Cum. May 3rd, 2024

Gucci ve şirket grubu Kering, Çarşamba akşamı Alessandro Michele’nin markadan ayrıldığını ve Kreatif Direktör pozisyonunu bıraktığını açıkladı. Yaptığı açıklamada, “2014’ün sonunda Alessandro ile tanışma fırsatı bulduğum için şanslıydım, o zamandan beri Gucci’nin son sekiz yılda başarılı yolunu çizmesiyle birlikte yakın çalışma şansına sahip olduk.” diyen Gucci Başkanı ve CEO’su Marco Bizzarri, “Gucci’ye 20 yıllık bağlılığı ve yaratıcı yönetmen olarak görev yaptığı süre boyunca bu eşsiz moda evine kattığı vizyonu, bağlılığı ve koşulsuz sevgisi için kendisine teşekkür etmek istiyorum.” diye ekledi.

Kering CEO’su ve Başkanı François-Henri Pinault ise, “Gucci ve Alessandro’nun geçtiğimiz yıllarda birlikte yürüdüğü yol benzersiz ve moda evi tarihinde olağanüstü bir zaman olarak kalacak. Bu maceraya kendinden çok şey kattığı için Alessandro’ya minnettarım. Tutkusu, hayal gücü, yaratıcılığı ve kültürü, Gucci’yi yerinin olduğu yere koydu. Ona yaratıcı yolculuğunda harika bir sonraki bölüm diliyorum.” dedi.

Ocak 2015’te Gucci’nin Kreatif Direktörü olarak çalmaya başlayan Michele ise haberi Instagram hesabından doğruladı. “Birimizin sahip olabileceği farklı bakış açıları nedeniyle yolların ayrıldığı zamanlar vardır. Bugün, tüm sevgimi ve yaratıcı tutkumu yorulmadan adadığım bir şirkette, 20 yılı aşkın süredir olağanüstü bir yolculuk benim için sona eriyor. Bu uzun süre boyunca Gucci benim evim, evlat edindiğim ailem oldu. Bu geniş aileye, onu kollayan ve destekleyen tüm bireylere en içten teşekkürlerimi, en büyük ve en içten kucaklamalarımı gönderiyorum. Onlarla birlikte diledim ve hayal ettim. Onlar olmasaydı, inşa ettiklerimin hiçbiri mümkün olmazdı. Onlara en içten dileğim: Hayatı yaşamaya değer kılan ince ve soyut madde olan hayallerinizi geliştirmeye devam etmeniz. Değerlerinize bağlı kalarak şiirsel ve kapsayıcı imgelerle kendinizi beslemeye devam edin. Her zaman özgürlük rüzgarının savurduğu tutkularla yaşayın.” yazan Michele, Kreatif Direktör olmadan önce de Gucci tasarım ekibinde çalışıyordu.

Şimdi ise tüm moda sektörünü Michele’nin yerine gelecek ismi merak ediyor. Gucci’nin hem tasarım olarak hem de imaj olarak yönünü değiştiren Michele, moda sektörünün en başarılı Kreatif Direktörlerinden biri olarak g��rülüyordu. Michele’nin yerine biri gelene kadar tüm kreatif çalışmaları tasarım ofisinin yürüteceğini belirten Gucci, süreçlerin aynı ilerleyeceğinin altını çizdi.

2021’de €9.73 milyar gelir elde eden Gucci, son yıllarda Lyst top marka listelerinde de ilk sırada yer alıyordu. Markanın CEO’su Bizzarri tarafından seçilen Michele, o dönemki Kreatif Direktör Frida Giannini’nin yanında tasarımcı olarak çalışıyordu. 2002 yılında Gucci tasarım stüdyosuna katılan Michele, daha önce ise Fendi’de aksesuar tasarımcısı olarak çalışmıştı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen