Cts. May 4th, 2024


Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin oynadığı, bir Mehmet Ada Öztekin filmi “ATATÜRK II”den birinci kareler paylaşıldı. Saner Ayar: “Türk halkı, ATATÜRK’e, ulusal uğraşın anısını yaşatan sinemamıza sahip çıktığını gösterdi. ‘ATATÜRK II’ ile bu coşkuyu daha da üstlere taşıyacağımıza inanıyoruz.” 

Lanistar Media yapımı “ATATÜRK 1881-1919” 2. Film, 5 Ocak’ta vizyona girecek. Türkiye’nin çabucak akabinde 30’a yakın ülkede vizyona gireceği açıklanan sinemadan birinci kareler paylaşıldı. Kasım ayında vizyona giren 1. Film’in devamı niteliğini taşıyan “ATATÜRK II”, ilk defa ve yalnızca sinemalarda gösterilecek.

Yeni yılı birinci haftasında vizyonda olacak sinemayla ilgili açıklama yapan Yapımcı Saner Ayar şöyle konuştu: 

“Filmimizi, Cumhuriyetimizin 100. yılında izleyiciyle buluşturmak bizim için çok değerliydi. Evvel bunu başardık, akabinde da izleyicinin ağır ilgisiyle karşılaştık ve hayalimizi gerçeğe dönüştürmenin memnunluğunu yaşadık. Türk halkı, ATATÜRK’e, ulusal çabanın anısını yaşatan sinemamıza sahip çıktığını gösterdi. Yurt dışında da rekor izleyici sayılarına ulaştık. ‘ATATÜRK II’ ile bu coşkuyu daha da üstlere taşıyacağımıza inanıyoruz. Ülkemizin ve atalarımızın bu destansı uğraşını hem gençlerimize hem de tüm dünyaya anlatabildiğimiz için gururluyuz.”

“ATATÜRK II”, 1915’ten başlayarak Çanakkale Savaşı’na ve 1919 yılına kadar süren sürece odaklanıyor. 1915 yılında, Gelibolu cephesinde büyük bir imtihan veren Mustafa Kemal’in önünde diğer savaşlar vardır. Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir gayret verecek; sonunda 1. Dünya Savaşı’nda Savaşı’nı kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçecektir. Ama tüm bu muvaffakiyetlerin üstüne İstanbul’a döndüğünde makûs bir sürprizle karşılaşacaktır…

Türkiye’de ‘2023’ün En Uygun Açılış Yapan Draması’ olan ve Box Office Türkiye verisine göre 1,6 milyondan fazla izleyiciye ulaşan 1. Sinema, Türkiye’den çabucak sonra İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Avusturya, Danimarka, İsviçre, İsveç, Hollanda, Avustralya, Azerbaycan’ın yanı sıra Kosova’da ve Orta Doğu bölgesinin de içinde olduğu 5 kıtadaki 30’dan fazla ülkede sinemalarda gösterildi. “ATATÜRK 1881-1919” 1. Film vizyona girdiği ülkelerde de ‘rekor’ izleyici sayısına ulaştı.

Bir Mehmet Ada Öztekin filmi “ATATÜRK 1881-1919”, “Kurtuluşa Doğru” giden yolu, Ulusal Mücadele’yle kahramana dönüşerek hem kendi hem de ülkesinin yazgısını değiştiren bir başkanı anlatıyor. Sinemada; Mustafa Kemal rolünü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’i Esra Bilgiç canlandırıyor.

Filmin Tarih Danışmanları ise şöyle: Genel Danışmanlar Orhan Çekiç, Saadet İhtimam, Hacı Mehmet Duranoğlu. Askerî Danışman Tuncel Koç. Askerî Kostüm Danışmanı Kadir Türker Geçer. Osmanlı Türkçesi Danışmanı: Üzeyir Karataş.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen