Cum. May 17th, 2024


Bayanlardan Güçlenme Kıssaları II gösterisi 28 Kasım 2023 Salı günü 15.00’te Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde fiyatsız olarak seyirciyle buluşuyor.                   

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Tiyatroları Çağdaş Şov Sanatları Merkezi (ÇGSM), bayana yönelik şiddete farkındalık oluşturmak ve seyirciyle irtibat kurarak hassaslığı arttırmak için istekli bayanlarla, tiyatro aracılığı ile bir ortaya gelerek, 2021 yılından bu yana Kadınlardan Güçlendirme Kıssaları Atölyeleri düzenliyor.

25 Kasım Bayana Yönelik Şiddete Karşı Milletlerarası Uğraş Günü için yapılan etkinlikler kapsamında, 28 Kasım 2023 Salı günü 15.00’te Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde, iştirakçi bayanlar kendi öykülerini anlatacakları bir şov gerçekleştireceklerdir. Şov iştirake açık ve fiyatsızdır. 

Atölyelerin hedefi; iştirakçi bayanların ömürlerini, yaşadıkları tecrübeleri sahneye taşımak, tiyatro aracılığı ile bir ortaya gelmek, birlikte üretmek ve anlatılardan bir kıymet oluşturarak sahneye taşımaktır. Ortak sorunsaldan paylaşım oluşturmak ve bu paylaşımları sanatsal bir eser aracılığıyla seyirciye sunarak bir ortada güçlenerek çoğalmaktır.

Kadınlardan Güçlendirme Öyküleri Atölyeleri, İBB Kent Tiyatroları Sanatkarı ve ÇGSM Sorumlusu Emre Koyuncuoğlu moderatörlüğünde, dramaturg Elif Solak Tokatlı, oyuncu Zuhal Güreli ve kukla ve sahne dizayncısı Hilal Polat’ın dayanakları ile gerçekleştiriliyor. Mayıs ayında ikincisi düzenlenen ve 2022 Kasım ayından itibaren yaklaşık altı ay boyunca çalışılan bu şov ve şov metninde, bayan tecrübesini öne çıkaran, şiddetin transferinde mağduriyeti değil güçlenmeyi önceleyen bir lisanın oluşturulmasına dikkat edilmiştir.

 

ÇGSM Sorumlusu: Emre Koyuncuoğlu

Gösteri Metnini Derleyen: Elif Solak Tokatlı

Yöneten: Zuhal Güreli

Kostüm Tasarımı: Hilal Polat

Anlatanlar: Hatice Seda Şenvarcı, Jale Gürsoy Sun, Nilüfer Dönmez, Öznur Turalıoğlu Seyhan, Sevil Demiral, Zeynep Gürel Pekgüç

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen