Pts. Nis 22nd, 2024


MEDICA 2023 FUARI’NDA 240 TÜRK FİRMASI 

BOY GÖSTERDİ

 

Medikal dalına yönelik dünyanın en değerli ve en büyük fuarı olan Medica Fuarı’nın bu yıl 54’üncüsü 13-16 Kasım 2023 tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf kentinde gerçekleştirildi. Türkiye ulusal iştirak tertibinin bu yıl 14’üncü kere İstanbul Kimyevi Unsurlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından düzenlendiği fuarda toplam 240 Türk firması uzunluk gösterdi. 

 

Almanya’nın Düsseldorf şehrinde 13-16 Kasım 2023 tarihleri ortasında bu yıl 54’üncüsü düzenlenen Medica 2023 fuarına, Türkiye’den İKMİB’in 14’üncü kez düzenlediği ulusal iştirak tertibi ile 53 firma ve 187 kişisel firma olmak üzere toplam 240 Türk firması katıldı. Geçen yıl 81 bini aşkın profesyonel tarafından ziyaret edilen fuarın bu yılki ziyaretçi sayısı 83 binin üzerindeydi. Fuarda Türkiye, 804 metrekarelik ülke standı ile yer aldı. Geçen yıl 5 bin 200’ü aşkın iştirakçiye konut sahipliği yapan fuar bu yıl 5 bin 300’den fazla iştirakçiyi ağırladı.

 

Sağlık, medikal ve ekipmanları kesiminde faaliyet gösteren ihracatçı firmalar fuarda, medikal aygıtlar, eserler, sarf materyalleri, hastane mobilyaları, cerrahi ekipmanlar, ortopedik eserler, ilaç ve yazılım ürünleri gibi çok çeşitli eserleri tanıtma fırsatı buldu. T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, T.C. Düsseldorf Ticaret Ataşesi İrem Ekmekçi Konuk, T.C. Sıhhat Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Aygıt Kurumu (TİTCK) Tıbbi Aygıt ve Kozmetik Eserler Lider Yardımcısı Dr. Mehmet Hakan FIRAT ,Tıbbi Aygıt Onaylanmış Kuruluş ve Klinik Araştırmalar Dairesi Başkanı Fatih TOPUZ  ve İKMİB Yönetim Şurası Lider Yardımcısı Tayfun Demir başta olmak üzere İKMİB İdare Şurası Üyeleri, İKMİB TİM Delegeleri ile İdare Heyeti ve kesim danışmanları fuar iştirakçilerini ziyaret ederek muvaffakiyetler diledi.

 

Adil Pelister: “Eczacılık eserleri ihracatımız birinci 10 ayda yüzde 6 büyüdü”

 

Medikal eserler kesiminin yer aldığı eczacılık eserleri ihracat sayılarını değerlendiren İKMİB İdare Heyeti Lideri Adil Pelister; “2022 yılı birinci on aylık devirde 1,16 milyar dolar olan eczacılık eser kümemizin ihracatı bu sene yüzde 6’lık bir büyüme göstererek 1,24 milyar dolara yükseldi. Almanya, hem bu yıl hem de geçen yılki sayılara baktığımızda, eczacılık eserleri ihracatı yaptığımız ülkeler ortasında 6’ıncı sırada yer alıyor. Kesimimiz açısından değerli bir ihracat pazarı olarak öne çıkıyor. Bu yıl 14’üncü Türkiye ulusal iştirak tertibini düzenlediğimiz MEDICA fuarının dalımız için yeni iş fırsatları yaratacağına ve ihracat artışına katkı sağlayacağına gönülden inanıyoruz. İKMİB olarak kesimimizin ihracatına katkı sağlayacak her türlü takviyesi vermeye devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl 29 Ocak -1 Şubat 2024 tarihleri ortasında Dubai/BAE’de Arab Health fuarı ve 6-8 Şubat 2024 tarihleri ortasında AEEDC ulusal iştirak tertipleri düzenleyeceğiz. Tekrar 2024 yılı içinde Suudi Arabistan’da sıhhat bölümü Ticaret Heyeti’ni düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen