Cts. May 18th, 2024


SUPSAN, TÜRKİYE’NİN YEŞİL GÜÇ İLE ÜRETİM YAPAN BİRİNCİ SUPAP MARKASI OLDU 

Türkiye’nin en büyük supap üreticisi Supsan, Temmuz ayı prestijiyle yeşil güç kullanmaya başladı. Memleketler arası Yenilenebilir Güç Sertifikası (I-REC) ile yeşil güce geçişini belgelendirilen şirket, İstanbul’daki tesisinin güç gereksiniminin yüzde 100’ünü yenilebilir güç kaynaklarından karşılayarak sürdürülebilirlik seyahatinde büyük bir adım attı. Türkiye’nin yeşil güç ile üretim yapan birinci supap markası Supsan, sürdürülebilirlik seyahatinde attığı büyük adımı memleketler arası arenada da tescil etmiş oldu.

 

Borusan Küme şirketlerinden Supsan, iş süreçlerini sürdürülebilirlik doğrultusunda dönüştürme stratejisi kapsamında, yıllık 9 milyon modül üretim kapasitesine sahip tesisinde, yenilenebilir kaynaklardan sağlanan elektriği kullanmaya başladı.  Ülkemizin otomotiv alanında önde gelen üreticileriyle çalışan, Amerika ve Avrupa’daki araba üreticilerine ihracatlar gerçekleştiren ve yedek kesim kesiminde küresel bir oyuncu pozisyonunda bulunan şirket, I-REC sertifikası ile de yeşil güce geçişini belgelemiş oldu. Sürdürülebilirlik tarafında attığı bu adım doğrultusunda bundan bu türlü yalnızca yeşil güç kullanacak şirket, sürdürülebilir üretim ile dala istikamet vermeye ve örnek olmaya devam edecek.

 

Yüzde 100 yeşil güçlü üretim

 

Supsan’ın, sürdürülebilirlik ve teknoloji ile fark yarattığını belirten Supsan Genel Müdürü Atınç Ocak, büyük bir dönüşüm yaşayan otomotiv alanında geleceği bugünden yakalamak ismine kıymetli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Ocak kelamlarına şu formda devam etti: 

 

“Otomotiv dalı bilhassa son 10 yılda büyük bir değişim geçiriyor. Sürdürülebilirlik gayesini gerçekleştirmenin yolu teknolojiden geçiyor. Supsan olarak sodyum dolgulu supap, turbo üzere eserlerimizi ve tüm süreçlerimizi Ar-Ge dayanağı ile sürdürülebilir bakış açısıyla geliştiriyoruz. Bu doğrultuda son olarak üretim tesisimizin gücünü yüzde 100 oranında, yenilenebilir kaynaklardan sağlayarak hem şirketimiz hem dalımız için yepisyeni bir periyodu başlattık. I-REC sertifikasıyla da bu başarımızın ve sürdürülebilirlik istikametindeki kararlı duruşumuzu bir sefer daha göstermiş olduk.”

 

Doğadan ilham alıp, geleceğe ilham veriyor

Borusan Holding ve Küme şirketleri sürdürülebilirliği iş süreçlerinin temel taşı olarak görüp kapsayıcı bir biçimde ele alırken iklim, insan ve inovasyon odak alanlarında çalışmalarını yürütüyor. Sürdürülebilirliği, paydaş temelli bir yapılanma olarak gören ve doğayı iş süreçlerine katarak, tüm ömür için “fayda” üretmek ismine çalışan Borusan, dünyadan ilham alıyor, geleceğe ilham veriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen