Per. May 2nd, 2024


IDEATHON etkinliğinde en yeterli girişimcilik fikirleri yarışacak
Gençler afetlere karşı teknolojik tahliller üretecek

İzmir’de afet öncesi, sırası ve sonrası için teknolojik odaklı tahliller ile ilgili yenilikçi fikirlerin yarışacağı IDEATHON aktifliği İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde başladı. 2 gün boyunca 15 ekibin yarışacağı programda en uygun girişimcilik fikirleri ödüllendirilecek.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dayanağıyla Girişimcilik Merkezi İzmir, İzmir Ticaret Odası, Ege Genç İş İnsanları Derneği, İzQ Girşimcilik ve İnovasyon Merkezi işbirliği ile düzenlenen “Afet öncesi, afet sırası ve sonrası teknoloji tabanlı çözümler” IDEATHON aktifliği başladı. İzQ Girşimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde düzenlenecek programın açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Lideri Alp Avni Yelkenbiçer, İzmir Ticaret Odası İdare Heyeti Lider Vekili ve İzQ İdare Heyeti Üyesi Emre Kızılgüneşler ile alanında uzman isimler katıldı. 

Dirençli Kent İzmir için çalışıyoruz
Programın açılışında konuşan ve dirençli kent İzmir için yenilikçi fikirlerin ehemmiyetine değinen İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, bu çalışmanın İzmir’in daha dirençli hale getirilmesi yolunda değerli bir atılım olduğunu söyledi. Çalışmaya katılan gençleri kutlayan Mustafa Özuslu, “Gençlik gelecek demek. Daha yenilikçi fikirlerin kolaylıkla konuşulabildiği, bizim nesillere nazaran daha farklı bakış açısı, farklı güç ve daha farklı dizaynla, cüret ile problemlere bakması bir fırsat. Bunu düzgün pahalandırmak gerekiyor. Gençleri önemsiyoruz, yeterli ki buradalar ve bu çalışmayı yapacaklar” dedi. 

“Deprem olmadan evvel tedbir alınmalı”
30 Ekim İzmir ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli sarsıntılarda yaşananları hatırlatan Özuslu, “Depremin sonrasını değil, öncesini konuşmalıyız. Zira sonrası trajedi. O binalar yıkılmamalıydı. Mühendislik buna karşılık veriyor mu? Veriyor. Sarsıntı jenerasyonunda dahi inançlı binalar yapılabilir. Buna en uygun örnek Japonya. İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin zelzele neslinde yer aldığının şuurunda ve bu alanda değerli çalışmalar yürütüyor. Lakin tüm ilgili kuruluşların ve devletin de bu çalışmaların içinde olması gerekir” diye konuştu.  

“Fikirleriniz mevcut sistemlerimizi geliştirecek” 
İzmir Ticaret Odası İdare Konseyi Lider Vekili ve İzQ İdare Şurası Üyesi Emre Kızılgüneşler de IDEATHON kapsamında İzmir’in dayanıklılığını ve dirençliliğini arttırmaya, arama kurtarma çalışmalarının aktifliğini düzgünleştirmeye yönelik olarak ortaya koyulacak her fikri çok önemsediklerini belirtti. Bu alanda gösterilen uğraşları gönülden takdir ettiklerini lisana getiren Emre Kızılgüneşler, “Takımlarımızın ortaya koyacağı bu fikirlerin mevcut sistemlerimizi geliştirmemize yarar sağlayacağına inanıyoruz. Tıpkı vakitte farklı afet senaryoları karşısında daha hazırlıklı olacağımıza katkı sağlayacağına da eminiz” sözlerini kullandı. 

“Doğal afetlere karşı tesirli adımlar atılmalı”
Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Lideri Alp Avni Yelkenbiçer ise afetlere karşı hazırlık olmanın ehemmiyetine değinerek, “Bu çalışmalar bizleri toplum olarak afetlere daha hazırlıklı ve dirençli hale getirecek teknolojiye dayanan yenilikçi fikirler, tahliller üretmeye teşvik ediyor. Doğal afetler hayatlarımızı derinden etkileyen olaylar. Bu nedenle onlara karşı daha aktifli adımlar atmak zorundayız” halinde konuştu. 

Projeler ödüllendirilecek
Program kapsamında 2 ile 4 şahıstan oluşan 15 kişilik ekip, 17 ve 18 Kasım tarihlerinde gün boyunca afet konusunu yeni teknolojiler ekseninde ele alarak proje üretecek. Kadrolarda en az bir bayan bulunma koşulu da var. Gençlerin afetlere karşı daha hazırlıklı ve sağlam bir toplum, sağlam kentler yaratmak için hazırladıkları projeler, heyet tarafından pahalandırılacak. Dereceye giren 3 grup ödüllendirilecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen