Per. May 2nd, 2024


 Borusan Contemporary Çocuk Atölyeleri’nde Bu Hafta

  

Borusan Contemporary, Perili Köşk’te çocuklar için farklı yaş kümelerine özel eğlenceli ve öğretici atölyeler gerçekleştiriyor. Atölyelerde çocuklar farklı boyama teknikleri kullanacak, tabiattan ilham alacak, soyut sanatla tanışacak ve kendi özgün yapıtlarını oluşturacaklar. 

Borusan Contemporary’nin farklı yaş kümelerindeki çocuklara yönelik hazırlanan atölyeleri küçük sanatseverlere, hem eğlenebilecekleri hem de öğrenebilecekleri bir ortam sunuyor. 

Çocuklar özgün yapıtlarını oluşturuyor

25 Kasım Cumartesi saat 11.00’da 7-10 yaş kümesine yönelik olarak düzenlenecek “Çağdaş Heykel Tasarımı” atölyesi, “Dijital Mitolojiler” ve “Mat Collishaw: Aritmi” sergi tipleri ile başlayacak. Bu seyahat sırasında Borusan Contemporary ana girişinin tavanına asılmış olan Brigitte Kowanz’ın neon heykeli yakından incelenecek. Sonrasında her iştirakçi neon gibisi materyaller kullanarak kendi özgün çalışmalarını oluşturacak.  

 

Cam altı resmi deneyimleyecekler

25 Kasım Cumartesi saat 13.30’da 6-9 yaş kümesine yönelik olarak düzenlenecek “Cam Altı Resmi Deneyimliyoruz” atölyesi, Necmi Sönmez’in küratörlüğünde hazırlanan “Dijital Mitolojiler” standı tipi ile başlayacak. Bu seyahat sırasında Herbert Brand’a ilişkin eser yakından incelenecek. Atölyede her iştirakçi, kâğıt ve asetat üzerine akrilik boya ve öbür çizim araçlarını kullanarak keyifli bir soyutlama çalışması yapacak.  

 

Doğadan ilham alan bir atölye 

26 Kasım Pazar saat 11.00’da 6-8 yaş kümesine yönelik olarak düzenlenecek “Doğanın İzinde” atölyesi, İngiliz sanatçı Mat Collishaw’un “Aritmi” standı çeşidiyle başlayacak ve atölyede tabiattan ilham alınarak sanat ve bilim ortasında bir köprü kurulacak. Kış ile birlikte değişen tabiatın renkleri ve dokularının keşfedileceği atölyenin üretim evresinde çocuklar evvel kendi tuz hamuru seramiklerini yapacaklar. Akabinde tabiattan ödünç aldıkları bitkiler ile desenler oluşturacak ve kendi duvar süslerini hazırlayacaklar.

 

Çocuklar kendi ışık kutularını tasarlayacak

26 Kasım Pazar saat 13.00’da 8-12 yaş kümesine yönelik olarak düzenlenecek “Biraz Daha Işık” atölyesinde “Dijital Mitolojiler” standında yer alan Erwin Redl, Brigitte Kowanz üzere sanatkarların ışık temelli yapıtlarını incelenecek, ışığın yansıma ve kırılma prensibi üzerine konuşulacak. Atölyenin üretim etabında ise elde edilecek ışık desenleri ile günün her saati değişen ışık kutusu dizaynları yapılacak. Akabinde iştirakçiler bu dizaynları müzenin farklı alanlarında gözlemleyecekler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen