Paz. May 5th, 2024

Kering, Bottega Veneta’nın Yeni Kreatif Direktörü olarak Matthieu Blazy’yi seçti. Markanın şu anki tasarım direktörü, Raf Simons ve Phoebe Philo’nun eski yardımcısı, Daniel Lee’nin ayrılmasının ardından en üst yaratıcı role terfi etti.

Daniel Lee’nin geçen hafta aniden ayrılmasının ardından, tasarım direktörü Matthieu Blazy, “Kreatif Direktör” rolünü üstlenecek ve markada sürekliliğin sinyalini verecek. Blazy, Bottega Veneta için ilk koleksiyonunu Şubat 2022’de sunacak.

Şirketin CEO’su Leo Rongone Pazartesi günü yayınlanan bir açıklamada, “Matthieu Blazy, lüks evimizin yaratıcı yönetimini emanet etmekten gurur ve heyecan duyduğum olağanüstü yetenekli bir kişidir. Bottega Veneta her zaman özel işçilik ve özgün yaratıcılıkla eş tutulmuştur. Matthieu’nun atanması, markamızın modernlik düzeyini daha da artıracak ve Bottega Veneta’nın özünde bulunan değerleri korurken büyümemizi hızlandıracak.” dedi. “

Blazy’nin, Bottega Veneta’nın satışlarını artırmaya ve dünya çapındaki erişimini artırmaya yardımcı olan ve onu Pouch çantasından en çok beğenilen aksesuarlarla yenileyerek, önceki modelin yeni ve güçlü yorumunu temel alarak daha fazlasını getirmesi bekleniyor.

1984 yılında Paris’te doğan Blazy, Brüksel’deki La Cambre’den mezun oldu ve moda kariyerine Raf Simons için erkek tasarımcı olarak başladı. Geçen yıl Bottega Veneta’ya RTW Tasarım Direktörü olarak katılan Blazy’nin Lee ile benzer bir tarza sahip olduğu söyleniyor.

Blazy, 2016’dan 2019’a kadar Simons’un New York’a getirdiği ekibin bir parçası olarak Calvin Klein’da tasarım direktörü olarak erkek ve kadın koleksiyonları üzerinde çalıştı. Bu çevrede ayrıca, Simons’un uzun zamandır Calvin Klein’da yaratıcı yönetmen unvanını taşıyan ve podyum yayları için Simons’a katılan iki numaralı Pieter Mulier de vardı.
Calvin Klein’dan önce, Fransız ve Belçika vatandaşı olan Blazy, Celine’in stüdyosunda o zamanın yaratıcı yönetmeni Phoebe Philo’nun altında çalıştı, 2014’te kıdemli tasarımcı oldu ve dört yıl boyunca onun couture çizgisinden sorumlu olan Maison Margiela’da dört yıl çalıştı.

Kering’in, sırasıyla Gucci ve Alexander McQueen’in tasarım stüdyolarından Alessandro Michele ve Sarah Burton’ı seçmesiyle ünlü, yaratıcı yetenekleri içeriden teşvik etme konusunda güçlü bir sicili var.

Blazy’nin “Lee’ninkine benzer bir yol izlemesi” bekleniyor, dedi bir kaynak, iki tasarımcının nasıl benzer bir stil anlayışını paylaştığını ve her ikisinin de Celine mezunu olduğunu vurguladı.

Central Saint Martins mezunu olan Lee, daha önce rakip holding LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton’a ait Celine’de rtw direktörüydü. Bunu Maison Margiela, Balenciaga ve Donna Karan’da daha önce yapılanlar izledi. Markada geçirdiği 17 yıl boyunca Bottega Veneta’nın şekillenmesine ve yükselmesine yardımcı olan Tomas Maier’in yerini aldı.

Bildirildiği gibi, kaynaklar Lee’nin davranışının ve çalışma tarzının (genellikle gece geç saatlerde çalıştığı biliniyordu) markanın başarılı çizgisine rağmen, tasarımcı şirket içindeki birkaç kişiyle çatıştığından sürpriz çıkışının ana nedenleri arasında olduğunu iddia ediyor.

Bu ayın başlarında Lee, Detroit’te en son Bottega Veneta gösterisini sahneledi, ancak kaynaklar, organizasyonun stresi ve dramının çok kötü etkilendiğini ve Kering’in bu olayı çevreleyen gerilim nedeniyle Lee ile yollarını ayırmaya karar verdiğini söylüyor.

Bir kaynak, Blazy’nin ekibiyle yakın çalışan bir tasarımcı olduğu da bildirirken, başka bir kaynak Blazy hakkında, “Son derece kibar ve kibar olduğu biliniyor” dedi. Bir endüstri gözlemcisi, Blazy’nin “Büyüme yörüngesini kesintiye uğratmadan” markayı büyütmeye devam etme yeteneğinden emin olarak, tasarım yeteğini övdü.

Bottega’nın ana şirketi Kering’in başkanı ve CEO’su François-Henri Pinault, “Bottega Veneta’nın çok sağlam temelleri, özel kodları ve benzersiz kimliği, bu lüks evin geleceği için büyük tutkular beslememizi sağlıyor. Matthieu Blazy’nin zengin deneyimi ve geniş kültürel geçmişinin, yaratıcı gücünü Bottega Veneta’nın mirasını sürdürme görevine getirmesine olanak sağlayacağından eminim.”

2020’de Bottega Veneta, koronavirüs pandemisinin etkisine rağmen satışları karşılaştırılabilir bazda yüzde 4,8 artışla, büyüme sonrası çıkış rakamlarının açıklandığı tek Kering markası oldu. 2021’in üçüncü çeyreğinde, evdeki organik gelirler yıllık bazda yüzde 8,9 arttı.

Geçen yıl marka, Kering’in satışlarının yüzde 9’unu temsil ediyordu. Deri ürünler toplamın yüzde 74’ünü oluştururken, onu yüzde 16 ile ayakkabılar ve gelirlerin sadece yüzde 7’sini temsil eden rtw izledi.

rtw izledi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen