Çar. May 8th, 2024

Ege’nin incisi İzmir’in farklı bölgelerinde çok yönlü bir geziye çıkmaya ne dersiniz? Keyifli otellerden yerel tatlara, tarihi izlerden lezzet durakları ve keyifli kaçamaklara; İzmir’in keyifli taraflarıyla tanışmak için ELLE’in önerilerine göz atın.

ALSANCAK VE KEMERALTI

Park Inn by Radisson İzmir
İzmir’in kalbinde, Kordon bölgesinde konumlanan 4 yıldızlı Park Inn by Radisson İzmir, şehrin iş, kültür ve eğlence merkezlerine yürüme mesafesinde yer alıyor. Her detayı titizlikle ve modern bir tarzda tasarlanan Park Inn by Radisson İzmir, 137 odası, gün boyu açık olan restoranı, toplantı salonları ve 24 saat boyunca açık spor salonuyla hizmet veriyor. Muhteşem İzmir Körfezi manzaralı Live Inn Room terasta bir kahvaltıyla güne başlamanızı ya da bir kokteyl ile günü bitirmenizi tavsiye ediyoruz.

Park Inn by Radisson İzmir

Park Inn by Radisson İzmir’in çevresinde tarihi bir geziye çıkmaya ne dersiniz? Tarihi Kemeraltı Çarşısı, İzmir’in simgesi Kordon, tarihi Agora Antik Kenti’ni görebilir; yerel lezzetleri tadabilir ve antika dükkânlarını gezebilirsiniz. İşte bu bölgede mutlaka deneyimlenmesi gereken yerler…

Saat Kulesi

Saat Kulesi
İzmir’in sembolü olan Saat Kulesi, geleneksel buluşma noktasıdır. Konak Meydanı’nda yer alan 25 metre yüksekliğindeki asırlık simge, Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdülhamid’in tahta çıkışının 25. yıl kutlamaları dahilinde 1901 yılında inşa edilmiştir.

Salepçioğlu Camii

Salepçioğlu Camii
Kendine özgü ve barok esintiler taşıyan mimarisiyle İzmir’in en göz alıcı camilerinden olan Salepçioğlu Camisi, ambiansı ile ziyaretçilerini büyülüyor. İzmir Ticaret Odası tarafından 2012 yılının Mart-Eylül ayları arasında restore ettirilen cami, anıtsal yapısıyla da Tarihi Kemeraltı Çarşısı’na ihtişam katıyor

Bet Hillel Sinagogu

Bet Hillel Sinagogu
19. Yüzyıl İzmir Yahudi Cemaatinin en önemli din bilginleri olan Palaçi ailesinin evinde kurulmuş. Haham Hayim Palaçi ve oğlu Haham Avraham Palaçi, devrin en büyükleri olarak anılırlar. Hatta ünleri İzmir ve Türkiye sınırlarını aşmış, Avrupa ve Orta Doğu’nun Yahudi din bilginlerinin danışmak için İzmir’e gelmelerine neden olmuştur. Haham Hayim Palaçi, hayatı boyunca toplam 72 kitap yazmış ve 26 tanesi yayınlanmış. 1861 yılında Sultan Abdülmecit tarafından “Adaletten Sorumlu Din Adamı” nişanı ile ödüllendirilmiş.

Smyrna Agorası

Smyrna Agorası
İzmir tarihi kent merkezinin kalbine konumlanan Smyrna Agorası, dünyada kent merkezinde bulunan en büyük agoralardan biridir. Büyük İskender’den sonra M.Ö. 4. yüzyılın sonunda kurulan Smyrna Antik Kenti’nin agorası, aynı zamanda dünyanın en zengin Yunanca yazılı grafiti koleksiyonunun yer aldığı sivil bazilikası ile Roma dünyasının eşsiz bir tanığı.

İlk olarak 1933 yılında başlatılan arkeolojik kazılar, 2007 yılından beri TC Kültür ve Turizm Bakanlığı izni ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi adına Doç. Dr. Akın Ersoy’un başkanlığında bir ekip tarafından yürütülüyor. Smyrna Agorası’nda gerçekleşen arkeolojik kazılarda, Agora avlu alanını çevreleyen Batı Portiko, Bazilika, Kent Meclisi, Mozaikli Yapı, Roma Hamamı ve bir Osmanlı Yapısı ortaya çıkarılmış

Kemahlı Han
Kemeraltı, geçmiş yıllardan beri ticaret bölgesi olduğu için pek çok han ve iş merkezinden oluşuyor. Ve hala aktif olan bir çok han mevcut. Bir zamanlar han ve sonrasında otel olarak kullanılmış. Yörenin cazip hanlarından olup çoğunlukla yağ, kuru meyve ve yağlı tohumların depolanması için kullanılmaktaymış. 20. yüzyılın ilk çeyreğinde otel olarak hizmet vermeye başlamış. Kemahlı Oteli, günümüzde yeniden restore edilerek bu kez çarşı haline getirilmiş. Orijinalliğinin korunmasına özen gösterilmiş dış cephesi, yoldan geçenlere hanın eski günlerini anımsatıyor.

Kemeraltı Kızlarağası Hanı ve Hisar Camii

Kızlarağası Hanı
İzmir’deki hanların en büyüğü ve en görkemlisi olan bu han, anıtsal ve mimari bir özelliğe sahiptir. 1743 yılında yaptırılan hanın, zamanında ticari açıdan İzmir’in en merkezi yerine (liman ağzına) yapılmış olması, hanın öneminin göstergesidir. İzmir’in ekonomik hayatında bu derece önemli olan han, 1778 yılında ticari kapasitesinin zirvesine ulaşmış ve bu tarihten 19. yüzyılın son çeyreğine kadar yüz yıl süreyle bu parlak dönemini sürdürmüştür.

Turistik değeri çok yüksek olduğu için içindeki dükkânlar genelde turistik eşya satar. Hanın üst katında ise antikacılar ve değerli taş mağazaları bulunur.

Havra Sokağı

Tarihi dokusu ve özgün yapısı ile kentin en önemli ticari bölgelerinden biri olan sokak, çevresindeki sinagogların yoğunluğu nedeniyle “Havra Sokağı” adını almıştır. Havra Sokağı, Kaşer (Helal) gıda üretiminin yapıldığı ve satıldığı hareketli bir alışveriş merkeziydi. İzmir Yahudileri inançları gereği et, balık, tavuk, yoğurt, peynir, yumurta gibi benzeri gıda ihtiyaçlarının önemli bir kısmını Havra Sokağı’ndan temin ederlerdi. Diğer yiyeceklerde olduğu gibi şarap üretimi de Kaşer kurallarına uygun olarak bu sokak ve civarında üretilirdi.

Kemeraltı Antikacılar Çarşısı

Kemeraltı Antikacılar Çarşısı
En popüler yerlerden biri olan Kemeraltı Antikacılar Çarşısı’nda zamanda keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Antikaya ilgi duyanların mutlaka uğraması gereken bir yer…

Yudumla’da Karadut Şerbeti

İzmir’in en eski şerbetçisi Yudumla, mevsiminde hasat edilen karadut ve limonlar ile katkısız şerbetler üretiyor. “Ben şerbet sevmem” demeyin; denemenizi tavsiye ediyoruz.

Değer Söğüş

Kemeraltı Değer Söğüş
Yerel lezzetlere meraklıysanız, İzmir ile özdeşleşmiş bir sokak lezzeti söğüşü denemelisiniz. Kemeraltı’nın en değerli söğüşçülerinden biri ise Değer Söğüş. Levent Usta, geleneksel söğüşe farklı dokunuşlar yapıyor. Ayrıca hijyen konusunda da çok titiz.

Esnaf Lokantası Mahmut Usta

Mahmut Usta’nın Esnaf Lokantası
Kemeraltı’nın başka bir lezzet durağı ise Esnaf Lokantası Mahmut Usta. Kelle paça çorbası, Şevket-i Bostan, kokoreçli nohut ve birçok farklı seçenek ile Mahmut Usta lezzet şovu yapıyor.

Kemeraltı’nın kültürel miraslarını korumak
İzmir’in kültürel miraslarını korumak için çalışmalar hala sürüyor. TARKEM (Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş) ise tarihi kent için önemli çalışmalarda bulunuyor. TARKEM, İzmir kent değerlerini korumak ve geliştirmek için yeni bir iş modeli yaratmış ve yarattığı bu modelle de İzmir Tarihi Kent Merkezi’ni yenilemek amaçlıyor.

TARKEM’in temel amacı ise 2007 yılında ilan edilmiş olan Kemeraltı ve Çevresi Kentsel Yenileme Alanı içerisinde yer alan, başta çöküntü alanlar olmak üzere, belirlenen alanda ihtiyaç odaklı, yenilikçi ve toplumun tüm hedef gruplarını dâhil eden gayrimenkul, kültürel mirası hizmet ve organizasyon projeleri üretmek.


ALİAĞA VE BERGAMA

Radisson Hotel İzmir, Aliağa
Ege’nin incisi İzmir’in kuzeyindeki Radisson İzmir Aliağa, ekonominin kalbinde konumlanıyor. Konforunuz ve rahatınız için tasarlanmış her türlü detayın düşünüldüğü standart, superior, aile odaları ve suit alternatifleri bulunuyor. Teknik ve teknolojik donanıma sahip balo salonu, toplantı salonları ve kişiye özel tahsis edilmiş kübik çalışma ofisleri ile kendinize ve misafirlerinize rahat ve modern çalışma ortamı sağlayabilirsiniz.

Radisson Hotel İzmir, Aliağa

Türk ve dünya mutfaklarından seçkin örnekleri deneyimleyebileceğiniz ana restoranda aynı zamanda güne harika bir kahvaltı ile başlayabilir, sağlık kulübünde kendinize zaman ayırarak yenilenmiş hissedebilirsiniz.

İzmir Uluslararası Adnan Menderes Havalimanı’na rahat ve kolay ulaşımı bulunan otel, İzmir’in en önemli sanayi merkezinde ve Türkiye’nin en işlek limanlarından birine sahip Aliağa’nın en stratejik bölgesinde konumlanıyor.

Helvacı Kilimi

Helvacı Kilimi’ni mutlaka görün
Radisson Hotel İzmir Aliağa açılış sürecinde bölge halkına destek olmak ve geleneksel el sanatlarını tanıtmak adına 500 yılı aşkın tarihi geçmişe sahip ‘Helvacı Kilimi”ni yeniden hayat bulması için yöre kadınları ile birlikte çalışmalar yaptı. Aynı zamanda Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan Bergama’ya özgü tarihi geleneksel yöntemlerle imal edilmiş parşömen kâğıdını da otel açılış mektubu olarak tasarlatıp, tarihi Helvacı Kilimi ile birlikte konuklarına armağan ederek, açılış sürecindeki başarılı pazarlama ve halkla ilişkiler faaliyetlerinden dolayı Doğu Avrupa, Rusya, Türkiye Radisson Otelleri halkla ilişkiler projeleri arasında “Örnek Çalışma: En iyi Proje” seçildi.

Bergama Müzesi – Athena Heykeli – Helenistik Dönem / Akropol

Bergama Müzesi
Bir etnografya ve arkeoloji müzesi olan Bergama Müzesi, Erken Tunç Dönemi’nden Bizans’a kadar geçen süre dilimine ait pek çok eser sergileniyor. Müzede Bergama Zeus Sunağı’nın maketi ve sunak hakkında detaylı bilgiler de var. Bergama Zeus Sunağı’nın gerçeği ise Berlin Müzesi’nde sergileniyor. 1878 yılında başlayan arkeolojik kazılar sonucunda elde edilen eserler ile 1927’de başlayan Asklepion’daki kazılarda ortaya çıkarılan eserlerin sergilendiği müze, 30 Ekim 1936’da ziyarete açılmış.

Asklepion

Asklepion
Asklepion, M.Ö 4. yüzyılda Sağlık Tanrısı Asklepios adına kurulmuş. Antik dönemde önünde “Ölümün girmediği şehir, vasiyetlerin yazılmadığı yer” yazıyormuş. Dünyanın ilk psikoterapi hastanesine ev sahipliği yapan Asklepion’da ilk kez telkinle ve doğal ilaçlarla tedavi uygulanmış. Antik dönemde pek çok Asklepion varmış ama günümüze kalan 3 tanesi Bergama, Kos ve Epidavros’ta bulunuyor.

Altın Kepçe

Altın Kepçe
Bölgeye gittiğinizde “Bergama’da ne yenir?” sorusuna herkesin cevabı aynı olacaktır: “Altın Kepçe’de Bergama Köfte ve Çığırtma”.

Çınarlı Kahve
Yemeğinizi yedikten sonra az ileride bulunan Çınarlı Kahve’ye uğramayı unutmayın. Kocaman Çınar ağacının gölgesinde Türk kahvenizi yudumlayın.

Ena Restaurant Şakran
Aliağa’da saklı samimi bir mekân… Deniz kenarında gün batımının en muhteşem haline, tatlarını unutamayacağınız lezzetler eşlik ediyor.


ÇEŞME VE ALAÇATI

Radisson Blu Resort & Spa Çeşme
5 yıldızlı bir resort oteli olan Radisson Blu Resort & Spa Çeşme, 312 oda ve suiti, farklı alanlarda konumlanmış restoran ve barları ile dikkat çekiyor. Otelde Ege Denizi’nin kristal berraklığındaki mavi bayraklı göz alıcı plajları, sadece birkaç adım uzağınızda.

Radisson Blu Resort & Spa Çeşme

İçerisinde sanat eserlerini aratmayan mimarisiyle 3500 metre kare alanda yer alan Dulcis Termal Spa & Hamam ise sakin ve huzur dolu bir kaçamak için sizi bekliyor. 21 kişisel bakım odasında birbirinden faydalı bakım kürleri ile vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm enerjiyi sizlere geri kazandırmaya davet ediyor.

Element Restaurant’ta kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Açık büfenin yanı sıra uluslararası ve yerel yemeklerden oluşan bir alakart menü sunuluyor.

Radisson Blu Resort & Spa Çeşme, Sands Beach Bar

Sands Beach Bar
Radisson Blu Resort & Spa Çeşme’nin sezonluk plaj barında, güneşi içinize çekebilir ve Ege Günbatımının tadını çıkarabilirsiniz. Güneş battığında, taze malzemelerle hazırlanan lezzetli yerel ve uluslararası yemeklerin tadını çıkarırken romantik bir sahil ortamını deneyimleyebilirsiniz.

Ve tabii Alaçatı sokaklarında keşfe çıkmayı unutmayın. Ve keyifli bir mola vermeyi…

Kapari Bahçe

Kapari Bahçe
Hacımemiş’te bulunan Kapari Bahçe’de keyifli anlar yaratabilirsiniz. 1800’lerden kalma tarihi bir konaktan kalan taşların özenle korunduğu bir bahçede yer alan mekân, size Alaçatı havasını hissettiriyor. Zeytin ağaçlarının arasında doğal dokuya uygun dekorasyonuyla, hem restoran hem bar olarak misafirlerini ağırlıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen