Çar. May 1st, 2024

İsrailli inşaat firması, Gazze’de yıkılmış evlerin yanına ‘deniz manzaralı villa’ reklam afişleriyle “Uyan, sahil yanı ev rüya değil. Şimdi alırsan, satış öncesi fiyatlarla” satışa başladı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ediyor. Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’na düzenlenen hava saldırılarında ölenlerin sayısı 110’a yükseldiği açıklandı. Gazze’deki Hamas yetkilileri, Pazar günü bir yerleşim birimini vuran saldırılarda çok sayıda kişinin öldüğünü ve en az 50 kişinin de enkaz altında kaldığını söyledi.

Dünyanın gözü önünde Gazze büyük bir insanlık dramına sahne olurken, İsrail savaş sonrasına hazırlık yapıyor.

Bu bağlamda Gazze’de 52 binden fazla konut yıkılmış ve 19 binden fazla sivil hayatını kaybetmişken, Batı Şeria’da İsrailli işgalcilere ev inşa etmede öncü şirketlerden biri olan Harey Zahav isimli emlak şirketi, binlerce Filistinli Müslümana mezar olan Gazze’de şimdiden ev satışları için reklamlara başladı.

Sahil şeridinde ev inşa etmeyi planlayan şirketin afişinde, “Uyan, sahil evi rüya değil. Şimdi satış öncesi fiyatlarla” sloganları yer aldı.

Sosyal medyada reklamlarını paylaşan şirket, İbranice paylaştığı görsellerde “Biz Harey Zahav olarak Gush Katif’e dönüşe zemin hazırlamak için çalışıyoruz. Bölgenin ıslahı, atıkların temizlenmesi ve işgalcilerin (Filistinliler) sınır dışı edilmesi için çalışanlarımız faaliyet gösteriyor. Yakın gelecekte kaçırılanların, askerlerimizin bir şekilde evlerine dönmesini ve Gazze Şeridi’nde tüm Gush Katif bölgesinde inşaatlara başlayabileceğimizi umuyoruz” ifadelerine yer verdi.

İsrail, Gazze’nin daha önce işgal edildiği yıllarda Yahudi yerleşim bölgelerine “Gush Katif” ifadesini kullanıyor. İsrail’in 2005 yılında sona eren işgal yıllarında Gazze Şeridi’nin güneyinden orta kesimlerine kadar uzanan “Gush Katif” bölgesi, uluslararası hukuka aykırı inşa edilen 21 yerleşim yerinden oluşuyordu.

Ayrıca yerle bir olmuş Gazze Şeridi’nin fotoğrafı üzerine resmedilmiş evler de dikkati çekti.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”