Sal. Nis 30th, 2024


İBB, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ konusunda değerli bir adım daha atıyor. Bayanlara, başta hukuk olmak üzere pek çok hususta danışmanlık hizmetinin sağlanacağı Mor Otobüs yola çıkıyor. Otobüs, her hafta 5 ilçe 85 mahalleyi dolaşarak tüm İstanbul’a hizmet verecek.  

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “25 Kasım Bayana Yönelik Şiddete Karşı Uğraş ve Milletlerarası Dayanışma Günü”nde, Gezici Bayan Müracaat noktaları projesini hayata geçiriyor. Taşınabilir müşavere merkezi olarak hizmet verecek Mor Otobüs yola çıkıyor. Kadına yönelik şiddetle uğraş başta olmak üzere; ruhsal danışmanlık, sıhhat beslenme ve meslek danışmanlığı üzere hususlarda bilgilendirmeler yapılacak.  Her hafta 5 ilçe 85 mahalleyi dolaşacak Mor Otobüste; psikolog, toplumsal hizmet uzmanı, diyetisyen ve sıhhat eğitimcisi bulunacak. 

 

HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR HİZMET

Mor Otobüs, İBB Bayan Müşavere Merkezlerine gelemeyen bayanların da hizmetten faydalanmasını amaçlanıyor. Otobüste danışmanlık hizmetlerinin haricide, bayanlar mahallelerine dair yaşadıkları problemleri paylaşabilecek, ilgili ünitelerle temasa geçmesi sağlanacak. 

 

4 LİSANDA BAYAN DAYANAK HATTI 

İBB, 2019’dan bu yana bayana yönelik şiddetle uğraş ve toplumsal cinsiyet eşitliği mevzularındaki projelerine devam ediyor. O günden bu yana İstanbul’u herkes için eşit ve adil bir kent hâline getirme yolunda pek çok adım atıldı. Şiddete maruz bırakılan kadınların türel, ruhsal ve sosyo-ekonomik takviye alabileceği, 7 gün 24 saat Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere dört farklı lisanda ulaşabileceği Bayan Dayanak Çizgisi kuruldu.  Kadın Takviye Hattına 444 80 86 numaralı sınırdan ve ALO 153’ten ulaşmak mümkün. 

Kadınlara yüz yüze dayanak sunan Bayan İstişare Üniteleri de hayata geçirildi. Şiddete maruz bırakılan bayanların çocuklarıyla birlikte kalabileceği Kadın Dayanışma Meskeni de hizmet veriyor. Öteki yandan, bayanların bakım yükünü hafifletecek Yuvamız İstanbul kreşlerinin sayısı da her geçen gün artıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen