Sal. Nis 30th, 2024

SANKO Kurucusu Sani Konukoğlu anısına düzenlenen ‘Gazi Oyunları’ başladı

 

Gazi Oyunları’nın açılış merasimine katılan SANKO Holding İdare Heyeti Lideri Adil Sani Konukoğlu, “Rahmetli babam Sani Beyefendi bizleri spora dayanak vermemiz konusunda daima öğütlerdi. Biz de bu bahse kıymet verdik” dedi. Açılış merasimine SANKO Holding’in Cumhuriyet’in 100. Yılında sponsor olduğu Dünya Şampiyonu Para Okçu Yiğit Caner Aydın da katıldı.

 

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep Valiliği uyumunda SANKO Holding Kurucusu merhum Sani Konukoğlu anısına düzenlenen 2’nci Gazi Oyunları’nın açılış meşalesi, Şahinbey Spor Salonunda düzenlenen merasimle yakıldı. 

  

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, merasimde yaptığı konuşmada, Gazi Oyunları’nın hoş bir aktiflik olduğunu belirterek, “Ülkemizin geleceği gençler olarak sizlere çok güveniyoruz. Spor bir ömür usulü. 2’nci Gazi Oyunları iyi uğurlu olsun” dedi.

 

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise Gaziantep’in özel bir kent olduğunu belirterek, “Dünyada spor turizminden en çok istifade eden vilayetlerden birisi olacağız. Sporun, kültürün, toplumsal aktivitelerin her vakit yanında olan Konukoğlu ailesini tebrik ediyorum” sözlerini kullandı.

 

Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik de merhum Sani Konukoğlu’nu rahmetle anarak, Gazi Oyunlarında gayret edecek atletlere muvaffakiyetler diledi.

 

Dünya Etnospor Konfederasyonu Lideri Bilal Erdoğan ise “Gaziantep’i yöneten büyüklerimize spora verdikleri dayanaktan ötürü teşekkür ediyorum. Gaziantep klasik sporlarımızın güçlü kentlerimizden birisi. 2’nci Gazi Oyunları Gaziantep’e ve bütün gençlerimize iyi olsun” biçiminde konuştu.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin de “Bizim medeniyetimiz ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir medeniyet. Hepimizin bir muvaffakiyet öyküsü var. Merhum Sani Konukoğlu bana şunu öğretti ‘İşin hilesi dürüstlüktür.’ Hoşgörülü olacağız, ailemize sahip çıkacağız” dedi.

 

Adil Sani Konukoğlu

SANKO Holding İdare Şurası Lideri Adil Sani Konukoğlu, Sani Konukoğlu anısına düzenlenen 2’nci Gazi Oyunlarının açılış merasiminde yaptığı konuşmada, “Babam bizlere spora dayanak vermemiz konusunda her vakit öğüt verirdi. ‘Babam spor, gençlerimizi her türlü berbatlıktan uzak fiyat. Onun için elinizden geldiği kadar, imkanlarınız çerçevesinde spora dayanak olun’ derdi” diye konuştu.

 

Sani Konukoğlu’nun sanayi ve toplumsal sorumluluk alanında olduğu üzere Gaziantep’te sporun gelişimine de öncülük ederek kıymetli katkılar sunduğunu lisana getiren Konukoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Babam Sani Beyefendi, evvel merhum amcam Saip Konukoğlu’nu Gaziantepspor başkanlığına ikna etmiş ve böylelikle ailemiz spora girmiştir.  Gaziantepspor, 1979 yılında Harika Lige merhum amcamın başkanlığı devrinde çıkmıştır. Ortadan 10 yıl geçtikten sonra Gaziantepspor tekrar ikinci lige düştü ve 1989 yılında tekrar Gaziantepspor’u Harika Lige Abdulkadir abim çıkarttı.

 

2019 yılında Gaziantep Futbol Kulübü’nü Muhteşem Lig’e çıkartmak bana nasip oldu. Gaziantep’te bütün belediyelerin spora ve atlete dayanak verdiklerini biliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’de sporun önünün tekrar açılmasının en büyük etkenidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın açtığı bu yolda bizler ilerlemeye devam edeceğiz. Bundan sonra da spora takviyelerimizi sürdüreceğiz.”

 

Konukoğlu, “2’nci Gazi Oyunları’nın merhum babam Sani Beyefendi ismine düzenleyen Büyük Belediye Liderimiz Fatma Şahin’in şahsında bu manalı tertibe emek verip katkı sunan herkese ailem ismine teşekkür ediyor, uğraş edecek tüm atletlerimize muvaffakiyetler diliyorum” diyerek kelamlarını tamamladı.

 

SANKO Holding’in ana sponsor olduğu Dünya Şampiyonu Para Ulusal Okçu Yiğit Caner Aydın ise Gazi Oyunlarına katılan atletlere muvaffakiyet dileklerini ileterek, şunları kaydetti:

 

“Paris 2024 Olimpiyatları yolunda destekçim ve sponsorum olan, bu yıl dahil olduğum SANKO ve Konukoglu ailesine teşekkür ediyor, sporun gelişimi için sayısız katkıları olan merhum Sani Konukoğlu Beyefendisi de bu vesileyle bir sefer daha rahmet ve şükranla anıyorum.

 

Türkiye’de bir birincisi yaparak Manisiz Sporlar Şube Müdürlüğünü kuran Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin’e de ayrıyeten teşekkür eden Yiğit Caner Aydın “Dostça, centilmence, rekabet içinde, sağlıklı bir şampiyona olsun. Her vakit şampiyon olamayabiliriz lakin hayatta her vakit elimizden gelenin en düzgününü yapma seçeneği önümüzdedir. Sporun ruhu budur. Sportmen arkadaşlarım bunu hiç unutmasınlar” biçiminde konuştu.

 

26 tesiste, 20 branşta yarışılacak

Toplamda 10 milyon TL bütçeli, 1 milyon TL ödüllü 2’nci Gazi Oyunlarında atletler; 26 spor tesisinde basketbol, futbol, voleybol, kort tenisi, futsal, karate, floor curling, taekwondo, hentbol, ayak tenisi, dart, bocce, hokey, atletizm, masa tenisi, oryantiring, güreş, okçuluk, badminton ve yüzme branşlarında yarışacak.

 

Sani Konukoğlu anısına düzenlenen 2’nci Gazi Oyunları açılış merasimine, Gaziantep Milletvekilleri İrfan Çelikaslan, Bünyamin Bozgeyik, Mesut Bozatlı, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Şehitkamil Belediye Lideri Rıdvan Fadıloğlu, Araban Belediye Lideri Hasan Hakikat, SANKO Holding İdare Heyeti Üyeleri Hakan, Yiğitcan, Alperen Sani Konukoğlu ve vilayet protokolü ile davetliler de katıldı. 

 

Gazi Oyunlarının 1’incisi Galatasaray Lideri merhum Mustafa Cengiz anısına düzenlenmişti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen