Cum. Nis 26th, 2024


KOZMETİK KESİMİNİN KALBİ COSMOPROF ASYA’DA ATTI 

 

Kozmetik dalında dünyanın en kıymetli fuarlarından biri olarak kabul edilen Cosmoprof Asia 2023 Fuarı, 15-17 Kasım 2023 tarihleri ortasında Hong Kong’da gerçekleştirildi. İstanbul Kimyevi Unsurlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından bu yıl 11’inci kere Türkiye ulusal iştirak tertibi düzenlenen fuarı 60 binin üzerinde kişi ziyaret etti.

 

Her yıl Hong Kong’da düzenlenen ve bu yıl 15-17 Kasım 2023 tarihleri ortasında gerçekleştirilen Cosmoprof Asia 2023 Fuarı Türkiye ulusal iştirak tertibi bu yıl 11’inci sefer İKMİB tarafından gerçekleştirildi. Kozmetik bölümünde dünyanın en kıymetli fuarları ortasında olan ve bu yıl 26’ıncı kere düzenlenen Cosmoprof Asia fuarını 60 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Türkiye’den ulusal iştirak tertibi kapsamında 12 ve 2 ferdî olmak üzere toplamda 14 firmanın katıldığı fuar, bu yıl 2 bin 400’den fazla iştirakçiye konut sahipliği yaptı. 

 

T.C. Hong Kong Ticaret Ataşesi Dinçer Tatlıoğlu ve İKMİB İdare Konseyi Üyesi Uğur Adıyaman Türk kozmetik dalına yönelik eserlerini tanıtan iştirakçi firmaları ziyaret ederek muvaffakiyetler diledi.

 

Adil Pelister: “2022 yılında kozmetik eserleri sektöründe dünya ihracatından aldığımız hissesi yüzde 1’in üzerine çıkardık”

 

Cosmoprof Asia fuarının kıymetine dikkat çeken İKMİB İdare Heyeti Lideri Adil Pelister, “Cosmoprof Asia, kozmetik dalında dünyanın en değerli fuarlarından biri olarak kabul ediliyor. Bu bağlamda iştirakçi firmalar ve fuarı ziyaret edenler açısından verimli ve tesirli bir fuar olduğu hakkında geri bildirim alıyoruz. İştirakçi firmalarımız fuarın pandemi öncesi devirdeki ivmesini yavaş yavaş yakalayacağı istikametinde görüşlerini iletti. Fuar, daha çok daldaki profesyonellere hitap ediyor ve dünya çapındaki değerini evvelki yıllarda olduğu üzere devam ettiriyor. 2024 yılında da kelam konusu fuara Birliğimiz tarafından ulusal iştirak tertibi düzenlenmesini planlıyoruz. Kozmetik eserleri dalında ülkemiz 2022 yılında dünya genelinde ihracatta 23’ten 22’inci sıraya çıkarken, dünya ihracatından aldığı hissesi da yüzde 0,89’dan yüzde 1’in üzerine çıkardı. 2022 yılında kozmetik eserleri kesimimiz 1,86 milyar dolar ihracat ve 1,71 milyar dolar ithalat gerçekleştirirken 150 milyon dolar dış ticaret fazlası verdi. Son üç yıldır net ihracatçı pozisyonda bulunan dalımızın bu yıl Ocak-Ekim devrinde toplam ihracatı 1,58 milyar dolar olarak gerçekleşti ve geçen yılın birebir devrine nazaran yüzde 17,91 artış oldu. İKMİB olarak, ihracatta artış performansı gösteren bölümümüzü desteklemeye devam edeceğiz” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen