Paz. May 5th, 2024

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası yarı final mücadelesinde Sırbistan ile karşılaşan millilerimiz sahadan 3-2 mağlup ayrıldı ve finale çıkamadı.


Çeyrek finalde Rusya‘yı 3-0 yenerek yarı finale yükselen Filenin Sultanları, bütün çabalarına rağmen Sırbistan karşısında yenilgiden kurtulamadı.

Maça çok iyi başlayan Sırbistan, ilk seti farklı bir skorla 25-10 kazanırken ikinci seti de 25-22 almayı başardı. İlk iki sette kötü bir oyun ortaya koyan kadın millilerimiz, üçüncü sette toparlandılar. Neslihan ve Neriman’ın mükemmel oyunu sonrasında üçüncü seti 25-23 kazanan ay yıldızlı ekip setlerde durumu 2-1’e taşıdı.

Mücadelenin dördüncü setine de üstün şekilde başlayan Filenin Sultanları, Neslihan ile üst üste kazandığı sayılarla ikinci teknik molaya önde girdi. Ancak setin son sayılarında bireysel hatalardan dolayı fark kapansada millilerimiz bu seti de 25-23 kazanarak durumu 2-2’ye getirdi ve maçı tie-break’e götürmeyi başardı.

Tie-break’de millilerimiz Bahar’ın etkili servisleri ile final setine çok iyi başladı. İlk teknik molaya millilerimiz 8-7 önde girmeyi başardı. Ancak hücumlarda Sırbistan bloklarını geçmeyi başaramayınca rakibimiz karşısında zor anlar yaşadık. Final setinde 13-12 öne geçen Sırbistan şans sayısı ile skoru 14-12 yaptı ve ardından millilerimiz iyi hücum yapamayınca Sırbistan‘a 15-12 mağlup olduk.

Bu sonucun ardından finale yükselen Sırbistan, diğer yarı final karşılaşmasında İtalya‘yı 3-0 mağlup eden Almanya ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

Milli Takımımız yarın İtalya ile 3.’lük mücadelesi verecek!

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen