekabetin üst düzeyde olduğu maçlara sahne oldu. 4.2 milyon TL ödül havuzuna sahip olan ve dört gün boyunca süren turnuvada 215 puan toplamayı başaran Next Düş, şampiyonluk kupasını Türkiye’ye getirmeyi başardı.

Şampiyon grup Dünya Kupası’na katılma hakkı kazandı

Kazandığı bu muvaffakiyet ile finali İstanbul Ülker Spor ve Aktiflik Salonu’nda düzenlenecek olan PUBG MOBILE Dünya Kupası’na (PMGC) iştirak hakkı kazanan ve Avrupa’nın en düzgünü olduğunu gösteren temsilcimiz ayrıyeten 26 bin dolarlık mükafatı de kasasına koydu. 

 

FrozeNNX, Yekta, Dokunma ve Zwolf’tan oluşan takımıyla turnuvada güzel bir performans sergileyen Next Hayal grubunda toplamda 36 skor alan Zwolf, ayrıyeten turnuvanın MVP’si olarak 2.000 dolarlık başka bir ödül de kazandı.

 

Türk ekipleri toplamda 2 milyon 250 bin TL kazandı

Turnuvada ülkemizi temsil eden espor grupları yakaladıkları muvaffakiyetlerin yanı sıra kıymetli mükafatlar de kazandı. 179 puan toplayarak şampiyonayı 2’nci sırada tamamlayan Bra Esports, 20.000 dolarlık mükafatı kazandı. Bir öteki Türk temsilcimiz olan Melise Esports ise 153 puan toplayarak turnuvayı 5’inci sırada bitirdi ve PMGC biletinin yanı sıra 12.000 dolarlık mükafatı elde etti. 

 

Temsilcilerimizden S2G Esports 10’uncu sırada yer alarak 6 bin dolar, Ozarox Esports 11’inci sırada yer alarak 5 bin 500 dolar, Regnum Carya Esports 12’inci sırada yer alarak 5 bin dolar, Galatasaray Esports 15’inci sırada yer alarak 3 bin 500 dolar ve Kaos Espor da 16’ıncı sırada yer alarak 3 bin dolar para mükafatı ile ayrıldı.

 

Dünya Kupası’nda gayret edecek Türk kadrolarının sayısı 4’e yükseldi

Tüm bunlara ek turnuvayı birinci 5’te tamamlayan BRA Espor ve Melise Esports, Malezya’nın başşehri Kuala Lumpur’da düzenlenecek PUBG MOBILE Dünya Şampiyonası Lig Aşaması’na katılma hakkı da kazandı. Ekipler burada da başarılı olduğu takdirde 8 – 10 Aralık tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek finallerde gayret etme fırsatı yakalayacak. 

 

Avrupa Şampiyonu Next Rüya’nın ise S2G Esports ile birlikte PMGC’ye iştirak hakkı bulunuyordu. Bu gelişmelerle birlikte PUBG MOBILE Dünya Kupası’nda çaba edecek Türk ekibi sayısı 5’e yükselmiş oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen