Cts. Nis 27th, 2024


Avrupa’nın en büyük moda fuarlarından IF Wedding Fashion İzmir başladı

Soyer: “Hedef daha fazla ihracat”

Avrupa’nın en büyük moda fuarlarından IF Wedding Fashion İzmir, 17. kere dünyanın dört bir yanından iştirakçi ve ziyaretçisiyle kapılarını açtı. İzmir’in Türkiye gelinlik üretiminin yüzde 70’ini tek başına yaptığını söyleyen Lider Soyer, “Hedefimiz kesimde üretim yapan firmaları, perakendeci, toptancı ve zincir mağazalar ile bir ortaya getirerek ihracat hacmimizi daha da büyütmek” dedi. Fuarın açılışında genç tasarımcıların gelinlikleri sergilenirken dereceye girenlere mükafatları verildi.

Modanın ve gelinliğin başşehri İzmir’de bu yıl 17. kere düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Ağabeye Giysi Fuarı kapılarını açtı. Türkiye’nin 11 vilayetinden ve 7 ülkeden ağabeye giysi, gelinlik, damatlık, aksesuar ile çocuk giysi eser kümelerinden 228 iştirakçiyle profesyonel ziyaretçileri ağırlayacak fuarın açılışı İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer konut sahipliğinde, ilçe belediye liderleri, siyasi partilerin, odaların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile modacıların katıldığı merasimle yapıldı. İZFAŞ tarafından Ege Giysi Sanayicileri Derneği partnerliğinde düzenlenen fuar 24 Kasım’a kadar devam edecek. 

Soyer: “Hedefimiz net”

Türkiye’nin son yıllarda gelinlik, damatlık ve ağabeye bölümünde öncü bir pozisyona geldiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Fason dikim hacmiyle bölümde başı çeken Çin’den sonra Türkiye ihracatta ikinci sıraya yükseldi. Biz İzmirliler için daha değerlisi, Türkiye’de gelinlik üretiminin yüzde 70’i kentimizde gerçekleşiyor. Her geçen yıl üstüne koyarak büyüyen bu başarılı tabloya, IF Wedding Fashion fuarıyla bir tuğla da biz koyuyoruz. 17. defa kapılarını açan IF Wedding Fashion bu yıl da dünyanın dört bir yanından yerli ve yabancı bölüm profesyonellerini İzmir’de buluşturuyor. Gayemiz net. Dalda üretim yapan firmaları, perakendeci, toptancı ve zincir mağazalar ile bir ortaya getirmek. Böylelikle ihracat hacmimizi daha da büyütmek” diye konuştu.

“Sektörün kalbi İzmir’de atacak”

Fuarla birlikte 14.’sü düzenlenen “Gelinlik Tasarım Yarışması” ile İzmir ve Türkiye’nin farklı kentlerinden tasarımcıların yaratıcı fikirlerini hayata geçireceklerini söyleyen Lider Tunç Soyer, “Tasarımın, İzmir’in büyüme dinamizminin temel kaynaklarından biri olduğunu biliyoruz. Genç tasarımcılarımız, moda kesimine taze bir nefes ve yeni renkler katmaya devam ediyor. Özetle bu yıl da dopdolu bir fuarla, dört gün boyunca gelinlik, damatlık ve ağabeye kesiminin kalbi İzmir’de atacak” dedi.

Genç dizayncılar ödüllendirildi

Fuarla birlikte bu yıl 14. kere düzenlenen ve genç tasarımcıların bölüme adım atmasını sağlayan Gelinlik Tasarım Müsabakası, bu yıl “Akış” temasıyla yapıldı. 15 tasarımcının yarışında açılışın akabinde heyecanlı dakikalar yaşandı. Müsabakada birinci olan Sercan İzci mükafatını Lider Tunç Soyer’in elinden aldı. İkinci Aslıhan Yıldırım’a mükafatını Ege Giysi Sanayicileri Derneği İdare Heyeti Lideri Hayati Ertuğrul verdi. Ertuğrul, dalda dizaynın kıymetinin yarışla vurgulandığını söyledi. Üçüncü Mehmet Melih Sevinç ise İzmir Ticaret Odası İdare Konseyi Lideri Mahmut Özgener’den mükafatını aldı. Özgener, fuarın kesime büyük katkı sağladığını söyleyerek Lider Tunç Soyer ve İZFAŞ’a emekleri için teşekkür etti.

Övge Yıldızhan’ın başkanlığını yaptığı heyette, İstanbul Teknik Üniversitesi Dokuma Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Belgin Görgün, Moda Dizayncısı, Moda Dizayncıları Derneği Eş Lideri Belma Özdemir, İzmir İktisat Üniversitesi Hoş Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seçkin Bulgun, Dizayncı Erol Albayrak, İzmir Moda Dizayncılar Derneği Lideri Esin Özyiğit, Mimar Sinan Üniversitesi Hoş Sanatlar Fakültesi Dokumacılık ve Moda Tasarım Kısım Lider Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Can, Dizayncı Serdar Uzuntaş, İzmir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şule Aydın, Moda Müellifi – Vitrin Dizayncısı Ümit Temurçin, Marmara Üniversitesi Dokumacılık ve Moda Tasarımı Kısmı Arş. Gör. Zeynep İrem Sabanuç Gönül, Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan yer aldı.

2024 modası IF Wedding Fashion podyumlarında

IF Wedding Fashion İzmir fuarında 2024 koleksiyonları birinci sefer sergilenecek. Fuar kapsamında 15 defile yapılacak. Fuara katılan dizayncılar, kendileri için özel olarak oluşturulan alanda, gelinlik, damatlık ve ağabeye koleksiyonlarını sergileyecek. Dizayncı adaylarına, profesyonel hayatlarındaki birinci defilelerini sergileme imkanı tanıyan Gelinlik Tasarım Yarışması’nda geçen yıl ödül kazanan Enes Yolcu’nun, Nergis çiçeğinin mitolojik kıssası Narcissus’tan esinlenerek hazırladığı dizaynlardan oluşan “Performans Defilesi” de modacı, iştirakçi ve ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen