Pts. Mar 18th, 2024

Yunancada yıldız anlamına gelen astro kelimesinden türeyen, astroloji; yıldız bilimi olarak anılır. Bir bilim dalı olup olmadığı tartışıladursun, Sümerlerden kalan yıldız haritalarının günümüzdeki geçerliliği, bu tartışmaları gereksiz kılıyor. Uzaydaki gezegen ve yıldızların konumlarının, dünya üzerindeki yaşamı etkilediği, yadsınmaz bir gerçekken, astrolojiye inanmayanların varlığı şaşırtmaktadır. Kendisi bir yıldız bile olmayan, gezegenimizin uydusu olan ayın bile okyanusları harekete geçirecek karda kuvvetli bir çekim gücü yaratması normal ve inanılır bulunurken, içinde enerji taşıyan ve kendi ışığını yayan yıldızların, hiçbir etkisi olmaması düşünülemez.

Dünyadan bakıldığında, görünen gökyüzündeki yıldızların konumları, tüm canlılar üzerinde, özellikle insanların hayatlarında ciddi etkilere sahiptir. Çok karmaşık hesaplamalarla ortaya konabilen bu etkiler, burçların simgeleri ile anlatılmaya çalışılır. Gök bilimi ve matematik bilimiyle iç içe geçmiş bir konudur burçlar.

BURÇ NEDİR?

Tam daire şeklindeki yıldız haritasını, 30 derecelik açılarla, merkezde kesişen çizgilerle, 12’ye bölünmesiyle, burçların konumları ortaya çıkar. Bu 12 oda, 12 takımyıldızı ifade eder. Her bir oda, burçların evlerini ifade eder. Dairenin ortasındaki kesişme noktasında ise gezegenimiz dünya vardır. Burada amaç, dünyada doğan kişinin, doğduğu an güneşe doğru bakmış olması farz edilerek, gördüğü takımyıldızını tespit etmektedir. Her doğan kişi için; doğduğu coğrafi bölge, tarih, saat gibi verilerle, şahsi bir yıldız haritası çıkarılır ve bu haritada yer alan bilgilere göre; kişinin karakteri, zevkleri hatta bir yere kadar kaderi anlaşılabilir. Bu durum, anlatıldığından çok daha karmaşıktır, öyle ki; burçları bilmek kişiyi anlamaya yetmez, yükselen burcu da bilmek gerekir.

YÜKSELEN BURÇ NEDİR?

Daire şeklindeki yıldız haritası, 360 dereceye bölünür. Bu dereceler de, 12 burç evine bölünür. 12 burç evi, 12 takımyıldızıdır ve bu takımyıldızlar; güneş ve diğer gezegenleri yörüngelerinde tuttuklarından seçilmiştir. Bu yörüngelere ekliptik adı verilir ve üzerinden geçtiği varsayılan burçların kümesine de Zodyak adı verilir. Zodyak, ilk burç olan Koç’dan harekete başlar. Sonra sırasıyla; Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını takip eder. Gezegenler, burcun evinde bulunduğu yere göre, haritaya işaretlenir fakat bu yeterli değildir, haritaya bir de yükselen burç ve tepe noktası çizilmesi gerekir.

Doğum tarihiniz ve özellikle doğum saatinize göre, güneşin doğduğu taraftaki ufuk çizgisinde bulunan burç, sizin yükselen burcunuzdur. Oldukça ayrıntılı hesaplamalar ve değişkenlerle bulunabilecek olan yükselen burç, asıl burcunuzla bağımsız özelliklere sahip olmanıza sebep olabilir. Doğum tarihiniz ile asıl burcunuzu, doğum tarihiniz ve doğum saatiniz ile de yükselen burcunuzu öğrenebilirsiniz. Gezegenlerin konumları ve doğum saatinize göre belirlenen yükselen burcunuzun, 25 yaşına kadar çok etkili olduğu söylenmektedir.

YÜKSELEN BURÇ NASIL HESAPLANIR?

Hayatınız borunca kullanacağınız yeteneklerinizi ve kişilik özellikleriniz belirleyen yükselen burç, internetten bulunabilecek otomatik hesaplama robotlarıyla, kolaylıkla hesaplanabilir. Ancak, hangi bilgilerle hesaplandığını bilmekte fayda vardır. Yükselen burcunuzu hesaplayabilmek için, doğum saatinizi tam olarak bilmeniz gerekmektedir. Kişisel yıldız haritanızı çıkarttıktan sonra, gezegenleri o tarihteki sıralarına koymanız gerekir.

Sonra, doğduğunuz yeri, saat ve tarih verileri ile haritada işaretlemelisiniz. İşaretlediğiniz noktanın doğusuna baktığınızda gördüğünüz burç, yükselen burcunuzdur. Bu hesaplamaları, henüz işin başında olan birinin yapması, gerçekten çok zor olduğundan, profesyonel bir yardım alabilir ve bir astrologdan yardım alabilirsiniz. Haritayı oluşturmak ve burçları tespit etmek, sonuç çıkarmak için yeterli olmadığından, değişkenlerin çokluğundan dolayı, bu işte uzmanlaşmış birinin bu haritayı yorumlaması en doğrusu olacaktır.

By Usta

“Seni çok seviyorum ama sana anlatamıyorum.”