Cts. May 4th, 2024

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve Bitcoin için oldukça önemli olan 4 ETF başvurusu için inceleme süresi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından 45 gün daha uzatıldı. Bahse konu ETF’lerin incelenmesi için son tarihler, Global X Bitcoin Trust’ın 21 Kasım, Valkyrie XBTO Bitcoin Futures Fund’ın 8 Aralık, WisdomTree Bitcoin Trust’ın 11 Aralık ve Kryptoin Bitcoin ETF’nin 24 Aralık olarak belirlendi.

SEC, Bitcoin ETF kararını hangi kriterlere göre verecek?

Yatırımcılar, yıl sona ermeden Bitcoin ETF’lerine ilişkin onay verilip verilmeyeceğini şimdiden merakla ve sabırsızlıkla beklemeye başladı. Bu arada piyasalarda, SEC’nin Bitcoin’e doğrudan yatırım yapan ETF’lere çok da sıcak bakmadığı, öte yandan vadeli kontratlara dayalı Bitcoin ETF’lerine daha olumlu yaklaştığı konuşuluyor. SEC Başkanı Gary Gensler’ın konuşmalarından da vadeli kontratlara dayalı Bitcoin ETF’lerinin tercih edileceğine dair çıkarımlar yapılıyor.

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, benzer onay sürecinde olan 10’dan fazla başvuru, onay veya ret vermesi için SEC’nin önünde duruyor. SEC’in onay verirken hangi kriterleri göz önünde bulunduracağı ise muamma. Çünkü onay verirken kriterler yerine, rekabeti korumayı hedefleyeceği ve bu yüzden birden fazla başvuruya onay verebileceği de söyleniyor. Öyle görünüyor ki ABD’de kurumların kripto paraya bakışında problemler var. ABD’de Bitcoin ETF’leri hala daha onay beklerken, Kanada’da yaklaşık altı aydır Bitcoin ETF’leri işlem görüyor ve halihazırda bu ETF’lerin en popüleri olan Purpose Bitcoin ETF’inin yönetiminde 21.652 BTC bulunuyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen