Cts. Nis 27th, 2024


İSİB’in Düzenlediği ISK-SODEX 

Alım Heyeti Programı 70 Ülkeden 

300’e Yakın Konuğu Ağırlıyor

 

16’ıncısı düzenlenen ISK Sodex İstanbul Fuarı’nın İSİB tarafından organize edilen Alım Heyeti programı 70 ülkeden gelen 300’e yakın yabancı iş adamının iştiraki ile başladı. Türk İklimlendirme Dalını oluşturan firmaların temsilcileri üç gün boyunca yabancı iş adamları ile bir ortaya gelerek eserlerinin ticarileşmesi ve ihracata dönüşmesi konusunda çalışacaklar.  

24 Ekim Salı günü yapılan Alım Heyeti programının açılış merasimine İSİB İdare Şurası Lideri Mehmet Şanal, İSİB İdare ve Kontrol Heyeti Üyeleri ile ilgili dal temsilcileri katıldı. 

Sektörün gelişimi ile ilgili açıklamalarda bulunan İSİB İdare Heyeti Lideri Mehmet Şanal, İSİB’in kurulduğu günden bu yana kesimi ve onu oluşturan alt kesimleri ile birlikte ihracatta daima büyüme vizyonu ile emin adımlarla ilerlediğini belirterek, “2022’i yılını dal olarak 6,7 milyar dolarlık ihracat büyüklüğü ile kapattıktan sonra bu yılı da amaç olarak koyduğumuz 7,2 milyarlık ihracat büyüklüğü ile tamamlayacağımızı öngörüyoruz. Bununla birlikte yüzde 91’lik ihracatın ithalatı karşılama oranı ile Ülkemizin dışa bağımlılığını ortadan kaldırma misyonuna odaklı bir halde takviye oluyoruz” dedi. 

Şanal, iklim değişiklikleri ile birlikte kesimin güç verimliliği yüksek, doğayı ve insanı koruyan aygıtların üretimi ile iklim ve havaya yönelik pek çok kritik vazife üstlendiğini belirterek, sorumlu bir dal olarak tüm Dünya için çalıştıklarını tabir etti. 

İklimlendirme kesiminin en büyük fuarı olan ISK SODEX İstanbul’un bu sene çok büyük bir iştirakle gerçekleşeceğini belirten Şanal, açıklamalarını şu formda tamamladı: “İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği olarak geçtiğimiz yıllarda da yaptığımız Alım Heyeti programına bu senede devam ediyoruz. Alım Heyeti Programı kapsamında bu sene 70 farklı ülkeden 300’e yakın yabancı firmadan temsilcileri Türkiye’de ağırlıyoruz.  İklimlendirme dalını oluşturan tüm firmalarımızın Alım Heyeti programı kapsamında yapacakları B2B görüşmelerin muvaffakiyet ile geçeceğine ve ihracatımızın daha da artırılması tarafında kendilerini destekleyeceğine inanıyorum.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen