Cts. May 18th, 2024


Sabancı Üniversitesi Profesyonel Yüksek Lisans Programları 2023 Mezuniyet Merasimi Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Lideri Güler Sabancı’nın da iştirakiyle gerçekleşti. 

Mezuniyet merasiminde konuşan Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici, “Hedefimiz yalnızca Türkiye’nin en uygunu olmak değil tüm dünyada tanınan ve takdir edilen gerçek bir araştırma üniversitesi olarak hak ettiğimiz yerimizi almaktır. Bu maksada yönelik olarak ağır çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Törene konuk konuşmacı olarak katılan ve Sabancı Üniversitesi 2001 MBA mezunu olan Fabu Makine Sanayi A.Ş. İdare Konseyi Lideri ve birebir zamanda İş Teşebbüs Sermayesi, Akmerkez GYO ve BluTv Bağımsız İdare Heyeti Üyesi Özge Bulut Maraşlı, “MBA programı periyodunda mesleğimle ilgili gerçeklerle yüzleştim. Kırılma noktaları yaşadım, kendi itici gücümü burada buldum” diye konuştu.

Sabancı Üniversitesi Profesyonel Yüksek Lisans Programları 2023 Mezuniyet Merasimi, Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü’nde yapıldı. 257 öğrencinin mezun olduğu merasim, Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Lideri Güler SabancıSabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici ve Sabancı Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Çalışkan’ın katılımıyla gerçekleşti. 

Mezuniyet merasiminde konuşan Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici, “Bugün üniversitemizin Profesyonel Yüksek Lisans programlarını muvaffakiyetle tamamlayan mezunlarımızı uğurluyoruz. Geçtiğimiz devirlerde yaşadığımız pandemi, sarsıntı felaketi ve ekonomik ortamın meçhullüğü üzere aksiliklere karşın Sabancı Üniversitesi olarak son                           5 yıldan bu yana içinde olduğumuz kapsamlı atılım ve dönüşüm sürecinden hiçbir ödün vermeyerek, sürat kesmedik” dedi.

Sabancı Üniversitesi’ne katılan yeni öğrencilerin muvaffakiyet sıralamalarının her geçen yıl yükseldiğini belirten Yusuf Leblebici, şunları söyledi: 

“Üniversite imtihan sonuçlarına nazaran birinci 1000’den aldığımız öğrencisi sayısını 5 yıl içinde neredeyse 3 katına çıkarmayı başardık. Yüksek Lisans ve Profesyonel Yüksek Lisans programlarımızda da Türkiye’nin en kaliteli öğrencilerini yetiştiriyor olmaktan büyük memnunluk duyuyoruz. Gerçek manada disiplinler ortası eğitim anlayışımızın verdiği güç ile öğrencilerini iş dünyasına en âlâ halde hazırlayan üniversite olduğumuza yürekten inanıyoruz. Mezunlarımızın yüzde 97’sinin diplomalarını alır almaz tercih ettikleri dallarda iş hayatına atıldıklarını ya da diledikleri ülkede lisans üstü ve doktora eğitimlerine devam edebildiklerini memnuniyetle izliyoruz. Sabancı Üniversitesi mezunlarının yüzde 23’ünden fazlası bugün yurt dışında, dünyanın çeşitli ülkelerinde en önde gelen şirketlerde ve kuruluşlarda başarılı çalışmalarını sürdürüyor.”

“Hedefimiz yalnızca Türkiye’nin en düzgünü olmak değil tüm dünyada tanınan ve takdir edilen gerçek bir araştırma üniversitesi olarak hak ettiğimiz yerimizi almak” diyen Rektör Leblebici, şunları söyledi:

“Bu gayeye yönelik olarak ağır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu gayretlerimizin direkt sonucu olarak dünya üniversiteler sıralamalarındaki pozisyonumuzu yıldan seneye yükseltmeye devam ediyoruz. Dünyanın En Yeterli Üniversiteleri Listesi’nin yayınlandığı Times Higher Education (THE) 2024 sıralamasında Türkiye’den sıralamaya giren üniversiteler ortasında birinci 400’de yer alan 3 üniversiteden birisi olmamız ve en yüksek araştırma puanına sahip olmamız da gayretlerimizin olumlu sonuçlar verdiğini doğruluyor. Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Ünitesi EDU, Financial Times tarafından her yıl açıklanan sıralamalarda kuruma özel programlar alanında istikrarlı yükselişini sürdürüyor. Listelere birinci olarak 2018 yılında 78’inci sıradan giriş yapan EDU, sıralamada süratle tırmanarak geçen sene dünya üniversiteleri ortasında 42’nci bu sene ise 36’ncı sıraya yerleşti.”

Yusuf Leblebici, kendi şirketlerini kurarak girişimcilik dünyasına adım atmayı arzulayan öğrenci ve öğretim üyelerinin önünü açmak üzere yerleşkede kurulan Girişimcilik Dayanak Ünitesi ve Kuluçka Merkezi SUCool’un önümüzdeki hafta açılacağını söyledi. Leblebici, “Merkezimiz birebir anda 50’den fazla teşebbüsçü öğrencimize kendi şirketlerini oluşturarak ilerleme fırsatı sunacak. Ayrıyeten erken periyot starp-up’ların yatırımlarını desteklemek üzere bir teşebbüs fonunu da hayata geçiriyoruz. Bununla birlikte geçtiğimiz 3 sene içinde yarısından fazlası direkt yurtdışından gelerek ortamıza katılan 58 yeni öğretim üyesi ile gücümüze güç kattık. Ortamıza yeni katılan genç öğretim üyelerimizin içinde Sabancı Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra doktora derecelerini dünyanın en düzgün üniversitelerinde tamamlayan ve tekrar ortamıza dönmeye karar veren başarılı mezunlarımızın sayısı da artıyor. Önümüzdeki devirde de birlikte yaratmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz” dedi. 

“Kariyerimin İtici Gücünü Sabancı Üniversitesi’ndeki MBA Eğitimi Sırasında Buldum”

Bu yıl mezuniyet merasiminin konuk konuşmacısı Sabancı Üniversitesi 2001 MBA mezunu Özge Bulut Maraşlı oldu. Fabu Makine Sanayi A.Ş. İdare Heyeti Lideri olan Maraşlı, aynı vakitte İş Teşebbüs Sermayesi, Akmerkez GYO ve BluTv Bağımsız İdare Şurası Üyesi olarak misyon yapıyor.

Özge Bulut Maraşlı, mezunlara seslendiği konuşmasında, şunları söyledi: 

“1993 yılında çok uluslu bir şirketin finans kısmında işe başladım. Gayem evvel CFO, sonra CEO olmaktı. 8 yıl sonra finansçı olarak devam edip etmemeyi sorguladım. Sabancı Üniversitesi açılınca 2001 yılında MBA için başvurdum. Programda o kadar çeşitli bölümlerden ve o kadar farklı iş deneyimine sahip beşerlerle bir ortaya geldik ki birbirimizi anlayıp tabir etmeyi ve dünya kıymetleriyle sorun çözmeyi birlikte öğrendik. Bir yıl çok ağır akademik bir eğitim aldık. Bu periyotta mesleğimle ilgili gerçeklerle de yüzleştim. Kırılma noktaları yaşadım, bu süreçte hocalarımız daima yanımızda oldu. Kendi itici gücümü burada buldum. Daha sonra yatırımcı alakaları ve kurumsal ilgiler de yapabileceğim bir alana dahil oldum. 180 ülkeye içerik satan bir TV şirketine geçtim. Çılgın fikirlerimi kabul ettirdim. Öğrenmeyi bırakmadım. Sabancı Üniversitesi EDU’da da hem ben hem takımım eğitim almaya devam ettik. Her vakit hayallerimin peşinden gittim. Bugün yeni bir yıla çıkıyorsunuz. Hayallerinize kavuşmanız için yüreğinizi kaybetmeyin. Ne olursa olsun toplum için tesir ve yarar yaratmayı unutmayın.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen