Sal. May 21st, 2024


Depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara fiyatsız ortez protez ve ruhsal rehabilitasyon hizmeti

Çocuk Yeterlilik Merkezi Çukurova Üniversitesi bünyesinde hizmete açıldı

 

Çukurova Üniversitesi önderliğinde açılan Çocuk Düzgünlük Merkezi, zelzelede uzuvlarını kaybeden çocukların muhtaçlık duyduğu tüm ruhsal ve ortopedik rehabilitasyonları fiyatsız karşılayacak. Açılışta konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel “Biz, çocuklarımızın geleceğini şekillendiren bir kuruluş olmayı hedefliyoruz. Bu merkezin başarısı, toplumun birlik ve dayanışması ile mümkün olacaktır” dedi. Fiba Kümesi Kurucu ve Onursal Lideri ve Hüsnü Özyeğin Vakfı Mütevelli Heyeti Lideri Hüsnü Özyeğin ise konuşmasında “Destekçisi olmaktan büyük gurur duyduğumuz, ulusal ve memleketler arası pek çok kurumun ve bilim beşerinin yalnızca çocukların faydası için birlikte çalışacağı bu projenin bilimin ışığında çok paydaşlı bir yapı olarak hayata geçirilmesini çok değerli buluyorum” sözlerini kullandı. 

 

Depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara fiyatsız ortez protez ve ruhsal rehabilitasyon hizmetleri sunacak olan Çocuk Uygunluk Merkezi, Çukurova Üniversitesi bünyesinde hizmete açıldı. Merkezin süreksiz binasının açılış merasimi Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Fiba Kümesi Kurucu ve Onursal Lideri ve Hüsnü Özyeğin Vakfı Mütevelli Heyeti Lideri Hüsnü Özyeğin, Fiba Kümesi İdare Konseyi Lider Yardımcısı Ayşecan Özyeğin Oktay ve protokol üyelerinin iştirakiyle gerçekleşti. 

 

Çukurova Üniversitesi liderliğinde, Fiba Kümesi ve Hüsnü Özyeğin Vakfı’nın dayanaklarıyla, ulusal ve milletlerarası tıp derneklerinin işbirliğiyle hayata geçen Çocuk Yeterlilik Merkezi, 6 Şubat sarsıntılarından etkilenmiş, 21 yaşından gün almamış tüm çocukların ve gençlerin gereksinim duyduğu bütüncül bakım ve rehabilitasyon hizmetlerini fiyatsız olarak sağlamakta. Çocukların ve ailelerinin tüm gereksinimleri gözetilerek tasarlanan merkez; 1500 m2 alan üzerine kurulan 800m2 binası ile, tek bir çatı altında fizikî ve ruhsal rehabilitasyon için gerekli tüm aygıt ve donanımla hizmet verecek. Protez, eğitim bursu, rehabilitasyon, ruhsal dayanak, mesleksel eğitim gereksinimleri için dayanak almak isteyenler www.cocukiyilikmerkezi.org adresinden müracaatta bulunabiliyor. Süreksiz binasında hizmet vermeye başlayan merkezin takviye verdiği çocuk sayısı şimdiden 133’e ulaştı. 

 

“Bu merkez çocukların hayata çarçabuk karışan, sağlıklı, keyifli ve bağımsız bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacaktır”

 

Açılış konuşmasında 6 Şubat sarsıntılarından en çok etkilenenlerden birinin çocuklar olduğunu tabir eden Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel şunları söyledi:

 

“Bilim, insanlık için bir rehberdir ve toplumlar, insan hayatını güzelleştirmek ve geliştirmek hedefiyle bilime yatırım yaparlar. Çocuk Düzgünlük Merkezi de bu hedefi hayata geçirmek için oluşturulan son derece değerli bir projedir. Bu merkez, toplumumuzun en savunmasız üyeleri olan çocuklarımıza, yaşadıkları şiddetli süreçte takviye olacak ve onların sağlıklı, memnun ve bağımsız bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacaktır. Merkezimiz, Türkiye Cumhuriyeti sonları içerisinde afet ve felaketlerden etkilenmiş, 21 yaş dahil olmak üzere çocuk ve gençlerimizin gereksinim duyduğu tüm rehabilitasyonları ülkemizin her yerinde fiyatsız olarak sağlamaktadır. Lakin bu merkez yalnızca bir tedavi merkezi olmanın ötesinde, çocuklarımızı afetlere hazırlamak ve eğitmek üzere değerli bir misyona daha sahiptir. Biz, çocuklarımızın geleceğini şekillendiren bir kuruluş olmayı hedefliyoruz. Onların yaşadıkları travmaları atlatmalarına, bedensel ve ruhsal yaralarını güzelleştirmelerine yardımcı olmanın yanı sıra onlara eğitimleri için burs sağlayarak, eğitimlerini sürdürmelerine dayanak oluyoruz. Çocuk Yeterlilik Merkezi, çocuklarımızın hayatlarını değiştirmek ve onlara umut olmak için toplumumuzun bir ortaya gelmesinin hoş bir örneğidir. Bu merkezin başarısı, toplumun birlik ve dayanışması ile mümkün olacaktır. Bu dayanışmayı kalıcı binamızla da yaşatmak için özel bölüm başta olmak üzere tüm kurumları merkezimizi desteklemeye davet ediyorum.”

 

“Çocuk Uygunluk Merkezi ile yaraları sarmayı ve umutları yeşertmeyi hedefliyoruz”

 

33 yıldır ülkemizin toplumsal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak için çalıştıklarını belirten Hüsnü Özyeğin Vakfı Mütevelli Heyeti Lideri Hüsnü Özyeğin şunları söz etti:

 

“Ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan 6 Şubat zelzelelerinin üstünden yaklaşık 9 ay geçti. Yaşanan bu acı tecrübeyi ne kadar vakit geçerse geçsin unutmak elbette mümkün değil. Bizlere düşen bu acıların yaralarını sarmak ve her vakit umutları yeşertmek için çalışmak. Bugün de bunun için bir ortadayız. 6 Şubat zelzelelerinin ölçeğine baktığımızda, evvelki tecrübelerimizden hareketle daha birinci günlerde orta ve uzun vadeli planımızın bir modülü olarak çocuk rehabilitasyonu odaklı merkez fikrini odağımıza koymuştuk. Çukurova Üniversitesi’nin bahisle ilgili teşebbüslerinden haberdar olunca Sayın Rektör Meryem Hocamızla bir ortaya geldik. Böylelikle Çocuk Düzgünlük Merkezi’nin tohumları da atılmış oldu. Maalesef biliyoruz ki Türkiye ne birinci ne de son afetini yaşıyor. Biz bu afetlere her manada daha hazırlıklı ve daha donanımlı olmalıyız. Bunu da öncelikle bilgi ve bilimle yapmalıyız. Bu nedenle projenin yalnızca 6 Şubat zelzelesinden etkilenen çocuklara yönelik bir proje olmamasını, tüm Türkiye’de ve bölgede bir mükemmeliyet merkezi olma vizyonuyla yola çıkmasını da ayrıyeten değerli buluyoruz.” 

 

Deprem üzere acı bir gerçeğin karşısında bilim insanlarının ve farklı uzmanlıklardan paydaşların bir ortaya gelmesinin, ülkemizin en hoş dayanışma örneklerinden biri olduğunu vurgulayan Özyeğin, kalıcı merkezin inşası için de destekçilerin sayısının artacağına ve özel kesimin takviyesiyle süratle çalışmaların başlayacağına inandığını tabir etti. 

 

Yarının teknolojisini bugüne taşıyacak ‘Mükemmeliyet Merkezi’

 

Çocuk Güzellik Merkezi’nin tıpkı vakitte bölgede uzun soluklu gereksinimleri giderecek, Ar-Ge çalışmaları ve bilimsel araştırmalar için değerli bir platform oluşturacak bir ‘Mükemmeliyet Merkezi’ olarak konumlanması hedefleniyor. Çocuk Düzgünlük Merkezi’nin en değerli gayelerinden biri de hizmet verdiği alanlarda gerçekleştirilecek bilimsel çalışmaların uyumu olacak. 

 

Mesleki eğitim de sağlanacak

 

Çocuk Düzgünlük Merkezi, zelzeleden etkilenen, 21 yaşından küçük tüm çocuklara ve gençlere en ileri teknoloji ile ortopedik ve ruhsal dayanak vermenin yanı sıra, muhtaçlık duydukları tüm sıhhat hizmetleri, eğitim ve meslek edindirme çalışmalarını da sağlıyor. Merkezin hizmetlerine muhtaçlık duyanlar, cocukiyilikmerkezi.org web sitesi üzerinden müracaat yaparak pediatrik, ortopedik ve fizikî rehabilitasyon ile ruhsal ve psikiyatrik takviye alabiliyor. Tedavilerinin tamamlanmasının akabinde ise bulundukları bölgede eğitim takviyesi ve özel eğitim hizmetleri ile meslek edindirme çalışmalarından faydalanabiliyor.

 

Çukurova Üniversitesi önderliğinde hayata geçirilen Çocuk Güzellik Merkezi’nin destekçileri ortasında Hüsnü Özyeğin Vakfı ve Fiba Kümesi, Çukurova Üniversite Sanayi İş Birliği Vakfı, Türk Pediatri Kurumu, Türk Çocuk Acil Tıp ve Ağır Bakım Derneği, Bridge To Türkiye Fund, Turkish Philanthropy Funds, Türkiye Bankalar Birliği ve Amerika’daki Türk Dernekleri Birliği yer alıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen