Cum. May 17th, 2024


Bisiklet kullanımını ve farkındalığını gündelik hayatın bir modülü haline getirmeyi amaçlayan ETi Sarı Bisiklet, Güvenli Bisiklet Sürüş Eğitimi ve Hareketli Ömür Seminerleri’ni tüm Türkiye genelinde genişletmeye devam ediyor. Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da toplam 5 binden fazla çocuğa bisiklete binmeyi öğreten ETi Sarı Bisiklet, bu seminerlerle küçük şoförlere hareket farkındalığı kazanırken, keyifli bir eğitim tecrübesi de yaşatmış oldu.

 “Sağlık için hareket, hareket için bisiklet” mottosuyla hareketsizliğin sıhhat üzerindeki olumsuz tesirlerine karşı gündelik hayatta bisiklete binmeyi bir ömür biçimine dönüştürmeyi amaçlayan ETi Sarı Bisiklet, 10’uncu yılında da tesir alanını genişletmeye devam ediyor. Bu bağlamda Türkiye’nin en uzun soluklu toplumsal sorumluluk projelerinden biri olan ETi Sarı Bisiklet’in, kısa bir mühlet önce Gaziantep ve Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği İnançlı Sürüş Eğitimi ve Hareketli Ömür Seminerleri’nin son durağı ise Diyarbakır oldu. Bisikletin ve hareket etmenin yararlarını teorik ve uygulamalı eğitimlerle aktaran ETi Sarı Bisiklet, bu seminer ve eğitimlerle Diyarbakırlı minik bisiklet şoförlerine, gündelik hayatta hareket alışkanlıklarını nasıl kazanabilecekleri ve hareket etmenin en eğlenceli yollarından biri olan bisikleti inançlı biçimde sürmenin yollarını uygulamalı olarak anlatmış oldu.

Seminer ve eğitimlerde Diyarbakırlı kimi çocuklar hayatlarında birinci sefer bisiklete binmenin heyecanını yaşarken; bisiklet kullanmayı bilen minik şoförlere de trafikte bisiklet kullanımı ve farkındalığı kazandırıldı. ETi Sarı Bisiklet’in İnançlı Sürüş Eğitimi ve Hareketli Hayat Seminerleri aktifliği Diyarbakır’daki eğitmen ve velilerden de tam not alırken, küçük bisiklet şoförlerinin seminerlerdeki memnunluğu ve heyecanı görülmeye kıymetti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen