Sal. Nis 30th, 2024


UNDP Türkiye, Gaziantep Ticaret Odası, Adana Ticaret Odası ve Gereksinim Haritası tarafından hayata geçirilen RRDC – Bölgesel Tekrar Yapılanma ve Kalkınma Merkezi projesi birinci kere Adana’da duyuruldu.

 Deprem bölgesindeki 11 ilin ekonomik, toplumsal, kültürel ve sivil toplum alanlarında yine yapılanması ve kalkınmasına katkı sağlamak için kurulan merkezin tek özel kesim paydaşı ise Enerjisa Güç oldu. 

 Enerjisa Güç, geçtiğimiz temmuz ayında duyurduğu ve Türkiye’nin ekonomik verimliliğine katkı sağlamak için hayata geçirdiği ‘Daha Âlâ Bir Gelecek’ platformu ile bu sefer zelzele bölgesine takviye sağlıyor. Platformun birinci somut çıktısı olarak ortaya çıkan Türkiye Randıman Araştırması’nın sonuçları kapsamında çalışmalarına orta vermeden devam eden Enerjisa Enerji’nin, Türkiye’deki verimlilik sıkıntısına yönelik olarak geliştirdiği birinci somut tahlil projesi için UNDP Türkiye, Muhtaçlık Haritası, Adana Ticaret Odası ve Gaziantep Ticaret Odası ile bir ortaya geliyor.

Bölgesel Tekrar Yapılanma ve Kalkınma Merkezi (RRDC) ismi ile hazırlanan proje sayesinde; sarsıntı bölgesindeki ekonomik, toplumsal, kültürel ve sivil toplumun yine yapılanması ve kalkınmasına katkı sağlanacak. Bölgedeki işletme ve kurumları hibe, çalışma alanı, eğitim, iş birliği ve uygun finansmana erişim üzere hususlarda destekleyecek olan merkezler, Adana ve Gaziantep’te kurularak sarsıntıdan etkilenen 11 ilin tamamına katkı sağlayacak.

Enerjisa Enerji’nin öncülüğünde kurulan Daha Güzel Bir Gelecek platformunun da destekçileri ortasında yer alan UNDP Türkiye ve Muhtaçlık Haritası ile birlikte Adana ve Gaziantep Ticaret Odaları da küçük işletmelerin ve gereksinimlerinin saptanması ve takviyelerin verilmesine yönelik katkılar sunuyor.

Adana’da düzenlenen proje tanıtım toplantısında Enerjisa Güç, UNDP Türkiye, Adana Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Odası, İdema ve INOGAR temsilcileri projenin ayrıntılarını aktarırken ‘Deprem Sonrası Bölgesel Yine Yapılanma’ ile ‘Ekonomik Kalkınma ve İşletmelerin Güçlendirilmesi’ başlıklarını derinlemesine bir formda tartıştı.

“Bölgesel Tekrar Yapılanma ve Kalkınma Merkezi – RRDC Projesi projesi sayesinde işletmelere dayanak olunmasıyla bölge iktisadını yine ayağa kaldıracak tahlilin bir kesimiyiz.”

RRDC projesinin imzalarının atıldığı tanıtım gününde projenin ekonomik kalkınma ayağını üstlenen Enerjisa Enerji’nin CEO’su Murat Pınar, “Enerjisa olarak var olduğumuz her alanda şunu önceliklendiriyoruz: ‘Sorunun bir parçasıysak, tahlilin de bir kesimi olmalıyız.’ 

Enerjisa Güç olarak bu ülkenin geleceği için çalışıyor ve herkes için daha güzel bir gelecek hayali ile kurduğumuz platform aracılığıyla Türkiye’nin ekonomik verimliliğine yönelik tahliller üretiyoruz. Bir yandan da zelzele bölgesinde faaliyet gösteren bir şirket olarak, bu bölgenin daha düzgün bir geleceğe hazırlanması için sorumluluk alıyoruz. Biz zelzelenin birinci anından itibaren elektrik şebekesini ayakta tutarak da buradaydık, sarsıntı sonrası da tekrar yapılanma için de buradayız ve daima var olmaya devam edeceğiz.

Paydaşlarımız tarafından titizlikle hazırlanan RRDC projesinin tek özel kesim destekçisi olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu merkezler sayesinde işletmelere takviye olunarak tekrar iktisada iştirakleri sağlanacak ve istihdama da kıymetli bir katkı sunulmuş olacak. Bizler sahip olduğumuz maddi yatırım imkanının yanı sıra işin toplumsal ve kültürel boyutlarını da ele alan bir yapı oluşturmanın, bu vesile ile örnek teşkil etmenin gururunu taşıyoruz. Projede emeği geçen, katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza en içten formda teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Toplantıda konuşan Gereksinim Haritası kurucu ortağı Mert Fırat ise, “İhtiyaç Haritası olarak, vilayetlerin tekrar yapılanma ve sürdürülebilir kalkınma gereksinimlerine yönelik faaliyetler ve projeler yürütmek üzere uzun soluklu bir yola çıktık. Her birimizin uygunlaşması, toplumumuzun uygunlaşması noktasında çok kıymetli. Adana ve Gaziantep Ticaret Odası uyumu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve özel bölüm temsilcilerinin dayanaklarıyla Bölgesel Yine Yapılanma ve Kalkınma Merkezlerini hayata geçirdik. Muhtaçlık Haritası olarak imece anlayışından geliyoruz. Yapabileceğimiz her yerde insanlara inançlı ve garantili bir yer sağlamaya ek olarak, işleri ve geçim kaynaklarını geri kazandırmak için de sorumluluk alıyoruz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen