Cts. May 18th, 2024

BAŞKAN ALTAY NEÜ’DE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

 

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Gençlik Meclisi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Üniversite Buluşmaları” kapsamında Toplumsal ve Beşeri Bilimler ile Siyasal Bilimler Fakültesi öğrencileriyle buluştu. Üniversitelerin Konya için ehemmiyetine değinen Lider Altay, “Sizin burada bulunmanızdan çok memnunuz. Üniversitelerimiz Konya için çok nitelikli insan kaynağı yetiştiriyor. Onun için üniversitelerimizle iş birliği içinde bulunmak, üniversitelerimizle birlikte çalışmak bizim için çok değerli ve önemli” dedi. Ortadoğu’da yaşananların Türkiye’nin ne kadar büyük ve güçlü olması gerektiğini bir defa daha gösterdiğini kaydeden Lider Altay, “Onun için daima birlikte daha çok çalışmalıyız. Size güveniyoruz. İnşallah Türkiye’yi çok daha büyük ve güçlü bir hale getireceksiniz” diye konuştu.


Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, “Üniversite Buluşmaları” kapsamında üniversite öğrencileriyle bir ortaya gelmeye devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) iş birliğiyle düzenlenen programda Toplumsal ve Beşeri Bilimler ile Siyasal Bilimler Fakültesi öğrencileriyle buluşan Lider Altay, Konya’nın yaklaşık 10 bin yıllık kadim geçmişiyle insanların hayatını sürdürdüğü dünyanın değerli yerleşim yerlerinden birisi olduğunu belirterek konuşmasına başladı. 

“ÜNİVERSİTELERİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

Üniversite öğrencilerinin okullarını bitirdikten sonra Konya’da yaşamaya devam ettiğine dikkati çeken Lider Altay, “Çünkü burada iş buluyorsunuz, evleniyorsunuz. Datalar bize bunu gösteriyor. Onun için üniversitelerimiz bizim için çok değerli. Biz de sizin burada bulunmanızdan çok memnunuz. Üniversitelerimiz Konya için çok nitelikli insan kaynağı yetiştiriyor. Onun için üniversitelerimizle iş birliği içinde bulunmak, üniversitelerimizle birlikte çalışmak bizim için çok değerli ve kıymetli. Hasebiyle Konya’daki 5 üniversitemizdeki 130 bin öğrencimizle birlikte inşallah kentimize katkı sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN ALTAY GENÇLİK ÇALIŞMALARINDAN BAHSETTİ

Bir taraftan da Konya’da gençlik faaliyetleri yürüttüklerini anlatan Lider Altay, konuşmasının devamında Büyükşehir Gençlik Meclisimiz. Genç Kültür Kart, Kapsül Teknoloji Platformu, Toplumsal İnovasyon Ajansı üzere Konya Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere ve öğrencilere yönelik yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi.
    
“NEÜ’YE GENÇLİK MERKEZİ KAZANDIRMAKLA İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ VAR”

Öğrencilerden kenti teneffüs etmelerini isteyen Lider Altay, “Konya kadim bir kültür. Bu kentte yaşayan beşerler, bu kültürün yapıtlarını sizlere tanıtmak için uğraş sarf ediyorlar. Bosna Hersek Mahallesi’nde ‘Atmosfer’ isminde bir gençlik merkezimiz var. Buraya da bir gençlik merkezi yapmakla ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Bir an evvel sizlerin toplumsal faaliyetlerinizi yapabileceğiniz, ders çalışabileceğiniz ortamdan oluşan bir alanı kısa müddet içerisinde inşa etmeyi dilek ediyoruz” dedi.

“FİLİSTİN’DE DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE BİR SOYKIRIM GERÇEKLEŞİYOR”

Filistin’de yaşanan insanlık dramına da değinen Lider Altay, dünyanın gözü önünde bir katliam, bir soykırım gerçekleştiğini belirterek şunları kaydetti: “Hem toplumsal medyadan hem kentte yaptığımız etkinliklerle hem tüm dünyada yapılan protestolar bu acıyı dindirmeye yetmedi maalesef. Zira elinde bulunduğu gücün sonsuz bir güç olduğuna inananlar, dünya üzerinde kendilerine bir şey olmayacağını, milletlerarası ceza mahkemelerinin ya Birleşmiş Milletlerin kendilerine bir şey yapamayacağına inandıkları için başta çocuklar ve bayanlar olmak üzere herkesi katlediyorlar maalesef. Kimileri boykot sıkıntısını de çok hafife alıyor ve boykot birtakım markalar üzerinde ağırlaşmış durumda. Benim teklifim şu; yerli eser kullanımı konusunda bir hassasiyet oluşması için bu bir fırsat. Boykot konusunda hepimiz yapabileceğimizden sorumluyuz. Hepimiz ferdi olarak bu süreçte ne yaptığımızla hem vicdani hem insani hem İslami olarak sorumluyuz. Onun için lütfen bu işi hafife almayın.”

BAŞKAN ALTAY GENÇLERE SESLENDİ: “SİZE GÜVENİYORUZ”

“Artık dünyanın değişme vakti geldi” diye konuşmasını sürdüren Lider Altay, “Dünya 5’ten büyüktür diyerek aslında bunu söz etmeye çalışıyoruz. Her bulunduğumuz ortamda bunu söylemeye devam edeceğiz. Bu coğrafyada güçlü olmazsak bir gün sıranın bize geleceği kesin. Şu anda çok huzurlu bir ülkede yaşıyoruz. Ancak coğrafyamıza bakarsanız işte Karabağ’dan başlayın, Suriye’de, Irak’ta yaşananlar, Ortadoğu’da yaşananlar aslında Türkiye’nin ne kadar büyük ve güçlü olması gerektiğini bir sefer daha gösteriyor. Onun için daima birlikte daha çok çalışmalıyız. Hepimiz yaptığımız işi en uygun halde yapmalıyız. Sizler bizden çok daha yeterli yetişiyorsunuz. Size güveniyoruz. İnşallah Türkiye’yi çok daha büyük ve güçlü bir hale getireceksiniz. Bunun için imkanlar ölçüsünde size güzel ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. 
Konya’da hoş anılarınız geçsin. Kentimizde düzgün hislerle yaşayın ve ayrılın istiyoruz. Bundan sonraki hayatınız size muvaffakiyet ve memnunluk getirsin diye temenni ediyorum” kelamlarıyla konuşmasını tamamladı.

Başkan Altay konuşmasının akabinde öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.

Programa; Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Güçlü, fakülte dekanları ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen