Cum. May 17th, 2024


TEGV ‘Geleceğe Işık Tutan’ Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutluyor

 Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor. Bu yıl 5’incisi düzenlenen Nirun Şahingiray Milletlerarası Eğitim Forumu’nda “Bir Öğretmen Bir Umut Geleceğe Işık Tut” sloganıyla yola çıkarak eğitime dair düşünen, çalışan ve üreten tüm paydaşları bir ortaya getiren TEGV, nitelikli ve kapsayıcı eğitime erişim için öğretmenlerin gereksinimlerini ve güzel olma halini eğitim forumunun merkezine aldı. 

 

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla ilköğretim çağındaki çocuklara Cumhuriyet’in temel unsur ve pahaları ışığında nitelikli eğitim dayanağı sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, başta öğretmen olan gönüllüleri olmak üzere tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor. 28 yılda 100 bine yakın gönüllünün dayanağıyla 3 milyonun üzerinde çocuğa ulaşan TEGV, eğitimin en kıymetli aktörlerinden olan öğretmenler için de çalışmalar yürütüyor. Atatürk’ün “Öğretmenler, yeni kuşak sizin yapıtınız olacaktır” kelamının şuuruyla, yeni kuşağı şekillendiren öğretmenlerimizin güzel olma hallerini gözeten, öğretmenlerin hayatımızdaki yerini her fırsatta vurgulayan TEGV, eğitim dünyasına dair yenilikleri ve gelişmeleri ele almak için de 2017 yılından bu yana ‘Nirun Şahingiray Memleketler arası Eğitim Forumu’ düzenliyor.

“Öğretmenlerimiz için biz neler yapılıyoruz” sorusuyla yola çıkıldı 

2008 yılında hayatını kaybeden miras bağışçısı Nirun Şahingiray’ın ismini ve anısını yaşatmak için düzenlenen ‘Nirun Şahingiray 5. Memleketler arası Eğitim Forumu’ bu yıl Öğretmenler Günü’nün öncesinde 11 Kasım Cumartesi günü Arter’de ve YouTube canlı yayınıyla ortalarında Ulusal Eğitim Bakanlığı temsilcileri ve çok sayıda öğretmenin bulunduğu geniş bir iştirakçiyle gerçekleştirildi. Akademisyenler, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları çalışanları ve gönüllüler tarafından ağır ilgi gören forum, “Bir Öğretmen Bin Umut Geleceğe Işık Tut” sloganıyla hayata geçirildi. TEGV forumda “Öğretmenlerimiz için biz neler yapıyoruz?” sorusu ile yola çıkarak eğitime dair düşünen, çalışan ve üreten tüm paydaşları nitelikli ve kapsayıcı eğitime erişim için öğretmenlerin muhtaçlıklarını anlamak ve onlara ne kadar kıymetli olduklarını anlatmak için ortam yaratmış oldu.

Öğretmenin âlâ olma haline odaklanıldı

TEGV İdare Heyeti Üyesi, Koç Üniversitesi öğretim vazifelisi Prof. Dr. Sami Gülgöz’ün moderatörlüğünü üstlendiği panelde yenilik ve gelişim vizyonuyla aydınlık yarınlar için çalışan öğretmenlerin yanında olmayı, onları desteklemeyi, âlâ olma haline ve öğretmenlerin hayatımızdaki değerine odaklanılırken onların ilham veren içsel gücü bir kere daha hatırlatıldı. Öğretmenlerin, öğrencilere yalnızca bilgi ve marifetlerini aktarmakla kalmayıp, tıpkı vakitte toplumsal, duygusal ve bilişsel gelişimlerine de katkı sağlayarak tesirli bir formda öğrenmelerini nasıl destekledikleri ele alındı. 

Forumun kapanışında sahne alan TEGV Kartal Tahsil Ünitesi çocuk korosunun seslendirdiği Cumhuriyet temalı marşları, iştirakçiler ilgi ve beğeni ile izlediler; coşkuyla eşlik ettiler. Bir sonraki panelin 2025 yılında, TEGV’in 30. kuruluş yıl dönümünde yapılması planlanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen