Çar. Kas 20th, 2024

Dün geceki PlayStation Showcase, beklentileri karşıladı diyebiliriz. Bir yandan yeni oyun duyuruları geldi, öte tarafta da bir süredir beklemekte olduğumuz oyunlar hakkında yeni paylaşımlar yapıldı. Pek çokları için bu listenin başında God of War Ragnarök yer alıyordu diyebiliriz herhalde. Duyurulduğu günden geri birkaç ekran görüntüsüne bakmakla yetiniyorduk, nihayet bir fragman paylaşıldı, bizler de muradımıza erdik:

2018 yılında çıkan God of War, muhteşem bir oyundu. Dolayısıyla onun üzerine çıkmak çok da kolay bir şey değil elbette. Haliyle bu devam oyunu da ilk bakışta aynı oyunu oynayacağımız izlenimi veriyor, en azından bende uyandırdığı his bu şekilde. Açıkçası kendi adıma bu durum çok da şikâyet edeceğim bir şey değil, ben halimden gayet memnunum 🙂

Bu arada dün akşam verilen bilgilerden bir notu da paylaşmakta fayda var; Önceki oyunun yönetmeni Cory Barlog, görevi bir başka isme devretmiş; Ragnarök için yönetmen koltuğuna geçen isim Eric Williams olmuş. Eric Williams, 2004 yılında Santa Monica ekibine katılmış ve o günden bugüne her God of War oyununda görev almış bir isim. Dolayısıyla, seriye yabancı değil, gayet deneyim sahibi olduğu söylenebilir. Yine de Cory Barlog sonrası nasıl bir performans göreceğimizi merak ediyoruz.

Tabii esas farklılığın hikâye kısmında olması beklenir. Bu ilk fragman ve paylaşılan bazı bilgiler de bizleri nasıl bir maceranın beklediğine dair ipuçları sunuyor. Bu noktadan itibaren yazının spoilerlı kısmı başlıyor, yasal uyarımı yapmış olayım , spoiler yemek istemeyen okurlarımız doğrudan son paragrafa atlayabilir veya tam bu noktada başka bir habere geçiş yapabilir 🙂

Ragnarök; önceki oyundan birkaç yıl sonrasında geçiyor. Nors Mitolojisinin efsanevi kışı Fimbulwinter kapıya dayanmış, bizlere büyük kıyameti haber veriyor. Yani, Kratos ile Atreus’un önünde uzanan mücadele daha çetin bir hal almış durumda.

İlk oyunun sonunda Atreus, devlerin soyundan geldiğini ve diğer adının da Loki olduğunu öğrenmişti, oynayanlar hatırlayacaktır. Bu durum kendisini Nors Mitolojisinin en önemli figürlerinden birisi haline getiriyor haliyle. Kratos, geçmiş tecrübelerinden dersler çıkarmış, Atreus’u bu içinden çıkılmaz ‘Tanrıların Savaşı’ sarmalından uzak tutmak çabası içerisinde. Ama tabii Atreus’un öyle uslu uslu bir köşede beklemeye niyeti yok. İkilimiz öyle ya da böyle, aldıkları kararlarla yalnızca kendi kaderlerini değil Dokuz Diyarın kaderini de etkileyecekler. Zaten Fimbulwinter’ı vaktinden önce getiren de ikilimizin yaptıkları.

Çatışmanın diğer tarafında bizleri bekleyen isimlerden ikisini biliyoruz, fragmanda da gördük bu isimleri: Freya ve Thor. Freya’nın öfkesinin kaynağı malum, ilk oyunda sevgili oğlu Baldur’un boynunu kırıvermiş, canını almıştık. O da haliyle intikam peşine düşmüş. Gözünün nasıl döndüğünü fragmanda az da olsa görebildik.

Öfkeli olan bir diğer isim ise elbette Thor. Thor’un oğulları Magni ve Modi’ye de acımamıştı ikilimiz (Baldur da Thor’un üvey kardeşi bu arada, yani koskoca tanrının hem oğullarını hem üvey kardeşini öldürdü Kratos ile Atreus, adam çıldırmasın da ne yapsın :)). İlk oyunda ufak bir çabayla görebildiğimiz Thor ve çekici Mjölnir, dün geceki fragmanda da yerlerini almıştı. Kendisinin ne kadar zorlu bir rakip olacağını tahmin edebiliyoruz gerçi, ama şöyle adamakıllı bir görmek de isterdim açıkçası.

Fragmanda farklı düşmanları da gördük, alıştığımız kapışma sahnelerini de; ilk oyundan sevgili yol arkadaşımız Mimir de vardı, meşhur ikiz cücelerimiz Brok ve Sindri de. Fragmanın sonlarına doğruysa yeni bir müttefik olabilecek bir isimle karşılaştık: Tyr.

Kuzey mitolojilerinin bir başka önemli figürü, savaşın, zaferin, adaletin tanrısı Tyr. Kendisi haftanın günlerinden Salı’ya ismini veren karakter olur (Tuesday = Týsdagr = Tyr günü). Yalnız fragmanda iki eli de yerinde duruyordu, o nedenle bir an “bildiğimiz Tyr’dan mı bahsediyoruz” diye tereddüt etmedim değil, zira mitolojik metinlerde Tyr, tek elli ve kör olarak tasvir edilir. Ama tabii elini kaybetmesine dair hikayeyi düşününce, henüz o noktalara varmamış olabileceğimiz geldi aklıma, tereddüdüm silinip gitti 🙂 Kim bilir belki oyunda Fenrir ile bir sahnelerine denk geliriz 🙂 Son bir not daha paylaşayım, Tyr da Thor’un üvey kardeşlerinden birisi. Üvey kardeşler bir araya gelip duracaklar herhalde bu macera boyunca 🙂

Yazıyı yeterince uzattım, artık toparlayalım. Dün gece ağzımıza bir parmak bal çaldılar ve bizi yine sonu belli olmayan bir bekleyişin kucağına saldılar, ortada halen bir çıkış tarihi yok. Ama bizleri daha fazla bekletmeyeceğini ve 2022’nin ilk yarısında geleceğini umut ediyorum. Büyük bir merakla bekliyoruz, çok yakından takipteyiz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen