Cum. Eyl 20th, 2024

Erdoğan, Mısır’da yaptığı İsrail merkezli açıklamalarının ardından bu kez Suriye’yle ilgili konuştu.


Mısır’daki ilk gününde, ilk olarak Arap Birliği Dışişleri Bakanları Konseyi’nin açılış oturumunda konuşan ardından, Mısır Başbakanı İsam Şeref’le yapılan ve bazı anlaşmaların imzalandığı görüşme sonrası basının karşısına çıkan Başbakan Erdoğan, 3. konuşmasını, Uluslararası Hukuk Forumu kapsamında Opera Binasında yaptı ve burada dikkat çeken açıklaması Suriye‘yle ilgiliydi:

HALKINA KURŞUN SIKANLA DOST OLUNMAZ

”Her şeyden önce şunu söylemek isterim ki: Halkına kurşun sıkan, tanklarla toplarla şehirlere baskınlar düzenleyerek, sivilleri öldüren bir yönetimle kimse ne dost olabilir, ne de böyle bir yönetime güven duyabiliriz.

ESAD’A HER TÜRLÜ YARDIMI ÖNERDİK

Biz Suriye Devlet Başkanı Sayın Esad’a başından beri her türlü yardımı önerdik, Suriye halkının meşru istekleri doğrultusunda gerekli reformları hızla uygulamaya koymasını telkin ettik. Bu konuda kendisine her türlü yardıma hazır olduğumuzu da bildirdik ve Suriye yönetimine bu bağlamda gereken her fırsatı tanıdık.

REFORMLAR YAPILMADI

Ancak, gelinen aşamada sivil ölümler her geçen gün artarken, yapılması gereken reformların bir türlü gerçekleşmediğini görüyoruz. Doğru konuşmadı ve Suriye halkı şu anda Esad’a inanmıyor ben de inanmıyorum, biz de inanmıyoruz.”

Bu arada Erdoğan’ın Opera Binasına gelişi sırasında salonda bulunanlar, ”Mısır-Türkiye el ele” şeklinde slogan atıp, Türkiye bayrakları sallarken, Erdoğan’ın kürsüye gelişi sırasında da ”En değerli Tayyip’imiz, onur güneşimiz”, ”En değerli Tayyip’imiz, İslam dünyasını birleştir” sloganları atıldı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen