Çar. Nis 24th, 2024

“Bosna’dan Filistin’e, İnsanlık Yeni Bir Dönüşümün Şafağında”

 

İnegöl Belediyesi ile Milletlerarası Alija Fikir Derneği tertibiyle Memleketler arası Bağlantılar Uzmanı Gazeteci-Yazar Dr. Süleyman Gündüz, “Bosna’dan Filistin’e İnsanlık Yeni Bir Dönüşümün Şafağında” söyleşisinde İnegöllülerle buluştu.

İsrail’in Filistin’e yönelik atakları 50 gündür durmaksızın sürüyor. On binlerce kişinin hayatını yitirdiği, on binlercesinin de yaralandığı Filistin’e karşı dünya sessizliğini korurken, Türkiye Cumhuriyet Devleti tüm imkanlarıyla mazlumlarının akan kan ve göz yaşının dinmesi için çaba ediyor. Bir yandan diplomatik ataklar yapılırken bir yandan da halk nezdinde bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

İnegöl Belediyesi de bu kapsamda Memleketler arası Aliya Niyet Derneği iş birliğinde “Uzat Elini Duyur Sesini” sloganıyla bir söyleşi programı düzenledi. Perşembe akşamı 20.00’da Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak birebir vakitte Memleketler arası Aliya Niyet Derneği Bilim Şurası Üyesi de olan Memleketler arası Bağlar Uzmanı ve Gazeteci-Yazar Dr. Süleyman Gündüz katıldı.

İlçe halkının da ilgi gösterdiği program, Memleketler arası Alija Fikir Derneği Lideri Ahmet Sert’in açılış konuşmasıyla başladı. Akabinde İnegöl Belediye Lider Yardımcısı Emin Dündar salondaki vatandaşlara yönelik bir selamlama konuşması yaptı. Daha sonra Filistin ve Kudüs’e yaptığı ziyaretlerle bölgeye hakim bir isim olan Memleketler arası Bağlantılar Uzmanı Gazeteci-Yazar Dr. Süleyman Gündüz, Filistin ve Kudüs ile ilgili anlatımlarda bulunmak üzere kürsüye çıktı. Müslümanlara yönelik zulmün farklı coğrafyalarda olsa da durmadan devam ettiğini aktaran Gündüz, “Bosna’dan Filistin’e İnsanlık Yeni Bir Dönüşümün Şafağında” isimli söyleşide bölgede yaşananları en ince detayına kadar vatandaşlarla paylaştı. Gündüz, program sırasında vatandaşların sorularını da yanıtladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen