Cum. May 17th, 2024


Türkiye Futbol Federasyonu, NG Kütahya Seramik ile yaptığı iş birliği ile bir unsur imza attı. TFF tarihinde birinci kere hakem formalarına sponsorluk alırken NG Kütahya Seramik, hakem formalarının sırt ve tek kol logo sponsoru ve Hakem Akademisi sponsoru oldu. 

TFF, NG Kütahya Seramik ile yaptığı 2026-2027 sezonun sonuna kadar sürecek 4 yıllık anlaşma ile tarihinde birinci sefer Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig, Ziraat Türkiye Kupası, Turkcell Bayan Futbol Muhteşem Ligi hakem formalarına sponsorluk aldı. NG Kütahya Seramik, hakem formalarının sırt ve tek kol logo sponsoru olmasının yanı sıra Türk hakemlerinin geleceğine yatırım yapma maksadıyla TFF Hakem Akademisi’nin de sponsoru oldu. 

İsrail hücumunda Filistin’de hayatını kaybeden temiz ve sivil vatandaşlar için hürmet duruşu ile başlayan TFF – NG Seramik sponsorluk mutabakatı imza merasimi, TFF Lideri Mehmet Büyükekşi, NG Kütahya Seramik Yönetim Konseyi Başkanı Erkan Güral, TFF İdare Heyeti Üyeleri ve davetlilerin iştirakiyle TFF Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

TFF Lideri Mehmet Büyükekşi: “Türk futbol ailesi olarak pak insanlara karşı yapılan her türlü zulmü kınıyoruz”

Törende konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Lideri Mehmet Büyükekşi, konuşmasının başında İsrail’in, saf sivillerin, bayan ve çocukların hayatını kaybetmesine neden olan Gazze’deki taarruzuyla ilgili olarak, “Gazze’de temiz sivillerin sığındığı ve tedavi gördükleri hastaneye yapılan saldırıyı kınıyorum. İşlenen bu savaş hatasında hayatını kaybeden saf insanlara, çocuklara, bebeklere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Biliyorsunuz 3 gün müddetle ülkemizde ulusal yas ilan edildi. Türk futbol ailesi olarak pak insanlara karşı yapılan her türlü zulmü kınıyoruz. Bu hafta tüm profesyonel karşılaşmalara ekiplerimiz siyah bant ve pankart ile çıkacaklar. Yeniden karşılaşmalardan evvel hayatını kaybeden siviller için hürmet duruşu yapılacak.” tabirlerini kullandı. 

“Türk hakemliği için tarihi bir sponsorluk mutabakatını duyurmanın memnunluğunu yaşıyoruz”

TFF ile NG Kütahya Seramik ortasındaki Türk hakemliği için tarihi bir sponsorluk muahedesini duyurmanın memnunluğunu yaşadıklarını belirten Büyükekşi, “NG Kütahya Seramik ülkemizin en köklü şirketlerinden biri. Seramik kesiminin de önde gelen firmaları ortasında. Bugün kendileriyle uzun soluklu bir yol arkadaşlığını başlatıyoruz. Sizlerin huzurunda imzalayacağımız 4 yıllık anlaşma ile hem hakem formalarımızın sırt ve tek kol logo sponsoru hem de TFF Hakem Akademisi’nin sponsoru olacak. Hakemlerin formalarında yer alan birinci sponsor olarak bir unsur imza atacak. Birebir vakitte Hakem Akademisi’ne de sponsor olarak Türk hakemliğinin gelişimine çok değerli bir takviye sağlayacak.” dedi. 

“Hakemlerin gelişimi ve yeni hakem yetiştirilmesi öncelikli konularımız arasında”

Göreve geldikleri birinci günden bu yana, Türk futbolunu topyekün ileriye taşımak için birçok projeye imza attıklarının altını çizen Mehmet Büyükekşi, “Türk futbolunun en kıymetli paydaşları ortasında yer alan hakemlerle ilgili de kıymetli çalışmalar gerçekleştirdik. Hakemlerimizin özlük haklarını güzelleştirdik. 7 yıldır artırım yapılmayan hakem maaşlarına artırım yaptık. Hakemlerimizin maç başı fiyatlarında de değerli artışlar sağladık. Hakemlerin gelişimi ve yeni hakem yetiştirilmesi bizim öncelikli konularımız ortasında. Hakemlikte deneyim ve eğitim en değerli bahisler. Bizler bunun için, hakem eğitimlerimizi yeniledik ve daima hale getirdik. Sürdürülebilir muvaffakiyet ve gelişimi sağlayabilmek için Hakem Akademisi’ni kurduk. Bu akademide en alt düzeyden en üst düzeye tüm hakemlerimiz UEFA kriterlerinde eğitim alıyor. Hakemliğe başlama yaşını 15’e düşürdük. Hakem takımımızı gençleştiriyoruz. İnşallah tüm bu emekler karşılığını bulacak.” halinde konuştu.

“Türk hakemliği için birinci maksadımız 2024 yılında Almanya’da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası’nda kesinlikle orada yer almak” 

Son bir haftada Türk futbolu ismine iki büyük memnunluk yaşandığını kaydeden Büyükekşi kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Uzun vakittir hayalini kurduğumuz Avrupa Futbol Şampiyonası düzenleme fırsatına sonunda kavuştuk. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’na İtalya ile ortaklaşa mesken sahipliği yapacağız. Öbür taraftan, A Ulusal Futbol Ekibimiz bu hafta ülkemize büyük bir sevinç ve gurur yaşattı. Ulusal Kadromuz 4 gün içerisinde evvel Hırvatistan’ı akabinde Letonya’yı sergilediği hoş futbolla mağlup ederek Almanya’da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na gitmeyi garantiledi. Bayan Ulusal Ekibimiz ise Uluslar C Ligi’nde oynadığı iki maçtan da galibiyetle ayrıldı ve liderlik koltuğuna oturdu. Kulüpler bazında, son iki yılda gruplarımızın Avrupa kupalarında gösterdiği muvaffakiyetler aslında hepimizin malumu. UEFA Ülkeler Sıralamasında 20. sıradan 9. sıraya kadar yükseldik. Bunların hepsi göğsümüzü kabartan, hepimizi keyifli eden, Türk futbolunun gelişimi ve marka pahası için çok kıymetli adımlar. Lakin biz futbolumuzdaki gelişmenin topyekün olmasından yanayız. Bu manada hakemlerimizin gelişimi, hem ligimizde hem de milletlerarası arenada başarılı olmaları bizim için çok kıymetli.  1974 Dünya Kupası’nda Doğan Babacan’ın birinci kere bir Türk hakem olarak düdük çalmasının akabinde Cüneyt Çakır 2014 Dünya Kupası’nda vazife yapan ikinci Türk hakem oldu. Bir Türk hakeminin ikinci kere Dünya Kupası’nda yer alması için geçen mühlet tam 40 yıl…  Şu anda birçok hakemimiz memleketler arası müsabakalarda muvaffakiyetle misyon yapıyor. Lakin ben hakemlerimiz ile yaptığım toplantılarda daima altını çiziyorum ve diyorum ki: Birinci maksadımız 2024 yılında Almanya’da Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türk hakemler olarak kesinlikle orada yer almak olacak. Daha sonra önümüzdeki birinci Dünya Kupası’nda tekrar bir Türk hakeminin düdük çalması ve Şampiyonlar Ligi’nde vazife yapan hakemlerimizin sayısının çoğalarak yarı finaller, finaller yönetmesi gayemiz olacak. Bu manada Hakem Akademisi çok kıymetli.”

“NG Kütahya Seramik ile yaptığımız bu tarihi sponsorluk mutabakatımızın Türk hakemliği ve Türk futbolu için güzel olmasını diliyorum”

Türk hakemliğinin yeni efsaneler yetiştirmesi gerektiğini belirten Mehmet Büyükekşi, “Bu manada TFF Hakem Akademisi, ülkemizi ve Türk futbolunu milletlerarası arenada yarı finallerde, finallerde temsil edecek hakemlerin yetişmesinde kıymetli bir rol oynayacak. Bu doğrultuda NG Kütahya Seramik ile yaptığımız bu tarihi sponsorluk mutabakatımızın Türk hakemliği ve Türk futbolu için iyi olmasını diliyorum. Öteki taraftan; Erkan Beyefendi bize biraz evvel bir müjde daha verdi. Kendileri, NG Grubu’nun Sapanca ve Afyon otellerinde her dönem 200 oda kullanımını hakemlerimizin hizmetine açtılar. Bunun için de ayrıyeten çok teşekkür ediyorum. Başta NG Kütahya Seramik İdare Konseyi Lideri Sayın Erkan Güral olmak üzere tüm çalışanlarına ve Güral ailesine bu pahalı takviyeleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

NG Kütahya Seramik İdare Heyeti Lideri Erkan Güral: “Hakemlerimizin eğitimine katkı sağlayacak olmaktan ötürü memnuniyet duyuyorum”

 

NG Kütahya Seramik İdare Şurası Lideri Erkan Güral ise merasimde yaptığı konuşmada, 

En son 9 sene evvel bu salonda bir imza merasimi için yer aldığını hatırlatarak, “9 sene çok uzun bir orta. Ben de bu orta için üzgünüm bu kadar uzun müddet orta vermemeliydik fakat gelişmenin bir başlangıcı vardır. O başlangıcı da bugün, sizinle birlikte yeni bir iş birlikteliği ile yapıyoruz. Bugün yeni bir iş birliğine imza atıyor olmanın gururunu, memnunluğunu şahsım, ailem ve tüm grup arkadaşlarımız ismine yaşıyorum. Tüm ailemiz ismine da sizlere bu fırsatı bize verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Futbol sanayisinin ve futbolun bir spor kültürü olduğunu düşünürsek, hakemlerimiz olmadan, hakemlerimizin varlığını hissetmeden bu sporun ve futbol sanayisinin içerisinde bizlerin olması kelam konusu değil. Münasebetiyle hakemlerimize her vakit sahip çıkmanız lazım. Hakemlerimizi eleştirmek son derece kolay. Lakin onlarla birlikte onların başarılarıyla övünmek, onların başarılarıyla memleketler arası çapta gurur duyacak işlere, başarılara imza atmalarına şahitlik etmek hem Türk milleti olarak bizim hem Türk spor dünyası içerisinde olunan paydaşlar olarak tüm spor sevdalıların da en büyük temennisi olacaktır. Ben bu sebeple bundan sonraki süreçte hakemlerimizin eğitimine katkı sağlayacak olmanın bir mozaik taşı olmamızdan ötürü da memnuniyet duyuyorum” dedi.

Kişisel olarak sporu çok sevdiğini ve sporun her vakit içerisinde olduğunu belirten Erkan Güral, bu birlikteliği daha güçlendirecek projeler gerçekleştirmek istediğinin de altını çizerek şunları söz etti: “Spora sunulan takviyeler hem ülkemizin tanıtımı manasında, hem Türk spor topluluğunun gücünü, kuvvetini söz etmemiz manasında son derece bedelli ve değerli. Bilhassa Cumhuriyetimizin 100. yılında bu türlü bir iş birlikteliğini gerçekleştiriyor olmanın heyecanını ve memnunluğunu yaşadığımı bir defa daha tabir etmek istiyorum.” 

 

Güral, konuşmasının son kısmında İsrail akınında Gazze’de temiz ve sivil insanların hayatını kaybetmesine değinerek, “Gazze’de yaşanan İsrail zulmü ile sarsılan, yalnızca Filistinli vatandaşları değil tüm dünyayı derinden sarsan bu trajedinin, bu soykırım niteliğindeki zulmün bir an evvel son bulmasını temenni ediyorum.” biçiminde konuştu.  

Mehmet Büyükekşi, Erkan Güral’a hakem forması ikram etti

Konuşmaların akabinde Türkiye Futbol Federasyonu Lideri Mehmet Büyükekşi ve NG Kütahya Seramik İdare Şurası Lideri Erkan Güral sponsorluk muahedesine dair imzaları attı. Büyükekşi, Erkan Güral’a sırtında isminin yazılı olduğu, NG Kütahya Seramik sponsorluk logosunun yer aldığı hakem forması armağan etti. Erkan Güral ise Mehmet Büyükekşi’ye bugüne özel olarak üretilen porselen futbol topu armağan etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen