Per. May 2nd, 2024


Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun, “Kıbrıs Gerçekleri” standında, “Kıbrıs Türkü’ne yönelik etnik paklık ve dışlama gayretlerini unutmuyoruz, unutturmamak için de elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50 yıl dönümünde KKTC’nin, Kıbrıs Türkü’nün haklı tezlerini dünyaya anlatmaya devam edeceğiz.” dedi

İletişim Lideri Altun, Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Başkanlığımızın takviyeleriyle Ankara Kültür Sanat ve Medeniyet Derneği tarafından, Ankara Sanat Galerisi ve Müzayedecilik Konutu’nda düzenlenen “Kıbrıs Gerçekleri” standını ziyaret etti. Programa, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’a, standa teşriflerinden ötürü teşekkür eden İrtibat Lideri Altun, Tatar’ın iştirakiyle birlikte bu standın hem ulusal hem milletlerarası kamuoyunda daha fazla karşılık bulmasının mümkün olacağını söyledi.

Sergiyi, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50 yıl dönümünde yapıyor olmaktan büyük bir memnuniyet ve gurur duyduklarını belirten Bağlantı Lideri Altun, Kıbrıs gerçeklerini ulusal ve memleketler arası kamuoyuna anlatmak için bu stantla birlikte birçok aktifliği yıl içerisinde hayata geçireceklerini aktardı. İrtibat Lideri Altun, bu manada “Kıbrıs Gerçekleri” standının, bu istikamette atacakları adımların birincisi olduğunu, kamu diplomasisi imkânlarını kullanarak hem yurt içinde hem KKTC’de hem de dünyanın farklı bölgelerinde Kıbrıs davasını, Kıbrıs gerçeklerini bütün dünyaya, memleketler arası kamuoyuna anlatacaklarını tabir etti.

Kıbrıs gerçekleri denildiğinde tarihî olarak sorunun iki boyutu olduğunu lisana getiren Bağlantı Lideri Altun, “Bir, yaşanan mezalim var. İki, bu yaşanan mezalim karşısında Kıbrıs Türkü’nün ulu, mağrur direnişi var.” diye konuştu.

Sergide gerek mezalimin gerekse buna karşı verilen güçlü direniş uğraşının izlerinin görülebileceğini vurgulayan Bağlantı Lideri Altun, şunları paylaştı: “Bu boyutuyla standımızda bir yandan tarihî bir kronolojiyle hakikaten Kıbrıs tarihinde Türklerin ne kadar güçlü bir tesirinin, imzasının, mührünün olduğu açık ve net bir halde görülebilir. Tıpkı halde 20 yüzyılda milletlerarası güçlerin tesiriyle nasıl Kıbrıs’ta Türklere zulmedildiği ve bu manada orada Türklük tersi bir statüko oluşturulmaya çalışıldığı görülebilir. Tekrar, gerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çok güçlü takviyesi ve katkısıyla gerek Kıbrıs Türkü’nün verdiği ulu uğraşla bu kırım teşebbüslerine müsaade verilmemiş ve bu kötücül faaliyetler Allah’a hamdolsun sonlanabilmiştir.”

 

“Acı gerçekleri unutmamalıyız”

Sergide bu tarihi art planın yanında ulusal ve memleketler arası medyada Kıbrıs gerçeklerinin nasıl yansıdığının, Kıbrıs Türkü’ne yapılan zulmün ulusal ve milletlerarası medyada nasıl belgelendiğinin görülebileceğine dikkati çeken Bağlantı Lideri Altun, stantta bu manada pek çok tarihî evrakın paylaşıldığını aktardı.

Gazete kupürleri, mecmua nüshaları, kitaplar ve öbür arşiv evraklarıyla standa kaynaklık eden en kıymetli tarihi datalar, Kıbrıs’ta zulme uğrayan insanların tanıklıkları ve zalimlerin itirafları üzerinden gerçek Kıbrıs fotoğrafını verme imkânına sahip olduklarını söz eden İrtibat Lideri Altun, kelamlarını şöyle sürdürdü:  “Batılı statükonun önümüze koyduğu, birtakım yönlendirilmiş anlatılarla bize tariflediği Kıbrıs’ı değil, gerçek Türklüğün merkezinde olduğu Kıbrıs’ı biz burada anlatıyoruz. Elbette bu sergiyi yaparken şu ilkeyi şiar edindik, biz ne olursa olsun tarihimizde yaşanan acı gerçekleri hatırlamalıyız. Acı gerçekleri unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Çünkü Aliya İzetbegoviç’in söylediği üzere, ‘Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Unutulan soykırım tekrarlanır’. Biz de bu manada Kıbrıs Türkü’ne yönelik etnik paklık ve dışlanma eforlarını unutmuyoruz, unutturmamak için de elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50 yıl dönümünde KKTC’nin, Kıbrıs Türkü’nün haklı tezlerini dünyaya anlatmaya devam edeceğiz.”

 

“Türkiye’nin verdiği dayanağın bir tescilidir”

KKTC’nin milletlerarası alanda diyalog ve diplomasiyi temel alan bir yaklaşımla Kıbrıs Türkü’nün davasını savunmaya devam ettiğini ve iki devletli tahlil perspektifini milletlerarası alanda daha güçlü biçimde savunduğunu anlatan İrtibat Lideri Altun, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu noktada iki devletli tahlil perspektifini bütün memleketler arası platformlarda, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, çok güçlü biçimde ortaya koymakta ve Kıbrıs davasına takviye vermektedir. Türk Devletleri Teşkilatı’nda KKTC’nin gözlemci üye olması noktasında Cumhurbaşkanımızın gösterdiği uğraş, bu manada tekrar Kıbrıs Türkü’ne Cumhurbaşkanımızın, Türkiye’nin verdiği takviyenin bir tescilidir.

Biz, KKTC’de geçmişte yaşanan acıları ve verilen kahramanca çabayı, bu yol ve yollarla, gerek yaptığımız, yapacağımız sergilerle, sinemalarla ve kamu diplomasisinin bütün imkânlarıyla ulusal ve memleketler arası alanda ortaya koymaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen