Cts. Nis 27th, 2024

Yazar İlyas Kara’dan Bilgi Konutu Üyelerine Altın Öğütler

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği “Gençlerle Baş Başa Sohbetleri”nin bu ayki konuğu Muharrir İlyas Kara oldu. Muharrir İlyas Kara, Bilgi Konutları üyelerine; bol bol kitap okumaları, kitaba yapacakları harcamanın gelecekleri için yaptıkları en gerçek yatırım kararı olacağı tavsiyesinde bulundu.

 
Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nin bu ayki konuğu Müellif İlyas Kara oldu. Çocukları ve gençleri her ay kitap dünyasında gezintiye çıkaran, yepisyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evleri’nin konuğu İlyas Kara, Bilgi Meskeni üyeleri ile çok verimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

“İLK ÖNCELİĞİNİZ ÇOK OKUMAK”
Aynı vakitte öğretmen kimliği de olan Müellif Kara, öğrencilere günlük tutmanın ve çokça kitap okumanın kıymetinden bahsederek, Bilgi Konutu üyelerine; “Size ileride materyal olacak olayları günlük tutarak saklayabilirsiniz. Ayrıyeten çok kitap okuyarak, söz dağarcığınızı zenginleştirmelisiniz. Ben de çocukluk dönemimde elimden geldiğince kitap okurdum, harçlığımın büyük bir kısmını kitaplara harcardım.” formunda seslendi.
Dilimizi aktif bir biçimde kullanmayı kendimize hedef edinmemiz gerektiğinin de altını çizen Muharrir Kara: “Şu anda en büyük sorunlarımızdan biri Türkçemizi hoş kullanamamak. Buna çok dikkat etmeli, lisanımıza sahip çıkmalıyız.” dedi.
Bilgi Meskeni üyelerinin sorularını dikkatle dinleyerek her birine karşılık veren Müellif Kara, kendilerine ikram edilen kitapların kıssasını merak eden çocuklara ise; “Bu yapıtımı, vatanımızı bize emanet eden büyüklerimizi daha uygun anlamanız için yazdım.” yanıtını verdi. 
Yazar Kara, söyleşinin sonunda Bilgi Meskeni üyeleri için “Gönül Coğrafyamızın Kandilleri” isimli kitabını imzaladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen