Selçuklu Belediyesi sıfır atık konusundaki farkındalık çalışmalarına devam ediyor. Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile Selçuklu Sanat Akademisi, öğrencilerde sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak için “Elden Ne Gelirse” isimli oyunu sahneliyor.
Sıfır atık şuurunun toplumun geniş kitlelerine yayılması için faaliyetlerine devam eden Selçuklu Belediyesi bu prosedürlerine tiyatro ile bilinçlendirmeyi de ekledi. Selçuklu Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği ile Selçuklu Sanat Akademisi iş birliğinde Selçuklu’da bulunan İlkokul 3-4 ve ortaokul 5. sınıflara “Elden Ne Gelirse” isimli oyunu sahneliyor.
Selçuklu Kongre Merkezi’nde bulunan Selçuklu Sanat Akademisi Oda Tiyatrosu’nda sahnelenen tiyatro oyunu ile öğrencilerin sıfır atık ile ilgili farkındalık ve refleks kazanması hedefleniyor.
Başkan Pekyatırmacı: “Daha pak bir dünya için şuurlu öğrencilerimize olan itimadımız tam”
Selçuklu Belediyesi’nin sıfır atık şuurunun oluşması ve toplumsal bir kabul görmesi ismine önemli mesai harcadığına işaret eden Selçuklu Belediye Lideri Ahmet Pekyatırmacı: “ Bize emanet edilen ve bizden sonraki nesile de bizim emanet edeceğimiz pak etraf için sıfır atık şuurunun oluşması epeyce kıymetli. Bu ciddiyetle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aydınlık geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin pak etraf ve sıfır atık şuurunda olması gelecek planlamalarımızın temelini oluşturuyor. Bu çerçevede Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz ile Selçuklu Sanat Akademimiz ortak bir çalışmayla “Elden Ne Gelirse” isimli oyunu ilçemizde tahsil gören ilkokul 3.4. ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerimizle buluşturuyor. Hafta içi her gün okullardan servislerle aldığımız Selçuklu Kongre Merkezi’ne getirilen öğrencilerimiz yarımşar saatlik mühletle günde 3 seans olmak üzere “Elden Ne Gelirse” isimli oyunu izleyerek sıfır atık ile ilgili farkındalık çalışması gerçekleştiriyor. Bu etkinliklerden haftada 1500 öğrencimiz faydalanıyor. Bu çalışmamızdan ise 25 bin öğrencimizin faydalanmasını hedefliyoruz. Böylece öğrencilerimizde etraf ve sıfır atıkla ilgili şuur ve refleksin oluşmasına katkı sağlıyoruz. Ayrıyeten gerçek geri dönüşüm gereçlerinden ve marangozhane çalışanımız tarafından madeni yağ varili ile atölyeden çıkan hurda kesimlerden yapılan uçak hem ulusal savunma atılımı hem de sıfır atık konusunda öğrencilerin bilinçlenmesine kıymetli bir katkı sunuyor. Bu çalışmanın tamamında kendi imkanlarımızı kullanarak bu türlü bir çalışmaya imza attık ve bundan ayrıyeten memnuniyet duyuyorum. Bu çalışmada emeği geçen çalışanlarımız olmak üzere etkinliğimize katılan okullarımıza, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı