Cts. May 18th, 2024


İzmir Büyükşehir Belediyesi grupları yağmur mesaisinde

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm ilgili üniteleriyle teyakkuza geçti. Başta İZSU Genel Müdürlüğü olmak üzere itfaiye ve fen işleri dairesine bağlı takımlar alanda kesintisiz vazife yapıyor. Olumsuzluk yaşanabilecek bölgelerde de önleyici çalışmalar gerçekleştiriliyor. İZSU Genel Müdürlüğü bu akşamdan itibaren Bostanlı, Mavişehir ve Konak, Alsancak kıyılarında deniz kabarması nedeniyle taşkın yaşanabileceği ihtarında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi grupları, yapılan meteorolojik ikazların akabinde İzmir’de de tesirini gösteren kuvvetli yağışlar nedeniyle olumsuzluk yaşanan bölgelere müdahale ediyor. İZSU Genel Müdürlüğü, itfaiye ve fen işlerine bağlı yaklaşık 1200 işçi ve 250 iş makinesiyle alanda gerekli tedbirler alınıyor ve şikayetler doğrultusunda yaşanan meseleler gideriliyor. İZSU grupları, kanal ve yağmur suyu ızgaralarında paklık çalışmalarının yanı sıra derelerin etrafında de taşkın riskini ortadan kaldıracak tedbirler alıyor.

Deniz kabarmasına dikkat
İZSU Genel Müdürlüğü’nce bedellendirilen hava basıncı, rüzgar ve yağış datalarına nazaran deniz kabarması ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi. İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Bostanlı, Mavişehir bölgesi ile geceden itibaren 26 Kasım Pazar günü öğleye kadar Alsancak ve Konak bölgesinde taşkın ve sel riskinin yüksek olduğu vurgulandı. Deniz kabarmasının olduğu vakit diliminde yağışın artması halinde yağmur suyunun tahliyesinde sorun yaşanabileceği belirtildi. Bilhassa bu bölgelerdeki araçların tahliye edilmesi, bölge esnafının da tedbir alması tarafında davet yapıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen