Per. May 2nd, 2024


Türkiye’nin milletlerarası alanda en çok kupa kazanan kadrosu VakıfBank, yeni döneminin birinci maçında Fenerbahçe Opet ile karşılaştı. AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası müsabakasında rakibini 3-2 yenen sarı-siyahlılar dönemin birinci kupasını kaldırdı.

TVF Burhan Felek Voleybol Salonu’ndaki gayrete güçlü bir giriş yapan VakıfBank, 9-5’te rakibine mola aldırdı. Moladan sonra oyun dengelenirken; 14-14’te skor eşitlendi. Çekişmeli geçen set sonunda VakıfBank 25-23 kaybetti. İkinci seti 7-2 ile açan VakıfBank, setin devamında rakibine yakalandı. Set sonunu güçlü oynayan sarı-siyahlılar 25-22’lik skorla durumu 1-1’e getirdi. Baştan sona çekişmeli geçen 3. sette VakıfBank, 1 set sayısı çevirdi lakin Fenerbahçe Opet 25-23 ile skoru 2-1’e getirdi. Sarı-siyahlılar 4. sete yavaş girse de toparlandı ve 25-23’lük skorla maçı final setine taşıdı. Final setine yükünü koyan VakıfBank 15-12’lik skorla seti ve kupayı kazandı.

VakıfBank’ta Jordan Thompson 30 sayıyla ekibinin en skorer ismi olurken; müsabakanın en kıymetli oyuncusu seçildi.  Sarı-siyahlılarda Thompson ile bir arada Gabi 21, Ali Frantti 11 sayıyla çift hanelere ulaştı. Bahar Akbay’ın 9 sayıyla tamamladığı çabada Zehra Güneş 6 sayı kaydetti.

Abdi Serdar Üstünsalih: “Sezonun geri kalanı için değerli bir motivasyon kazandık”

Karşılaşmanın akabinde zaferi pahalandıran VakıfBank Spor Kulübü Lideri Abdi Serdar Üstünsalih, “Sezona şampiyonlukla başladığımız için çok memnunuz. Her ne kadar çok kısa bir hazırlık devri geçirebilmiş olsak da takımımız kalitesini gösterdi ve birinci maksadımıza ulaştık. Dönemin geri kalanı için de kıymetli bir moral ve motivasyon kazandık. Yarıştığımız tüm kupaları kazanmak için çıktığımız bu yolda birinci adımı da böylece atmış olduk. Tüm atlet, antrenör ve yönetici arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bugün birebir vakitte Dünya Kız Çocukları günü. Bu kupayı 37 yıldır hayallerine ortak olduğumuz kız çocuklarına ikram ediyoruz. Rakibimizi de çabası için tebrik ediyorum” sözlerini kullandı.

Jordan Thompson: “Takımımla gurur duydum” 

Karşılaşmanın en bedelli oyuncusu seçilen Jordan Thompson şampiyonluktan duyduğu memnunluğu lisana getirirken, “Çok heyecanlıyım ve kadromla çok gurur duydum. Kuvvetli bir maçta bir ortada kalmayı başardık. Şimdi çok kısa bir vakittir beraberiz ve güçlü bir rakibe karşı oynadık. Kazandığımız için çok mutluyum” dedi.

Gabi: “Aile üzere oynadık”

VakıfBank kaptanı Gabi ise, “Sezona kupayla başlamaktan daha düzgünü olamaz. Maç içinde inişlerimiz çıkışlarımız oldu. Bugün en değerli olan şey kadro ruhumuzdu. Aile üzere oynadık. Pes etmeden savaştık. VakıfBank mantalitesi de bunu gerektirir” biçiminde konuştu.

2013, 2014, 2017 ve 2021 yıllarının akabinde tarihinde 5. kere Şampiyonlar Kupası zaferi yaşayan VakıfBank, 2023-2024 Sultanlar Ligi birinci maçında ise 14 Ekim Cumartesi 14.00’te Karayolları’nı ağırlayacak. 

FEENERBAHÇE OPET – VAKIFBANK: 2-3

SALON: TVF Burhan Felek Voleybol Salonu

HAKEMLER: Ozan Çağı Sarıkaya, Ramazan Çevik

FENERBAHÇE OPET: Meliha Diken 7, Eda Fazilet Dündar 7, Bojona Drca 3, Arina Fedorovtseva 18, Aslı Kalaç 11, Magdalena Stysiak 31, Gizem Örge (L), Meryem Boz 1, Buse Ünal 1

VAKIFBANK: Cansu Özbay 2, Gabi 21, Bahar Akbay 9, Jordan Thompson 30, Ali Frantti 11, Zehra Güneş 6, Ayça Aykaç (L), Aleksia Karutasu 2, Bianka Busa 1, Sarah Van Aalen

SETLER: 25-23, 22-25, 25-22, 23-25, 12-15

SET MÜDDETLERİ: 30’, 29’, 29’, 29’, 19’

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen